Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Cum să îți cureți fațetele dentare corect acasă

Fațetele dentare reprezintă cel mai inedit tratament de estetică dentară cunoscut vreodata de pacienți. Aceste mici piese protetice, ultra subțiri sunt confecționate din porțelan sau material compozit și sunt aplicate pe partea exterioară a danturii pentru a conferi un aspect impecabil zâmbetului.

 

 

fatete dentare, clinica stomatologica house of beauty clinic

 

Pașii către o igienizare corectă a fațetelor dentare

 

  • Periajul corect și regulat

 

Curățarea dentară trebuie să se facă cel puțin de două ori pe zi, dimineța și seara sau după fiecare masă dacă acest lucru este posibil. Indicat ar fi ca fațetele dentare să fie spalate pentru a îndeparta resturile alimentare ce se pot depune la baza dintelui, respectiv sub gingie.

 

Un periaj corect constă în folosirea unei periuțe potrivite nevoilor dvs. dentare și o pastă de dinți bogată în fluor. Acest agent este menit să reducă sau chiar să îndepărteze depunerile de tartru și riscul cariilor.

 

Începeți periajul cu molarii superiori din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare de sub gingie. Folosiți mișcări scurte de 5-10 secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important de curățat chiar daca nu se vede!

 

Repetă tot procesul și pe partea inferioară a danturii și nu uita să iți cureți și limba cu ajutorul periuței pentru a te asigura că ai reușit o igienizare completă. Întreg procedeul reprezină o necesitate atunci când ai fațete dentare!

 

  • Folosește ața dentară

 

Ața dentară este o etapă importantă a rutinei de îngrijire orală. Aceasta poate ajunge în spațiile înguste dintre dinți, greu accesibile, unde o periuță de dinți nu poate curăța în întregime fațetele dentare. Aceasta va ajuta la îndepărtarea plăcii bacteriene și a particulelor de alimente care rămân în spațiile interdentare.

 

Procesul este de a rupe o ață de circa 30-40 de cm, pe care o vei înfășura pe degetele arătătoare și, în fața oglinzii, vei curăța fiecare dinte, de 3-4 ori, cu miscări ușoare, pentru a nu agresa gingia.

 

Ața dentară nu are ca scop doar îndepărtarea resturilor alimentare. Folosirea regulată a acesteia poate reduce bolile gingivale și respirația urât mirositoare, tocmai prin capacitatea ei de a îndepărta placa formată în timp pe linia gingiei.

 

  • Clătește cavitatea orală cu apă de gura și ești gata!

 

Ultimul pas pentru o igienizare corectă și completă care îți va păstra fațetele intacte o periodă îndelungată de timp este folosirea apei de gură.

 

După ce vei termina cu periajul și folosirea aței dentare așteaptă puțin, apoi clătește. Această scurtă așteptare este importantă, deoarece, dacă te clătești imediat, apa de gură va spăla și fluorul din pasta de dinți de pe fațetele dentare.

 Învățăm împreună!

 

Toate aceste sfaturi și tehnici de igienizare pentru acasă vă vor fi prezentate și explicate de medicii esteticieni atunci când veți veni la House of Beauty Clinic, pentru a vă ajuta să păstrați fațetele dentare într-o stare perfectă cât mai mult timp.

 

Medicii specialiști de la House of Beauty Clinic sunt profesioniștii perfecți când vine vorba de restaurări sau tratamente dentare de estetică. Pot face dintr-un zâmbet obișnuit o operă de artă ce va fi admirată de orice iubitor al frumuseți.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.