Abordarea clinică a faţetelor dentare provizo-rii reclamă competenţă şi responsabilitate
House of Beauty Clinic din Pipera, deţine medici esteticieni de înalt nivel profesional, precum şi cele mai avansate materiale, tehnologii şi tehnici de efectuare a unui tratament individualizat optim cu faţete dentare.
La această clinică se folosesc tehnici de planificare şi pregătire precise pentru ca rezultatele în zâmbet, suflet, siguranţa evoluţiei existenţiale să fie cele pe care vi le doriţi.
Pacientului îi sunt puse la dispoziţie faţete dentare provizorii cu un înalt grad de personalizare, care permit atât obişnuirea gurii cu faţeta, cât şi efectuarea de ajustări.
La House of Beauty Clinic sunt realizate faţete care asigură, în formă, aspect şi funcţie, cel mai înalt standard calitativ şi de toleranţă din partea pacientului. În acest fel, este posibil ca faţetele definitive (permanente) de porţelan să apară drept perfect naturale (faţete dentare provizorii).
Faţeta provizorie şi perioada de probă garantează reuşita tratamentului
Există şi medici stomatologi pentru care faţetele dentare provizorii nu înseamnă altceva decât dispozitivele care acoperă dinţii pregătiţi prin şlefuire în perioada de aşteptare a faţetelor permanente.
Dar, pentru medicii esteticieni ai clinicii House of Beauty Clinic, aceasta perioadă de probă şi faţetele provizorii aferente ei înseamnă cu mult mai mult, ei având astfel ocazia de a se concentra pe ajustările ce se impun, astfel încât pacienții să fie complet mulțumiți de rezultatul final al tratamentului.
Faţeta provizorie şi perioada de probă sunt elementele care garantează reuşita tratamentului. Desconsiderarea lor sau tratarea lor cu superficialitate este o mare greşeală, care nu denotă decât lipsă de profesionalism, de răspundere faţă de actul medical şi de interes pentru pacient şi cauza lui restauratorie.
Astfel, faţetele temporare funcţionează ca nişte “şabloane” ale noului zâmbet al pacientului, în care sunt incluse atât obiectivele estetice ale pacienților, cât şi talentul şi măiestria medicului şi a tehnicianului dentar din laborator.
Acest zâmbet recondiţionat şi strălucitor este oferit de faţetele tempoare şi, apoi, de cele definitive, care, ambele, trebuie să arate şi să funcţioneze ca nişte frumoşi dinţi naturali.
Dinţii, pregătiţi pentru primirea faţetelor prin şlefuirea unui strat subţire de smalţ, capătă, desigur, o oarecare sensibilate la feluriţi agenţi, printre care şi temperatură (cald, rece). Dar faţetele temporare, pe toată perioada de probă, acoperă şi protejează structura osoasă dentară, pacientul având datoria importantă de a-l informa pe medic asupra senzaţiilor prin care trece şi a oricăror schimbări pe care le consideră necesare a fi operate (faţete dentare provizorii).
Acum este perioada propice pentru efectuarea retuşurilor, şi nu la finalul tratamentului, după montarea faţetelor definitive, când astfel de proceduri devin costisitoare şi dificil de întreprins. Retuşurile pot viza deopotrivă aspectul fizic şi funcţionalitatea, sau numai unul dintre cele două determinante, deşi, de cele mai multe ori, modificarea uşoară a aspectului produce şi o uşoară modificare funcţională.
Adaptare, grijă şi dialogul permanent cu medicul estetician
Estetica şi funcţionalitatea se întrepătrund într-o mare măsură.
Este posbil să resimţiţi, o perioadă, un oarecare disconfort la mâncat şi, în orice caz, trebuie să evitaţi alimentele şi produsele dure, lipicioase, crocante, căci ele sunt duşmanii siguri ai piesei/pieselor estetice, cauzând deteriorări, dislocări. De asemenea, trebuie evitate alimentele colorate, care pot păta furnirul.
Dar sunt frecvente cazurile în care, chiar şi cu o astfel de îngrijire riguroasă, faţeta provizorie poate cădea, se poate desprinde de pe suprafaţa anterioară (vestibulară) a dintelui. În această situaţie, tot medicul este cel care poate evalua profesionist situaţia şi întreprinde soluţii în consecinţă (faţete dentare provizorii).
Căci el are competenţa de a valorifica diferenţa fundamentală dintre cele două tipuri de dispozitive estetice, faţeta provizorie şi faţeta permanentă: caracterul mai puţin riguros în care este realizată faţeta provizorie, în rolul ei de simplă acoperire temporară a dintelui sensibilizat prin pregătire, faţă de maniera riguroasă, artistică în care este confecţionată, în laboratorul de teh-nică dentară, faţeta definitivă.
Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. House of Beauty Clinic, din Pipera (www.hobclinic.ro), care se constituie într-un proiect stomatologic unic, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.
Lasă-ne un comentariu