Faţetele directe (de compozit) sunt soluţii restaurativ-estetice foarte solicitate
Faţetele dentare, sau furnirurile, reprezintă o soluţie excelentă de corectare a imperfecţiunilor pe care doriţi a le masca, la care apelează din ce în ce mai mulţi oameni. Căci foarte mulţi dintre noi suntem nemulţumiţi de felul în care arată dantura noastră, zâmbetul nostru, prezenţa noastră în societate.
Faţetele dentare directe, de compozit corectează defectele dentare
Aceasta este şi scopul faţetelor, rostul pentru care au fost concepute: de a masca tot felul de probleme legate de aspectul dinţilor şi de a înfrumuseţa fizionomia noastră. De exemplu, există neajunsul, cu care se confruntă foarte mulţi oameni, a unei urâte colorări interne a dinţilor, închise sau neomogene.
Acest defect, spre diferenţă de decolorările sau petele externe, nu răspund tratamentelor obişnuite de albire a dinţilor, aplicate suprafeţei lor externe, necesitând acoperirea completă cu faţete restauratoare şi dătătoare de lumină.
Faţetele dentare acoperă uşor micile ciobiri, fisuri (urmare, de obicei, a unor traumatisme), zonele uzate ale structurii dinţilor etc. Se aplică, cu succes, închiderii sau, cel puţin, minimizării spaţiilor inestetice dintre dinţi (faţete de compozit).
În cazul în care aveţi unul sau mai mulţi dinţi malpoziţionaţi (aşezaţi prost în arcada dentară – nealiniaţi, rotiţi, strâmbi etc.), cea mai bună soluţie este, desigur, aplicarea unui tratament ortodontic pentru adulţi, dar mai există o soluţie imediată, rapidă şi mai rentabilă, care va masca deficienţa: faţetele dentare.
Faţetele dentare au şi virtutea de a corecta aspectul vizibil al dinţilor strâmbi sau inestetici într-o perioadă foarte scurtă de timp.
Proiectarea digitală DSD a viitorului zâmbet la House of Beauty Clinic, din Pipera
Medicii clinicii de top House of Beauty Clinic (Bd. Pipera, Nr. 59B, parter, Bucureşti, Ilfov), cu bogat palmares medical naţional şi internaţional, lucrează cu tehnologia digitală avansată (concept şi protocol) Digital Smile Design (DSD), care realizează o proiectare în avans a viitorului dvs. zâmbet.
Astfel, atât medicul, cât şi pacientul pot controla cu precizie evoluţia procedurii şi obţinerea exactă a rezultatului dorit – zâmbetul prefigurat, proiectat şi acceptat de către pacient (faţete de compozit).
Ce sunt faţetele directe şi etape procedurale
Trebuie spus din capul locului că termenul de “faţete directe” nu se aplică decât faţetelor din răşină compozită. Numai ele pot fi realizate de către medicul stomatolog direct pe suprafaţa dentară, cu pacientul aşezat în scaunul cabinetului.
În prima etapă a procedurii de cosmetică dentară, suprafeţele dintelui sunt pregătite prin aplicarea unui lichid special, care determină asperităţi pe suprafaţa dentară. Deci, nu se aplică vreo şlefuire, cât de mică, a dinţilor pentru crearea unei zone retentive de aplicare a răşinii compozite.
Suprafaţa dentară astfel pregătită crează o legătură mai puternică între răşina compozită şi masa dentară.
Odată ce rășina compozită este aplicată pe suprafața dintelui, ea este apoi supusă întăririi, este modelată și lustruită, iar în mâinile unui dentist cosmetician calificat poate apărea sub un aspect final foarte natural.
De menţionat este faptul că realizarea imediată, pe loc, a faţetei dentare directe de compozit (recoman-dată nu restaurărilor estetice de proporţii, pentru care se foloseşte porţelanul, ci a corecturilor deficienţelor prezentate mai sus, mici şi localizate), reclamă o foarte bună calificare a medicului stomatolog estetician (faţete de compozit).
La această măiestrie el ajunge prin acumulări în timp, după o consistentă experienţă clinică, alături de talent, de un simţ artistic înăscut şi dezvoltat prin practica de cabinet.
Avantajul unui bun raport efect (rezultat estetic)-preţ
Foarte mulţi oameni apelează la faţetele directe de compozit deoarece necesită puţină pregătire a dinţilor şi, de obicei, o singură şedinţă în cabinetul stomatologic. Iar efectul este semnificativ şi foarte renatbil ca preţ.
Este adevărat însă că, spre deosebire de faţetele mai scumpe, de porţelan, indirecte, faţetele directe sunt predispuse la pătare, aşa încât trebuie să fiţi atenţi, mai ales dacă sunteţi băutori pasionati de cafea, fumători pasionaţi sau vă plac alimentele şi băuturile colorate (vin roşu/negru, coca-cola etc.).
Despre remodelarea smalţului şi schimbarea faţetelor dentare
În orice caz, rezistenţa aspectului lor în timp este limitată; faţetele de răşină compozită trebuie reînnoite după câţiva ani pentru păstrarea aceluiaşi efect estetic.
Şi mai există o procedură complementară de tratament, aceea a remodelării smalţului, procedură în care remodelarea dintelui are loc prin îndepărtarea unei cantităţi minime de smalţ de pe suprafaţa lui.
Este aplicată în cazul dinţilor stâmbi, suprapuşi sau puţin prea lung. Efectul este unul discret, dar în stare de a face în mod cert diferenţa fata de situaţia iniţială, defectă şi neplăcută estetic.
Înaintea începerii tratamentului dentar, este necesar ca medicul să vizualizeze în detaliu şi în ansamblu situaţia dvs. oro-dentară. House of Beauty Clinic, din Pipera (faţete de compozit), care se constituie într-un proiect stomatologic unic, vă aşteaptă, cu servicii şi tehnologii de top, să-i treceţi pragul.
Lasă-ne un comentariu