Faţetele din materiale compozite – o bună soluţie pentru transformarea accesibilă a danturii
Cei mai mulţi oameni, atunci când vor să-şi îmbunătăţească aspectul zâmbetului, al danturii, se gândesc la opţiunea oferită de faţetele ceramice, nu numai datorită asemănării lor impecabile cu dinţii naturali, pentru durabilitatea lor, ci mai ales pentru faptul că, pur şi simplu, sunt mai familiarizaţi cu aceste dispozitive dentare.
Costul faţetelor dentare din materiale compozite este mai redus
Este drept, calităţile faţetelor ceramice (furniruri de porţelan) sunt înalte, dar preţul ridicat descurajeajă pacienţii noi. La tariful per bucată existent, refacerea unui zâmbet prin mai multe faţete ceramice reprezintă un deficit serios în bugetul persoanei respective.
Din fericire pentru mulţi doritori de astfel de apelări la serviciile esteticii stomatologice, există, alături de faţetele ceramice, şi faţetele din materiale compozite pentru corectarea golurilor, ciobirilor, decolorărilor şi altor imperfecţiuni ale danturii şi zâmbetului (faţete dentare).
Acelaşi material care este utilizat pentru plombe şi alte genuri de umpluturi restauratoare este utilizat şi la fabricarea furnirurilor compozite. Desigur, formula lui de producere poate fi uşor diferită, căci trebuie să permită lustruirea suprafeţei şi să fie în acord cu rolul lui estetic evident (vizibil).
Impactul asupra bugetului va fi mult redus, pacienţii observând o diminuare semnificativă a costului total al tratamentului prin restaurările cu faţete compozite.
Faţetele din compozit (directe) se realizează pe loc, dar şi în laboratorul de tehnică dentară (indirecte)
De cele mai multe ori, faţetele de compozit sunt fabricate şi aplicate în timp ce pacientul este aşezat pe scaun, adică pe loc, în timpul şedinţei clinice. Deci, medicul stomatolog estetician nu va mai trebui să plătească laboratorul şi poate modifica rezultatul final după bunul său plac.
În unele cazuri, poate fi de preferat să se realizeze furniruri compozite indirecte. Ele sunt folosite în cazul în care este solicitată o acoperire a unei suprafeţe mai mari a structurii dinţilor şi acordarea unei atenţii sporite detaliilor; în acest caz, este necesară intervenţia tehnicianului dentar de laborator, care poate confecţiona faţetele utilizând un model bazat pe realitatea dinţilor pacientului (faţete compozit).
Reducţia minimă a smalţului dentar
Lucrările pregătitoare, în cazul faţetelor de compozit, sunt mult mai puţin extinse decât în cazul restaurărilor din porţelan. Stratificarea materialului compozit pe dinte, realizată de medicul stomatolog estetician, are loc după ce acesta a frezat un grad foarte mic din smalţul dintilor – operaţie care depinde şi de forma existentă, iniţială a dinţilor.
Reducţia în masa osoasă este, astfel, minimă. Acest lucru este foarte avantajos în ceea ce privește confortul post-operator. În cazul faţetelor de compozit, acea sensibilitate a dinţilor, de care se plâng mulţi pacienţi care au primit faţete de porţelan, este mult mai redusă şi poate crea mult mai puţine îngrijorări (faţete compozit).
În balanţa raportului calitate-preţ stau avantajele, dar şi dezavantajele
V-aţi putea întreba cum se poate, în aceste condiţii, explica faptul că opţiunea multor pacienţi se îndreaptă în continuare către restaurările ceramice, în ciuda acestor beneficii.
Iar explicaţia este simplă: aceste beneficii stau în balanţă cu importante dezavantaje comparativ cu furnirurile din porţelan. Iar această balanţă trebuie luată în considerare foarte serios de către dvs. atunci când faceţi alegerea.
Astfel, faţetele de compozit (furnirurile din porţelan) sunt predispuse la uzură și vor necesita înlocuirea la fiecare câțiva ani. Dar există şi o veste bună în această problemă, aceea că reparaţiile pot fi făcute pe loc (cu dvs. aşezat comod în scaunul cabinetului), fără înlocuirea lor completă (faţete compozit).
Alt dezavantaj este acela că faţetele de compozit absorb petele – iar aceasta, într-adevăr, este o mare problemă dacă sunteţi băutor pasionat de cafea sau consumator de alimente care induc petele.
Dar faţetele compozite realizate în prezentul în care aveţi un buget mai restrâns, pot fi foarte bine înlocuite cu faţete ceramice în viitorul în care salariul dvs. va fi suplimentat. Aceea va reprezenta o soluţie restauratorie definitivă.
Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. “House of Beauty Clinic”, din Pipera (faţete compozit), care se constituie într-un proiect stomatologic unic, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.
Lasă-ne un comentariu