Anestezia Dentară. Tipuri de Anestezie Dentară

Când te gândești să mergi la dentist, este posibil să simți anxietate, poate din cauza anticipării disconfortului sau durerii. Cu toate acestea, anestezia dentară a revoluționat modul în care experimentăm procedurile dentare, transformând sesiunile care ar putea fi dureroase în vizite confortabile și, adesea, fără durere. În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre anestezia dentară, tipuri de anestezie dentgară, dar și avantajele și dezavantajele acestei proceduri.

 

 

Ce este Anestezia Dentară?

La bază, anestezia dentară se concentrează pe gestionarea durerii și anxietății asociate cu tratamentele dentare. Înțelegerea nuanțelor și aplicațiilor sale poate ajuta la pregătirea pentru următoarea ta programare la dentist.

 

Anestezia dentară este un procedeu medical specializat care implică administrarea unor substanțe anestezice într-o anumită zonă a gurii sau a maxilarelor pentru a bloca senzația de durere în timpul procedurilor dentare. Scopul principal al anesteziei dentare este să ofere pacientului confort și să elimine disconfortul sau durerea asociată cu tratamentele stomatologice, permițând astfel desfășurarea în condiții optime a intervențiilor dentare necesare.

 

Pe măsură ce explorezi lumea anesteziei dentare, vei descoperi că nu este vorba doar despre amorțirea durerii, ci și despre asigurarea siguranței și confortului tău. Progresele în acest domeniu sunt o dovadă a devotamentului profesioniștilor dentari care se străduiesc să ofere cea mai bună îngrijire pacienților lor.

 

 

Tipuri diferite de anestezie dentară

Atunci când auzi termenul 'anestezie dentară', este important să știi că acesta cuprinde o varietate de metode și medicamente folosite pentru amorțirea diferitelor zone ale gurii tale. Fiecare tip de anestezie dentară servește un scop specific și este folosit în funcție de natura procedurii dentare la care te supui.

 

Anestezia locală 

Este cea mai comună. Este aplicată direct în zona gurii tale care necesită tratament, oferind un efect de amorțire fără a-ți afecta conștiința. Anestezia locală este un procedeu medical care implică administrarea unor substanțe anestezice în zona afectată pentru a reduce sau elimina senzația de durere în timpul intervențiilor dentare. Aceasta este realizată în principal prin injectarea unui anestezic în țesuturile din jurul dintelui sau a regiunii care urmează să fie tratată.

 

Sistemul Wand: Tehnologia care Revoluționează Administrarea Anesteziei Locale

Sistemul Wand este o inovație recentă în domeniul stomatologiei, care a transformat modul în care anestezia locală este administrată și percepută de către pacienți. Acesta constă într-un dispozitiv ergonomic și precis, cu o seringă electronică și un ac extrem de subțire, care oferă o administrare controlată și uniformă a anestezicului într-un ritm constant și confortabil.

 

Cum Funcționează Sistemul Wand?

Principiul de bază al sistemului Wand este să ofere o administrare precisă și controlată a anestezicului, minimizând senzația de disconfort pentru pacient. Dispozitivul este conectat la un computer care reglează viteza și presiunea injectării anestezicului, asigurând astfel o distribuție uniformă și precisă a acestuia în țesuturile din jurul dintelui.

 

Atunci când este utilizat, dentistul introduce cu grijă acul foarte subțire în țesutul gingival, iar sistemul Wand livrează anestezicul într-un ritm controlat, fără senzația de înțepătură bruscă sau dureroasă asociată cu seringile tradiționale. Acest proces asigură o experiență mai confortabilă pentru pacient și permite dentistului să efectueze procedurile cu mai multă precizie.

 

Beneficiile Sistemului Wand

Utilizarea sistemului Wand în administrarea anesteziei locale prezintă multiple beneficii pentru pacienți și medicii stomatologi. Printre acestea se numără:

 

Confort pentru Pacient: Datorită ritmului controlat și uniform al administrării anestezicului, pacienții resimt mai puțină durere și anxietate în timpul injecției.

 

Precizie și Eficacitate: Sistemul Wand permite dentistului să administreze anestezicul cu o precizie crescută în zona specifică care necesită tratament, asigurând astfel eficacitatea procedurii.

 

Eliminarea Senzației de "Buze Umflate": Datorită tehnicii avansate de administrare a anestezicului, riscul de a avea o senzație de "buze umflate" sau amorțeală excesivă este redus, permițând pacientului să se simtă mai confortabil după procedură.

 

Sistemul Dentapen

Dentapen este un dispozitiv electronic utilizat pentru administrarea precisă și controlată a anesteziei locale în timpul procedurilor stomatologice. Acest dispozitiv este proiectat să ofere o experiență mai confortabilă pentru pacienți și să permită medicilor stomatologi să efectueze procedurile cu mai multă precizie și eficacitate.

 

Cum Funcționează Dentapen?

Principiul de bază al Dentapen constă în utilizarea unei seringi electronice conectate la un microprocesor. Aceasta reglează viteza și presiunea de administrare a anestezicului, asigurând o distribuție uniformă și precisă a acestuia în țesuturile din jurul dintelui sau a zonei care urmează să fie tratată.

 

Atunci când este utilizat, dentistul introduce cu grijă acul subțire al Dentapen-ului în țesutul gingival al pacientului. Dispozitivul livrează anestezicul într-un mod controlat și uniform, fără senzația de înțepătură bruscă sau dureroasă asociată cu seringile tradiționale. Acest proces asigură o administrare mai confortabilă și mai precisă a anesteziei, reducând astfel anxietatea și disconfortul pacientului.

 

Beneficiile Dentapen

 • Utilizarea Dentapen în administrarea anesteziei dentare prezintă multiple beneficii atât pentru pacienți, cât și pentru medicii stomatologi. Printre acestea se numără:

 

 • Confort pentru Pacient: Datorită tehnologiei avansate de administrare a anestezicului, pacienții resimt mai puțin disconfort și anxietate în timpul procedurii.

 

 • Precizie și Control: Dentapen permite medicului stomatolog să administreze anestezicul cu o precizie crescută în zona specifică care necesită tratament, asigurând astfel eficacitatea procedurii.

 

 • Reducerea Riscului de Complicații: Prin eliminarea senzației de durere și anxietate asociată cu injecțiile tradiționale, Dentapen reduce riscul de complicații și reacții adverse ale pacientului.

 

 • Eficiență Îmbunătățită: Datorită administrării uniforme și controlate a anestezicului, procedurile stomatologice pot fi efectuate mai eficient și mai rapid, reducând timpul petrecut în scaunul dentistului.

 

Anestezia prin sedare

Este folosită pentru pacienții care experimentează anxietate sau pentru proceduri mai lungi. Poate varia de la ușoară, în care rămâi treaz dar relaxat, la profundă, în care poți fi pe marginea conștienței dar totuși poți fi trezit.

 

Sedarea prin Inhalare de Protoxid de Azot

Protoxidul de azot, cunoscut și sub denumirea de gazul râsului sau gazul râzând, este un gaz incolor și inodor utilizat pentru sedarea conștientă a pacienților în timpul procedurilor stomatologice. Acesta este administrat pacientului printr-o mască specială care se plasează peste nas și gură, permițându-i să respire în mod normal.

 

Cum Funcționează Sedarea prin Inhalare de Protoxid de Azot?

Protoxidul de azot induce o stare de relaxare și euforie temporară, permițând pacientului să se simtă mai confortabil și mai puțin anxios în timpul tratamentului stomatologic. Este important de menționat că pacientul rămâne conștient și cooperant pe durata procedurii, putând răspunde la solicitările dentistului.

 

Beneficiile Sedării prin Inhalare de Protoxid de Azot

 • Reduce anxietatea și frica: Protoxidul de azot ajută la reducerea anxietății și a fricii asociate cu tratamentul stomatologic, permițând pacientului să se simtă mai relaxat și mai confortabil.

 

 • Efecte rapide și reversibile: Efectele sedării prin inhalare de protoxid de azot apar rapid și se pot inversa la scurt timp după încetarea administrării gazului, permițând pacientului să revină la starea sa normală rapid după terminarea procedurii.

 

 

Sedarea Intravenoasă

Sedarea intravenoasă este o altă opțiune de sedare utilizată în stomatologie, care implică administrarea de medicamente sedative direct în fluxul sanguin al pacientului prin intermediul unei perfuzii intravenoase. Acest tip de sedare poate fi ajustat și controlat cu precizie de către medicul anestezist pentru a asigura nivelul optim de sedare pentru fiecare pacient.

 

Cum Funcționează Sedarea Intravenoasă?

Medicamentele sedative administrate intravenos induc o stare de somnolență și relaxare profundă, permițând pacientului să se simtă mai puțin conștient și mai puțin sensibil la stimuli în timpul procedurii stomatologice. Medicul anestezist monitorizează continuu starea pacientului și ajustează doza de sedativ pentru a asigura un nivel optim de sedare și siguranță.

 

Beneficiile Sedării Intravenoase

 • Sedare profundă: Sedarea intravenoasă oferă o stare de relaxare și confort profund, permițând pacientului să nu simtă sau să-și amintească procedura stomatologică.

 

 • Control precis: Medicul anestezist poate ajusta cu precizie doza de sedative administrate pentru a asigura nivelul optim de sedare și siguranță pentru fiecare pacient.


Anestezia generală este o procedură medicală în care pacientul este adormit complet și nu este conștient în timpul unei intervenții chirurgicale sau a altor proceduri medicale. În stomatologie, anestezia generală este adesea utilizată pentru intervenții chirurgicale complexe sau pentru pacienții care prezintă anxietate severă sau nevoi medicale speciale.

 

 

Înainte de a efectua anestezia generală, pacientul este supus unei evaluări detaliate a stării de sănătate și a istoricului medical. În timpul procedurii, un medic anestezist administrează medicamente prin intermediul unui sistem intravenos sau prin inhalare, inducând astfel un somn profund și eliminând senzația de durere.

Pe durata intervenției chirurgicale sau a tratamentului stomatologic, pacientul este monitorizat constant pentru a asigura funcționarea corectă a organelor vitale și pentru a menține starea de sănătate a acestuia. După încheierea procedurii, pacientul este trezit treptat și este supravegheat pentru a se asigura că se recuperează în siguranță.

 

 

Când este Recomandată Anestezia Generală în Stomatologie?

Anestezia generală poate fi recomandată în următoarele situații:

 

 • Intervenții chirurgicale complexe: Pentru extracția dinților măselei inclusi, implanturi dentare sau alte proceduri chirurgicale complicate care necesită sedare profundă și controlul total al senzației de durere.
 • Anxietate severă: Pentru pacienții care prezintă anxietate severă sau fobie legată de tratamentele stomatologice și care nu pot fi calmați prin alte metode de sedare.
 • Pacienți cu nevoi medicale speciale: Pentru pacienții cu afecțiuni medicale complexe sau disabilități care necesită o atenție medicală deosebită și care ar putea prezenta dificultăți în timpul procedurilor stomatologice.

 

 

Beneficiile Anesteziei Generale în Stomatologie

 • Eliminarea durerii și disconfortului: Anestezia generală asigură o lipsă completă a senzației de durere în timpul procedurii, permițând medicului stomatolog să efectueze tratamentul necesar fără niciun disconfort pentru pacient.

 

 • Controlul total al pacientului: Fiind adormit complet, pacientul nu va resimți niciun disconfort și va rămâne într-o stare de relaxare profundă pe durata procedurii, facilitând desfășurarea acesteia cu mai multă precizie și eficacitate.

 

 • Siguranță și monitorizare constantă: Pacientul este monitorizat continuu de către un medic anestezist și o echipă medicală specializată pentru a asigura că funcțiile vitale ale corpului sunt menținute în limitele normale și că nu apar complicații pe durata intervenției.

 

 

Beneficiile Anesteziei Stomatologice

Introducerea anesteziei dentare în practica dentară a adus o multitudine de beneficii care se extind dincolo de simpla blocare a durerii. Unul dintre cele mai semnificative avantaje este reducerea anxietății și fricii asociate cu procedurile dentare. Știind că nu vei simți durere în timpul unei proceduri poate reduce mult stresul și îți permite să abordezi vizita la dentist cu o mentalitate mai calmă.

 

În plus, anestezia dentară permite realizarea de proceduri mai complexe și invazive cu precizie și fără a-ți cauza disconfort. Acest lucru înseamnă că dentistul tău poate lucra mai eficient și efectiv, adesea finalizând procedurile într-o singură vizită care altfel ar putea necesita mai multe programări.

 

În cele din urmă, anestezia dentară poate reduce și efortul fizic asupra corpului tău care poate apărea din tensiunea sau rezistența în timpul unei proceduri. Prin eliminarea semnalelor de durere, corpul tău rămâne mai relaxat, ceea ce poate contribui la o recuperare mai rapidă.

 

 

Anestezia Dentară pentru Copii

Când vine vorba de anestezia pentru copii, siguranța și confortul sunt de importanță majoră. Copiii pot fi în mod particular anxioși în legătură cu vizitele la dentist, iar frica lor poate face dificilă efectuarea chiar și a procedurilor simple. Anestezia dentară pentru copii este dozată cu atenție și administrată cu cea mai mare grijă pentru a asigura o experiență fără durere pentru tinerii pacienți.

 

Dentarii pediatrici sunt instruiți să folosească diverse tehnici pentru a face administrarea anesteziei cât mai puțin amenințătoare și fără durere posibil. Acestea pot include utilizarea de anestezice topice aromate, tehnici de distracție sau chiar povestirea de povești pentru a atrage atenția copilului departe de procedură. În general, în cazul copiilor se folosește anestezia locală sau inhalosedarea.

 

În plus, utilizarea anesteziei dentare la copii nu este doar despre prevenirea durerii; este și despre prevenirea experiențelor traumatizante care ar putea afecta dorința lor de a vizita dentistul în viitor. O experiență pozitivă și fără durere poate pune baza pentru o viață întreagă de obiceiuri dentare bune.

 

 

Cât Timp Durează Anestezia Dentară?

O întrebare comună este: "Cât timp durează până când anestezia dentară își pierde efectul?" Durata amorțelii după o procedură dentară poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv tipul de anestezic utilizat, cantitatea administrată și diferențele individuale în modul în care corpul tău metabolizează anestezicul.

 

În mod tipic, efectele anesteziei locale pot dura între două și patru ore. Cu toate acestea, în unele cazuri, amorțeala poate persista pentru câteva ore în plus înainte de a scădea treptat. În acest timp, este important să fii atent la țesuturile amorțite pentru a evita mușcarea involuntară a obrazului sau limbii.

 

De asemenea, merită menționat că unele formulări mai noi ale anestezicelor locale sunt concepute să își piardă efectul mai repede, oferind amorțeală doar pentru suficient de mult timp pentru a finaliza o procedură, dar permițând revenirea senzației normale în scurt timp după aceea.

 


Este Sigură Anestezia Dentară în Timpul Sarcinii?

Dacă ești însărcinată, s-ar putea să te întrebi, "Este sigură anestezia dentară în timpul sarcinii?" În general, anestezia dentară este considerată sigură pentru femeile însărcinate, mai ales când este crucială pentru tratarea unei infecții, a durerii sau pentru menținerea sănătății orale. Cu toate acestea, dentistul tău va lua măsuri suplimentare pentru siguranța atât a ta, cât și a copilului tău nenăscut.

 

În timpul sarcinii, procedurile dentare care necesită anestezie sunt de obicei amânate până după ce bebelușul se naște. Dar dacă o procedură este necesară, trimestrul al doilea este adesea momentul cel mai sigur pentru a proceda. Dentistul tău va colabora cu obstetricianul tău pentru a determina cel mai bun curs de acțiune și cele mai sigure opțiuni disponibile.

 

Este important să comunici sarcina ta dentistului tău, deoarece aceasta va influența tipul și cantitatea de anestezic folosit. 

 

 

Efecte Secundare Comune ale Anesteziei Dentare

În timp ce anestezia dentară este în general sigură atunci când este administrată de un profesionist instruit, s-ar putea să experimentezi unele efecte secundare ale anesteziei dentare. Majoritatea acestor efecte secundare sunt minore și temporare, dar este important să fii conștient de ele.

 

Poți simți o senzație de furnicături sau o ușoară arsură la injecție, urmată de amorțeală în zona respectivă. Nu este neobișnuit să experimentezi o senzație de "buze umflate", care poate face ca vorbitul sau băutura să pară neconfortabilă până când anestezia își pierde efectul.

 

În unele cazuri, s-ar putea să ai o reacție alergică ușoară, să experimentezi amorțeală prelungită sau să ai dureri de cap după administrarea anesteziei dentare. Dacă observi reacții neobișnuite sau severe, este crucial să contactezi imediat dentistul tău.

 

 

Procesul de Injectare al Anesteziei Dentare

Procesul de injectare al anesteziei dentare este un pas critic în pregătirea pentru o procedură dentară. Dentistul tău va aplica mai întâi un anestezic topic pentru a amorți suprafața gingiilor tale, făcând injecția mai puțin dureroasă.

 

După aceasta, dentistul va injecta cu grijă anestezicul în zona din jurul dintelui specific sau regiunii gurii care necesită tratament. Poți simți o ușoară înțepătură sau presiune, dar agentul de amorțire inițial ar trebui să minimizeze orice disconfort.

 

Dentistul tău va aștepta apoi câteva minute pentru a permite anesteziei să-și facă efectul înainte de a continua cu lucrarea dentară. Pe parcursul procedurii, dentistul tău va monitoriza nivelurile tale de confort și poate administra anestezie suplimentară dacă este necesar.

 

 

Înțelegerea Diferitelor Tipuri de Anestezie Locală Dentară

Când discutăm despre tipurile de anestezie locală dentară, este important să știi că există mai multe opțiuni disponibile, fiecare cu aplicațiile sale specifice și durata sa de acțiune. Cele mai utilizate anestezice locale în stomatologie sunt lidocaina, articaina, prilocaina și mepivacaina.

Lidocaina este adesea prima opțiune pentru mulți dentiști datorită eficacității sale și duratei relativ lungi de acțiune. Articaina este cunoscută pentru efectul său puternic de amorțire și este deosebit de utilă pentru proceduri mai complexe. Prilocaina și mepivacaina sunt alternative care pot fi alese în funcție de istoricul medical al pacientului sau de nevoile dentare specifice.

 

Fiecare dintre aceste anestezice locale are un timp de debut și o durată ușor diferite, iar dentistul tău va selecta cel mai potrivit în funcție de procedura și cerințele tale individuale.

 


În concluzie, anestezia dentară este un component crucial în asigurarea unei experiențe dentare fără durere. Fie că programarea este pentru o curățare de rutină sau pentru pregătirea unei chirurgii dentare mai complexe, înțelegerea rolului și beneficiilor anesteziei dentare poate ajuta la diminuarea oricăror preocupări pe care le-ai putea avea.

Ține minte că obiectivul principal al dentistului tău este să-ți ofere o vizită la dentist confortabilă și fără durere. Lucrând îndeaproape cu echipa ta dentară și comunicând deschis despre nevoile și preocupările tale, poți avea o experiență pozitivă și fără durere.

 


Întrebări Frecvente

Ce este anestezia dentară și cum funcționează?

Anestezia dentară este o procedură medicală în care se utilizează substanțe anestezice pentru a bloca temporar senzația de durere într-o anumită zonă a gurii. Aceasta funcționează prin blocarea transmiterii semnalelor de durere de la nervii din zona tratată către creier, permițând efectuarea procedurii stomatologice fără disconfort major pentru pacient.


Care sunt diferitele tipuri de anestezie dentară disponibile și care este potrivit pentru mine?

Există mai multe tipuri de anestezie dentară, inclusiv anestezie locală, sedare orală sau intravenoasă și anestezie generală. Tipul potrivit pentru tine depinde de procedura pe care o ai nevoie, de nivelul de anxietate și de starea generală de sănătate. Medicul stomatolog poate recomanda cea mai potrivită opțiune în funcție de nevoile tale individuale.


Ce pot să mă aștept să simt în timpul administrării anesteziei dentare?

În timpul administrării anesteziei dentare, poți simți o ușoară înțepătură sau presiune în momentul injectării anestezicului. De obicei, aceste senzații sunt minime și trec rapid. Anestezia locală va începe să-ți amortizeze zona tratată în câteva minute, iar durerea va fi complet blocată.

 

Care sunt riscurile și efectele secundare ale anesteziei dentare?

Riscurile și efectele secundare ale anesteziei dentare sunt rare, dar pot include reacții alergice, umflături, vânătăi sau sângerare la locul injectării. În cazuri foarte rare, pot apărea complicații severe, cum ar fi reacții adverse la anestezic sau leziuni ale nervilor. Este important să discuți cu medicul tău despre orice preocupări sau întrebări legate de aceste aspecte înainte de procedură.


Cum se pregătește un pacient pentru anestezia dentară?

Pentru a te pregăti pentru anestezia dentară, medicul stomatolog îți va cere să furnizezi o istorie medicală detaliată și să discuți orice medicație pe care o iei în prezent. Poate fi necesar să eviți alimentele sau băuturile cu câteva ore înainte de procedură, în special dacă se utilizează anestezie generală sau sedare intravenoasă.

 

Care sunt recomandările pentru pregătirea înainte de anestezia dentară, cum ar fi restricțiile alimentare sau de medicamente?

Răspunsurile la aceste întrebări vor varia în funcție de procedura specifică și de tipul de anestezie utilizată. În general, poți fi sfătuit să nu mănânci sau să bei nimic cu câteva ore înainte de procedură pentru a preveni vărsăturile în timpul anesteziei. De asemenea, este posibil să fie nevoie să ajustezi dozele de medicamente pe care le iei în prezent în funcție de recomandările medicului tău.


Ce se întâmplă în timpul unei proceduri de anestezie dentară?

În timpul unei proceduri de anestezie dentară, medicul stomatolog va efectua injectarea anestezicului în zona afectată sau va administra sedarea, în funcție de tipul de anestezie utilizat. După administrare, vei fi monitorizat îndeaproape pentru a te asigura că rămâi în siguranță și confortabil pe durata întregii proceduri.


Cum se realizează anestezia dentară pentru pacienții cu afecțiuni cardiace sau alte condiții medicale?

Anestezia dentară pentru pacienții cu afecțiuni cardiace sau alte condiții medicale se realizează de obicei cu precauție suplimentară. Medicul stomatolog va colabora adesea cu medicul tău specialist pentru a determina cea mai sigură opțiune de anestezie și pentru a lua în considerare eventualele complicații sau interacțiuni cu alte medicamente.

 

Care sunt măsurile de siguranță luate în timpul anesteziei dentare pentru a preveni reacțiile alergice sau alte complicații?

În timpul anesteziei dentare, medicul stomatolog și echipa medicală monitorizează atent semnele vitale ale pacientului pentru a identifica orice reacții adverse sau complicații potențiale. De asemenea, este important ca pacientul să dezvăluie orice alergii sau reacții adverse anterioare la anestezice, iar medicul să utilizeze anestezice alternative sau să ia măsuri suplimentare de precauție în funcție de aceste informații.

 

Cum te simți după ce efectul anesteziei dentare începe să se diminueze și ce poți face pentru a te recupera rapid?

După ce efectul anesteziei dentare începe să se diminueze, poți resimți o ușoară senzație de furnicături sau amorțeală în zona tratată. Poate fi posibil să ai dificultăți în a-ți controla mușchii faciali sau în a vorbi pentru scurt timp. Este recomandat să te odihnești și să eviți mâncarea și băutura până când senzația revine complet în zona afectată. Dacă apare durere sau disconfort sever, este important să consulți imediat medicul stomatolog.

 

Există anumite condiții de sănătate care ar putea influența administrarea anesteziei dentare și cum se tratează aceste situații?

Da, există anumite condiții medicale, cum ar fi alergiile, problemele cardiace, diabetul sau afecțiunile hepatice sau renale, care pot influența administrarea anesteziei dentare. Medicul stomatolog va lua în considerare aceste condiții și va ajusta planul de anestezie în consecință, utilizând anestezice alternative sau luând măsuri suplimentare de precauție pentru a asigura siguranța și confortul pacientului.

 

Care sunt alternativele la anestezia dentară și cum poți să decizi care este cea mai potrivită pentru tine?

Există mai multe alternative la anestezia dentară, inclusiv sedarea orală sau intravenoasă și anestezia generală. Pentru a decide care este cea mai potrivită pentru tine, este important să discuți cu medicul tău stomatolog despre nevoile și preferințele tale individuale, precum și despre orice condiții de sănătate sau anxietăți pe care le ai. Medicul va putea să-ți ofere informațiile și recomandările necesare pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește tipul de anestezie.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.