Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Se pot pune fațete dentare peste lucrări ceramice?

Această întrebare este primită des deoarece tot mai mulți pacienți aleg să își pună fațete dentare după ce deja dantura lor a suferit diverse modificări, degradări care au dus la implantarea anumitor lucrări ceramice pentru a repara imperfecțiunile.

Înainte de a răspunde întrebării de mai sus hai să aflăm împreuna ce reprezintă cele 2 tipuri de tratamente și daca se pot alătura.

 

Ce sunt lucrările protetice?

 

Lucrările protetoce sau în denumirea lor populară, ceramice, provenită de la materialul din care sunt confecționate. Acest material este cea mai bună alegere pe care o poate face un pacient pentru o lucrare dentară. Este net superior oricărui alt material fizionomic folosit in stomatologie, fiind singurul care are atat o estetica deosebită cât și una foarte rezistentă. Deține o gamă largă de culori, translucente care se apropie foarte mult de culoarea naturală a dințiilor și are o rezistență ridicată la masticație.

 

Fie că este vorba de o restaurare dentară, o punte sau o proteză, ceramica este alegerea optimă astfel încât rezultatul să fie cel dorit de către pacient, adică rezistent și estetic în acelaș timp.

 

Din gama lucrărilor protetice fac parte si coroanele dentare. Acestea sunt acele piese care imită perfect forma dinților și sunt inserate pentru a reda aspectul natural și mai ales funcționalitatea danturii.

 

fatete dentare, fatete dentare ceramice, clinica stomatologica house of beauty clinic

 

Există vreo legătură între tratamentul cu fațete dentare și cel cu lucrări protetice?

 

Răspunsul este categoric da! Ambele tratamente sunt restaurări dentare doar că in moduri diferite pentru pacienți cu nevoi diferite.

 

Fațetele dentare sunt o modalitate populară de îmbunătățire a aspectului dinților. Aceste cochilii subțiri, făcute la comandă din material de culoarea dinților sau mai alb pot fi realizate din porțelan sau rășină compozită, fiind plasate pe suprafața dinților  pentru o schimbare instantanee a zâmbetului.

 

Fațetele dentare sunt aplicate pe partea exterioară a danturii, după ce dinții au fost curățați și șlefuiti in prealabil. Există variante de fațete dentare care necesită o șlefuire minimă, fără a degrada dintele sau al face sensibil sau fațete no prep care nu necesită deloc pilirea în prealabil.

 

Des am întalnit întrebarea dacă aceste 2 tratamente se pot combina, adică dacă se pot aplica fațete dentare chiar dacă sunt existente în cavitatea orală și lucrări protetice. Ei bine raspunsul este da, cu siguranță!

 

Există două variante posibile la această procedură:

  • Când dantura este incompletă. Atunci se vor pune coroane pe dinții incompleți, iar pe cei întregi se vor aplica fațete dentare. Atât coroana/coroanele cât și fațetele vor fi la aceiași nuanță de alb astfel încât sa nu se observe nicio diferență.
  • Cand există deja lucrări protetice în cavitatea orală.  Dacă există acest caz, coroanele se refac pentru a fi la aceiași nuanță, NU se atașează fațete dentare peste lucrări existente, dar se pot combina astfel încât să vă bucurați de o dantură completă si estetic mai albă.

 

În concluzie, fațetele dentare sunt o procedură dentară cosmetică care oferă o suprafață artificială peste dinți. Scopul principal al acestora fiind de a îmbunătăți aspectul zâmbetului dumneavoastră, făcând ca dinții să pară egali și albi.

 

La clinica stomatologică House of Beauty Clinic, medicii noștrii specializați în estetcă dentară folosesc fațetele pentru a corecta defecte minore în forma sau dimensiunea dinților, pentru a acoperi petele întunecate, pentru a închide spațiile dintre dinți și pentru a umple golurile cauzate de lipsa structurii dentare.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.