Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Pot consuma orice fel de alimente după tratamentul cu fațete dentare?

Fațetele dentare sunt o opțiune excelentă pentru a rezolva multe dintre problemele dinților tăi, dar este necesar să te prezinți la un medic dentist la fiecare șase luni sau un an după procedură. Această programare de rutină nu necesită nicio intervenție; medicii stomatologi vor doar să se asigure că totul arată în continuare foarte bine și că nu există încă niciun semn care să indice că ceva ar putea fi în neregulă!

 

Un alt aspect foarte important este că, tot la perioade bine definite, la fiecare 3-6 luni sunt recomandate ședințele de detartraj, un periaj profesional însoțit și de o sesiune de air-flor, pentru o mai bună igienizare. Astfel te poți bucura de zâmbetul tău perlat pentru o perioadă lungă de timp.

 

Știm că poți avea nelămuriri în legătură cu acest tratament, iar datoria noastră este să îți oferim informațiile de care ai nevoie. Te întrebi dacă sunt alimente pe care ar trebui să le eviți la finalul tratamentului cu fațete dentare?

 

fatete dentare

 

  • Evitați să mușcați din fructe tari, cum ar fi merele sau perele. Fațetele tale nu vor cădea dacă o faci, dar vor fi mai solicitate decât se dorește și este ușor să provoci leziuni din greșeală! Mușcatul ar trebui evitat și în cazul unei felii de pâine prăjită; în schimb, folosiți ustensile de bucătărie pentru a tăia alimentul, astfel încât să fie mai ușor pentru dinți atunci când sunt mestecați.

 

  • Semințele, nucile tari ar trebui să facă și ele parte din gama alimentelor la care trebuie să fii atent. La fel și în cazul oaselor sau a alimentelor uscate.

 

Trebuie să ai o mare grijă la scrâsnitul din dinți! Dacă ai această obișnuință, încearcă pe cât posibil să renunți la acest obicei.

 

Așa cum spuneam, fațetele dentare sunt foarte rezistente și pot suporta alimente tari, dar este indicat să nu le consumi zilnic, iar asta doar pentru a te asigura de durata lor de viață, pe termen lung.

 

În primele câteva zile după tratament vei avea o anumită sensibilitate orală, care nu va persista, totuși, mult timp. Nu trebuie să te îngrijorezi, această senzație nu va persista în timp!

 

În acest interval sunt recomandate alimente moi, care nu necesită forța mușcăturii, precum piure, orez, ciorbe, salate, mix de legume mexicane bine firte, piept de pui la cuptor sau orice fel de legume.

 

  • Când sensibilitatea orală va înceta, te poți bucura de alimentația ta zilnică obișnuită! Acesta constituie un avantaj deosebit al fațetelor dentare: se simt exact ca dinții tăi naturali, iar tu te poți bucura de mâncărurile preferate, fără să îți faci griji că fațetele vor pica. Pentru că nu o vor face! Datoria ta este să ai, totuși, grijă la îngrijirea lor.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.