Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Faţete de compozit vs. faţete de porţelan – aspecte comparative şi sugestii

Există mai multe tipuri de faţete dentare disponibile astăzi pe piaţă. Dar cele mai cunoscute şi folosite în practica stomatologică estetică sunt faţetele de compozit şi faţetele de porţelan.

 

  • Faţetele de porţelan

Faţetele de porţelan sunt bucăţi mici şi subţiri de porţelan, ca nişte solzi sidefii ai unei scoici, care se dispun pe suprafaţa dinţilor în scopul transformării dentiţiei pătate, prost poziţionate, ciobite, uzate într-una corectată, îmbunătăţită, curată, luminoasă şi aducătoare de zâmbet nou, frumos, radiant.

 

Furnirul din porţelan este destul de uşor de realizat. Fabricarea lui are loc în laboratorul de tehnică dentară, după evaluarea clinică de cabinet realizată de către medicul stomatolog cosmetician şi dupa primirea amprentei dinţilor, prelevată tot acolo.

 

Ceramica, deci, este aplicată pe suprafaţa dinţilor într-un mod nedureros, comod, oferind pa-cienţilor zâmbetul strălucitor de care ei au nevoie. Calităţile sale estetice precum şi durabili-tatea crescută fac din această procerdură una foarte solicitată şi apreciată (faţete porţelan).

 

fatete dentare pipera, fatete dentare compozit pipera, house of beauty clinic pipera

 

  • Faţetele de compozit

Faţetele din compozit au la bază răşina compozită, un alt material foarte utilizat în realizarea acestor dispozitive dentare. Faţetele de compozit sunt mai convenabile ca preţ decât faţetele ceramice.

 

Procedura este şi mai simplă decât în cazul ceramicii, faţetele de compozit nu necesită prelevarea de amprentte dentare şi, în general (atunci când nu vizează suprafeţe dentare deosebit de extinse), nu sunt realizate de către tehnician în laborator.

 

Frezarea smalţului dentar necesară aplicării pe suprafaţa dintelui a răşinii compozit implică dis-pariţia unei pelicule foarte subţiri de masă osoasă dentară, iar aspectul fizionomic al răşinii compozite este unul foarte apropiat de firescul dinţilor naturali. Faţetele de compozit pot suferi foarte lesne reparaţii cauzate de factorii care îi afectează.

 

Furnirurile compozite sunt mai groase în comparație cu cele din porțelan și, în general, mai puțin costisitoare decât omoloagele lor ceramice (faţete compozit).

 

Despre rezistenţa şi structura faţetelor dentare fizionomice

 

Perioada de fragilitate a faţetelor dentare se întinde până la lipirea sau cimentarea lor pe dinţi. Odată sudate pe dinţi, ele vor căpăta o trăinicie excepţională, mai mare chiar decât a dinţilor naturali.

 

Furnirurile, deşi subţiri, sunt foarte puternice şi nu se vor sparge sau sfărâma. O cu totul altă încredere în sine capătă pacientul când, cu proaspetele faţete instalate ferm pe dinţi, se poate bucura plenar de noul lui zâmbet, de noua lui înfăţişare.

 

Cu o îngrijire corespunzătoare, faţeta dentară poate dura mulţi ani (faţete compozit).

 

Despre preţ şi raportul calitate-preţ al procedurilor cosmetice aparţinând clinicii “House of Beauty Clinic”

 

Nu se poate exprima un preţ ferm pentru faţetele ceramice sau de compozit, căci costul total al lucrării dentar-estetice depinde de multe aspecte: ţara de domiciliu, locaţia şi prestigiul clinicii la care veţi urma procedura, calificarea medicului dentist, calitatea laboratorului, calificarea tehnicianului dentar care va fabrica faţetele conform amprenetelor primite din cabinet.

 

În momentul în care vă decideţi că este momentul de a începe o astfel de restaurare dentară, puteţi apela cu toată încrederea la serviciile stomatologice ale clinicii “House of Beauty Clinic”, din Pipera (Bd. Pipera, Nr. 59B, Parter, Bucureşti, Ilfov), unitate medicală de elită, posesoare a tehnologiei avansate DSD (Digital Smile Design) de proiectare a zâmbetului dvs., precum şi a unui corp de specialişti stomatologi de înaltă reputaţie naţională şi internaţională (faţete porţelan).

 

Medicina dentară cosmetică practicată la “House of Beauty Clinic”oferă soluţii rapide, confortabile şi eficiente practic la orice problemă dentară.  Dacă aveți un singur dinte rupt sau câțiva dinți deteriorați care vă distrug aspectul general al zâmbetului, faţetele dentare marca “House of Beauty Clinic” sunt o soluţie dintre cele mai bune (faţete compozit).

 

Iar preţul lucrărilor practicat la această clinică, raportat la calitatea actului medical aferent procedurii şi la nivelul rezultatelor, este unul corect şi deosebit de avantajos.

 

Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. Clinica “House of Beauty Clinic”, din Pipera (faţete compozit), care se constituie într-un proiect stomatologic unic, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la  “House of Beauty Clinic”, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.