Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

3 Situații în care nu sunt recomandate fațetele dentare

Tratamentul cu fațete dentare este una dintre cele mai cunoscute și râvnite proceduri de estetica dentară din secolul 21. Milioane de pacienți se bucură azi de zâmbete perfecte, fără pete, spații interdentare sau ciobituri, etalând dinții perfect albi ori de câte ori au ocazia.

 

De cele mai multe ori oamenii aleg să-și pună fațete dentare pentru a-și rezolva problemele de ordin estetic de la nivelul danturii. Acestea pur și simplu îi faceau să se simta stânjeniți in public, fapt ce le scădea stima și încrederea în sine.

 

Deși tot mai mulți pacienți aleg să recurgă la această procedură revoluționară trebuie să știți că există anumite cazuri particulare care v-ar putea împiedica să beneficiați de un astfel de tratament.

 

fatete dentare, fatete dentare ceramice, clinica stomatologica house of beauty clinic

 

Ai deja mai multe lucrări protetice pe dinții frontali

 

Dacă ai deja mai multe lucrări protetice pe zona frontală a danturii, cum ar fii coroane, punți sau coroane pe implant, fațetarea nu se poate realiza. Fațetele dentare se pun strict pe dinții naturali.

 

Așa cum am mai discutat în articolele anterioare fațetele dentare se pot aplica în prezența coroanelor doar atunci când acestea din urmă sunt în număr mic și se pot aduce la aceiași culoare cu fațetele.

 

Fațetarea nu se poate realiza pe coroană, deoarece acestea prin șlefuire s-ar degrada și și-ar pierde din rezistență riscând sa cadă în timp.

Dacă nu sunteți multumiți de aspectul danturii reabilitate prin coroane sau punți, sfatul nostru ar fi sa le înlocuiți.

 

Suferi de Bruxism

 

Din păcate pentru mulți pacienți, bruxismul este o problemă care apare și se manifestă în mod inconștient și care este depistată târziu atunci când sunt atenționați de alte persoane că scrâșnesc dinții într-un mod foarte violent și cu un sunet puternic în timp ce dorm, se află într-un moment de stres sau tensionat sau chiar în timpul unui simplu consult stomatologic, fiind depistată deteliorarea excesivă a smalțului.

 

Chiar dacă există cazuri când scrâșnitul dinților nu pune în pericol sănătatea orală, e important de reținut că în timp acestă problemă poate duce la apariția complicațiilor atunci când este  necesar un tratament de specialitate.

 

Deși la nivel de studii, cauzele acestei afecțiuni sunt incerte, există anumiți factori fizici, psihologici sau genetici care favoritează apariția acesteia:

  • Stresul
  • Anxietatea
  • Lispa odihnei
  • Accesele de furie
  • Alinierea incorectă a dinților
  • Dezvoltarea incorectă a oaselor maxilare
  • Tulburări de somn
  • Schimbarea dentiției

 

Toate acestea pot influența bruxismul iar dacă acesta apare și nu este tratat tratamentul cu fațete dentare nu poate fi realizat, deoarece in timp această afecțiune va sensibiliza dinții astfel încât nu vor putea suporta fațetarea. În cazul în care fațetele vor fi aplicate, din cauza scrâșnirii acestea riscă să se spargă!

 

Suferi de anomalii dentare

 

Anomaliile dentare nu reprezintă o boală, ci doar o poziționare incorectă a dinților. Toate aceste probleme se pot rezolva in timp cu ajutorul aparatelor ortodontice atât pentru copii cât și pentru adulți.

 

În cazul în care aceste probleme sunt existente, fațetele dentare nu pot fi aplicate deoarece dinții pot fi încălecați astfel fațetele nu ar avea loc.

 

Din fericire, tehnologiile moderne  ne ajută sa rezolvăm rapid problemele de ordin ortodontic astfel încât dupa terminarea acestor tratamente să trecem la cel de fațetare.

 

La clinica stomatologica House of Beauty Clinic, chiar daca nu esti un candidat ideal pentru tratamentul de fațete dentare, medicii noștri stomatologi te vor ajuta să devi unul!

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.