Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Fațete dentare pentru zâmbetul tău perfect

Un zâmbet frumos este unul dintre componentele principale ale frumuseții.

 

Aspectul dinților tăi are un efect remarcabil asupra stimei de sine și a încrederii în tine. În același timp, un zâmbet superb te face să arăți mult mai atractiv și mai tânăr.

 

Dacă nu te simți confortabil zâmbind, din cauza spațiilor neuniforme dintre dinți, a dinților pătați ce nu pot fi albiți, a dinților strâmbi, House of Beauty Clinic îți recomandă un tratament minim-invaziv, rapid și cu un efect uluitor: fatetele dentare.

 

Echipa noastră de stomatologi specialiști în estetică dentară și facială vor transforma în realitate zâmbetul la care visezi, cu ajutorul fațetelor dentare de lux, ultra-estetice.

 

Fatetele dentare sunt ca niște scoici subțiri, translucide, perfect personalizate, lipite de dinți pentru a masca anumite imperfecțiuni de formă și culoare.

 

A decide ce tehnică ți se potrivește se reduce la un set diferit de criterii. După o analiză atentă a avantajelor și dezavantajelor fațetelor dentare, ați putea cântări fiecare tip pentru a ajunge la o concluzie rezonabilă.

 

Fatetele dentare sunt realizate fie din material ceramic, fie din rășină compozită. Medicul specialist te va ajuta să alegi materialul cel mai potrivit în cazul tău, în funcție de durabilitate, rezistență la pete, culoare și estetică. Fiecare tip de fațetă are propriile beneficii.

HOB

Descoperă cea mai bună versiune a zâmbetului tău!

Tipuri de fațete dentare

Fatetele dentare ceramice

Acestea sunt făcute la comandă pentru a se potrivi perfect pe dinți. Câteva avantaje ale acestora includ:

 • Material rezistent și de lungă durată;
 • Suprafața netedă și translucidă oferă un aspect natural;
 • Nu se pătează ușor.

 

Fatetele dentare din ceramică pot fi soluția potrivită pentru tine, dacă:

 • Necesitățile tale estetice sunt ridicate;
 • Îți dorești o soluție durabilă. Ceramica este tratată la temperaturi de 1500 de grade, astfel, cu îngrijire corespunzătoare, fațetele dentare ceramice durează chiar și 10 ani;
 • Îți dorești o restaurare care nu se pătează ușor;

 

 • Dinții tăi sunt afectați mai serios. Compozitul nu poate restaura spațiile prea mari, dinții foarte scurți sau cu fracturi grave/ porțiuni ciobite. Toate aceste probleme trebuie să fie minime pentru ca materialul compozit sa poată fi utilizat in fațetare.

 

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

Fatetele dentare din compozit

Acestea sunt fabricate dintr-un material de obturație dinți care este lipit pe dinte. Beneficiile fațetelor de acest tip, includ:

 • Pot necesita îndepărtarea a mai puțin smalț dentar decât este necesar pentru fațetele ceramice;
 • Necesită o singură vizită la dentist, fără intervenția unui tehnician dentar!
 • Costă mult mai puțin decât fațetele ceramice;
 • Sunt ușor de înlocuit dacă se deteriorează.

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

Fatetele dentare din compozit pot fi soluția potrivită pentru tine, dacă:

 • Ai nevoie de fațete dentare foarte urgent;

 • Nu te deranjează să le schimbi după un an-doi;

 • Nu îți permiți momentan investiția în fațete ceramice;
 • Dinții tăi prezintă anomalii ușoare de poziție sau culoare.

Fațetele din compozit sunt utilizate în general pentru a rezolva problemele estetice mai mici - de exemplu, dinți ciobiți sau ușoare anomalii de poziție.

 

Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a fixa dinții ușor strâmbați sau pentru a ascunde mici goluri între dinții din față. Sunt substanțial mai ieftine decât fațetele din porțelan și implică o perioadă de tratament mult mai scurtă.

 

Singurul dezavantaj este că finisajul nu este adesea la fel de bun ca în cazul fațetelor de porțelan.

 

De asemenea, nu sunt la fel de rezistente la pete. Dar atât timp cât igiena dentară este corespunzătoare, acestea pot dura mult.

 

Când se recomandă fațete dentare și cui se adresează

Tratamentul cu fațete dentare este o soluție de ultimă generație prin care te poți bucura de dinți albi și sănătoși.

 

Dar ar trebui să afli mai întâi dacă aceasta este soluția potrivită pentru tine. Fațetarea dentară nu este potrivită pentru toată lumea sau pentru fiecare dinte, astfel, selectarea cazurilor în care procedura este oportună, este un factor foarte important în succesul acestei tehnici.

 

Fatetele dentare se adresează pacienților al căror zâmbet este afectat de:

 • dinți ușor strâmbi – Da, se pot pune fațete pe dinți strîmbi;
 • dinți ciobiți;
 • dinții pătați sau decolorați, atunci când tratamentul de albire a dinților nu funcționează;
Află dacă ești candidatul potrivit!
 • dinți tociți de uzură;
 • dinți prea distanțați (diastemă);
 • dinți prea mici.

 

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

Când nu se recomandă fațete dentare

 

Orice dentist bun va efectua o examinare clinică amănunțită, care include adesea proceduri imagistice, înainte de a aplica fațete dentare. De aceea în cadrul House of Beauty Clinic dăm o atenție foarte mare selecției și pregătirii continue a echipei medicale, pentru ca fiecare caz să fie unul de succes.

 

Această examinare este crucială pentru a depista afecțiuni dentare. De ce? Deoarece aplicarea fațetelor pe dinții care sunt deteriorați sau care suferă de infecții ale gingiilor nu este niciodată o idee bună. Prezența fațetelor dentare poate face mult mai dificilă tratarea acestor probleme.

 

Dacă ai o carie dentară sau gingivită, acest lucru nu înseamnă că nu poți beneficia de fațete. Va trebui doar să tratezi mai întâi afecțiunile. Odată ce dinții tăi sunt sănătoși, medicul va putea efectua tratamentul cu fațete dentare în siguranță și cu rezultate optime.

 

Medicul va verifica și prezența bruxismului, deoarece acesta poate scurta considerabil viața fațetelor dentare. Daca se depistează această afecțiune ca fiind prezentă, se pot găsi soluții precum gutiere de bruxism purtate noaptea, prin care se evită ciobirea și fisurarea fațetelor.

 

Atunci când există anomalii complexe de ocluzie, este necesar tratamentul ortodontic anterior fațetării, pentru eliminarea riscului de ciobire a fațetelor dentare.

Etapele tratamentului cu fațete dentare

 • I. Consultația inițială, investigațiile necesare și amprentarea digitală.

Etapă foarte importantă, căreia i se acordă o atenție deosebită. Această etapă este crucială pentru decizia corectă privind calitatea ta de bun candidat pentru fațete dentare sau incompatibilitatea ta cu acest tratament.

 

 • II. Planificarea digitală a restaurării zâmbetului.

Softuri complexe procesează informațiile și bazat pe trăsăturile fizionomice realizează o simulare virtuală a zâmbetului tău ideal. Sunt realizate fațete dentare provizorii, pentru probă.

 

 • III. Probarea fațetelor și luarea deciziei.

Dacă există situații care fac incompatibilă fațetarea dentară durabilă, vei discuta împreună cu medicul stomatolog planul de tratament pentru rezolvarea problemele de sănătate orală care și se vor începe tratamentele, dacă tu îți dai acordul.

Dacă ești un bun candidat pentru fatete dentare, vei vizualiza simularea digitală a zâmbetului și vei proba fizic fațetele dentare temporare, astfel având ocazia de a te implica activ în deciziile legate de estetica zâmbetului tău.

 

Colaborarea cu medicul tău îți va da încrederea și siguranța că rezultatele vor fi conforme cu ceea ce îți dorești.

 

 • IV. Realizarea și plasarea fatetele dentare definitive.

Fațetele vor fi vor fi realizate prin tehnologia digitală CAD-CAM, în cadrul căreia ceramica se frezează robotizat, extrem de precis, pentru cele mai estetice rezultate.

 

În cadrul unei consultații, dinții sunt pregătiți pentru adeziunea corectă, prin șlefuire minimă și aplicarea unui adeziv foarte performant.

 

Fațetele sunt apoi aplicate cu mare atenție, pentru obținerea de rezultate foarte  satisfăcătoare.

Avantajele tratamentului cu fațete dentare

 

Tratamentul cu fațete dentare este o opțiune viabilă pentru cei care preferă să nu apeleze la tratamente invazive.

 

 

Principalele avantaje ale tratamentului cu fațete dentare sunt:

 • 1. Fatetele dentare arată natural

Fațetele ceramice se bazează pe amprenta digitală foarte precisă a dinților. Această procedură garantează că contururile și culoarea fațetelor imită foarte bine smalțul natural al dinților.

 • 2. Fatetele dentare ceramice se simt natural

Acestea acoperă perfect dinții, ca un al doilea strat de smalț, având efectul unei măști de frumusețe, dar și de protecție. Se simt ca smalțul dentar, lucioase și netede, iar datorită adeziunii profunde în smalț, mișcările se transmit perfect dintelui.

 • 3. Rezolvă o gamă variată de probleme dentare estetice

Există diferite probleme dentare ce pot fi rezolvate folosind fațete dentare. Oferă o soluție pentru dinții deformați, pătați sau decolorați. Te invităm la o discuție cu unul dintre specialiștii noștri în estetică dentară, pentru a afla dacă ești un candidat potrivit pentru fațete dentare.

Programează-te pentru o consultație în cadrul House of Beauty Clinic și vei afla care este soluția pentru zâmbetul tău perfect.

 • 4. Are rezultate rapide

Tratamentul cu fațete dentare din compozit este foarte rapid, fațetele dentare din compozit pot fi aplicate într-o singură ședință, fără intervenția unui tehnician dentar. Tratamentul cu fațete dentare din ceramică necesită cel puțin două ședințe. Dacă te gândești la alternative precum Snap on smile, trebuie să știi că fațetarea dentară este o soluție nu doar rapidă, ci și fixă, durabilă și mult mai estetică decât orice alte tratamente de înfrumusețare a zâmbetului.

 • 5. Reprezintă o soluție de lungă durată

Ceramica oferă o soluție nu doar foarte estetică, dar și de lungă durată. Dacă le acorzi îngrijirea adecvată, fațetele dentare pot dura mai mult de 10 ani. De asemenea, ceramica oferă rezistență la pătare și decolorare. Cu toate acestea, ar trebui să eviți prea multă cafea și mușcarea din mâncarea tare, deoarece aceste obiceiuri îți pot deteriora fațetele.

 • 6. Ușor de întreținut

Este necesar să ai grijă de fațetele tale dentare prin aceeași procedură în baza căreia care îți îngrijești dinții în mod normal. Periajul de două ori pe zi, folosirea atei dentare zilnic, ajută la reducerea acumulării de placă bacteriană și implicit, tartru. De asemenea, ar trebui să programezi consulturi stomatologice periodice, o dată la 6 luni. Abilitatea ta de a avea grijă de igiena dentară te asigură că te vei bucura de dinții tăi albi, naturali și de un zâmbet sănătos.

 • 7. Mai puțin invaziv

Procedurile de fațetare dentară sunt mult mai puțin invazive în comparație cu multe alte tipuri de restaurare dentară, inclusiv coroane dentare. Este necesară răzuirea unui strat subțire din smalțul dentar, pentru a crea spațiu și a garanta o adeziune corectă pentru fațeta dentară.

 • 8. Tratament nedureros

Este posibil ca procedura să nu necesite deloc anestezie, iar dacă necesită, aceasta acoperă orice disconfort.

Programează-te pentru o consultație în cadrul House of Beauty Clinic și vei afla care este soluția pentru zâmbetul tău perfect.

Programează-te

Dezavantajele fațetelor dentare

 

Ca să iei o decizie corectă în privința tratamentului de fațetare dentară,  este necesar să cunoști de asemenea, dezavantajele fațetelor dentare.

 • Nu pot masca orice defect al dinților

Defectele mari de poziționare a dinților, lipsa dinților, dinții prea mari și alte defecte nu pot fi mascate prin fațete dentare și necesită tratamente ortodontice sau coroane dentare.

 • Fațetele ceramice nu pot fi reparate, doar înlocuite.

În timp ce fatetele dentare din compozit pot fi reparate de către medicul stomatolog, într-o ședință de tratament, fațetele de porțelan trebuie adesea înlocuite complet dacă se fisurează sau se ciobesc. Cu o îngrijire adecvată, acestea sunt extrem de durabile, dar dacă sunt îngrijite prost sau dacă sunt afectate de accidente, necesită înlocuire.

 • Procesul de fațetare dentară este, în anumite cazuri, ireversibil.

Există și situația în care fatetele dentare pot fi aplicate direct, fără șlefuirea dintelui, este cazul fațetelor “no prep”. Fațetarea este reversibilă, în acest caz.

 • Nu orice pacient este un candidat potrivit pentru fațete dentare.

Considerăm acest dezavantaj un avantaj, deoarece aceasta poate fi o bună ocazie de a depista și trata problemele tale de sănătate orală. Majoritatea incompatibilităților pot fi soluționate prin tratamente stomatologice.

Fațete dentare preț

 

În primul rând, trebuie menționat faptul că este bine să iei în calcul și posibilitatea necesității efectuării anumitor tratamente stomatologice anterior, pentru ca fațetarea să fie posibilă, corectă și durabilă. Costurile anterioare tratamentului trebuie luate în considerare.

 

În privința prețului exact, strict al tratamentului cu fațete dentare, răspunsul corect, singurul care nu te va induce în eroare, din punctul nostru de vedere, este că acesta variază în funcție de anumiți factori cumulați:

 • Calitatea materialului fațetelor dentare.

Fatetele dentare din compozit sunt cele mai accesibile, fatetele dentare ceramice au un preț mai mare, iar cele din ceramică presată e.max sunt cele mai durabile și estetice, având un cost mai ridicat.

 • Tehnologia de fabricare a fațetelor dentare.

Fatetele din compozit sunt realizate loc, in cabinet și aplicate în cadrul aceleiași ședințe de tratament. Costurile sunt, așadar, mai reduse. Fațetele ceramice e.max, la polul opus, sunt realizate în laboratorul de tehnică dentară, prin tehnologii computerizate de planificare și frezare.

 • Tehnica de aplicare pe dinți.

Fatetele dentare „no prep” se aplică fără pregătirea dintelui în prealabil, având costul mai redus, ca urmare a manoperei mai rapide și mai simple.

 • Numărul de dinți fațetați.

Costul tratamentului crește, în mod evident, în funcție de numărul de fațete dentare necesare.

HOB

Atunci când cauți prețuri pe internet, trebuie să înțelegi că nu vei găsi rezultate exacte și personalizate pe situația ta clinică și necesitățile tale.

 

De exemplu, la căutarea “Preț fațete dentare toată gura”, nu ai cum să ajungi la un răspuns corect, deoarece fațetele dentare nu se plasează pe toți dinții și nici nu sunt luate în considerare restul variabilelor implicate în cost.

 

O altă problemă o vei regăsi la căutarea „reconstrucție dinte preț”, căci deși cunoști faptul că este vorba de un singur dinte, tratamentul poate fi și altul decât fațetarea dentară, iar restul variabilelor nu sunt incluse.

 

Lista noastră de prețuri îți stă la dispoziție pe website, o poți consulta aici, dar nu va reflecta situația ta individuală.

House of Beauty Clinic îți pune la dispoziție posibilitatea achitării tratamentului în rate, prin soluții financiare oferite de mai multe societăți bancare de prestigiu. Consultă lista noastră de soluții financiare aici.

 

Cazuri before & after

Pentru că înțelegi mai bine ceea ce vezi și ca să nu fie nevoie să cauți în Google „poze fațete dentare”, îți vom prezenta studii de caz reale - arta ce a ieșit din mâinile medicilor noștri specialiști în estetică.

 

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

Vedete la House of Beauty Clinic

 • @jessicanogueirao, acum poartă cu încredere un zâmbet de Hollywood by @houseofbeautyclinic.

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

 • We have the best patients. @sigridvivien Thank you for this sweet&random surprise.

snap on smile, fatete dentare pret, fatete dentare, fatete dentare provizorii, pret fatete dentare

 • @jador_adevarat a apelat la House of Beauty Clinic pentru un zâmbet mai sănătos și încrezător.

 • Pacientul și prietenul nostru @whatsup_uasap.

 • @nicoletanuca și Dr. Naser la @houseofbeautyclinic

 • @doctor.jona are grijă de zâmbetul lui @mirceaeremia de 4 ani de zile.

Întrebări frecvente despre fațete dentare

 • Fațetele dentare trebuie schimbate la o anumită perioadă de timp?

Nu există o perioadă fixă de timp în care să fie necesară schimbarea acestora. Fațetele dentare, dacă au fost realizate în mod profesionist, plasate corect, îngrijire și întreținute adecvat, vor dura probabil timp de zece până la cincisprezece ani.

 

Este important ca fațetele să fie plasate de către un dentist care are timp și grijă, simț estetic, experiență și minuțiozitate. Totuși, ai un rol important de jucat în durata de viață a fațetelor tale, printr-o rutină de profilaxie orală ce cuprinde igiena dentară corectă, consulturi stomatologice regulate și alimentație sănătoasă.

 

 • Tratamentul de fațetare dentară este dureros?

Fațetarea dentară “no prep” este complet non-invazivă și nu afectează deci deloc dintele, neexistând nici un motiv de durere sau disconfort.

Fațetarea cu prepararea dintelui necesită înlăturarea unui strat foarte fin de smalț dentar, pentru asigurarea adeziunii fațetei la suprafața dintelui și pentru ca dintele să nu pară mai mare, la final.

 

Dacă este necesar, se efectuează sub anestezie performantă, fără nici un disconfort.

După tratament, este posibil să apară o sensibilizare dentară temporară, ale cărei simptome se pot trata și care nu va dura mai mult de câteva zile.

 

 • Fațetele dentare pot înlocui un dinte lipsă?

Dinții pot fi înlocuiți doar prin tratamente invazive, de implant dentar sau punte dentară. Fațeta nu înlocuiește un dinte, pentru că nu este de sine stătătoare, precum un implant și nici nu se sprijină pe alți dinți sănătoși, precum puntea dentară. Ea doar maschează imperfecțiunile dinților existenți.

 

 • Fațetele dentare dau un aspect de dinți falși?

Aspectul fals este dat de dinții prea voluminoși, grosolani sau mult prea albi, în contrast cu dinții naturali.

 

Tratamentul cu fațete dentare este vârful de lance al tratamentelor de estetică dentară, ceramica e.max utilizată pentru fațetele dentare elaborate de House of Beauty Clinic conducând la realizarea de fațete dentare de calitate înaltă: durabile și cu aspect identic natural.

 

Pacientul este, pas cu pas, implicat în procesul de transformare a zâmbetului prin fațete dentare, așadar poți alege oricând o formă diferită a dinților, o nuanță diferită, pentru ca zâmbetul tău final să te satisfacă pe deplin.

 

 • Fațetele dentare se pătează?

Fațetele dentare ceramice se pătează foarte greu, dar fațetele din compozit sunt mult mai predispuse pătării.

 

 • Fațetele dentare sunt necesare pentru toți dinții?

Nu, deoarece fațetele vizează doar dinții vizibili în timpul zâmbetului. Nu are rost să fațetăm dinții care nu se văd niciodată.

 

 • Fațetele dentare dăunează dinților?

Fațetele dentare nu slăbesc dintele în nici un fel. Stratul de smalț care este înlăturat va fi înlocuit de fațeta ce va face corp comun cu dintele, în momentul adeziunii. Fațeta protejează dintele, ca un scut. Ceramica nu este supusa carierii și, mai mult de atât, oprește procesul de tocire sau degradare a smalțului dintelui.

House of Beauty Clinic îți pune la dispoziție echipa sa de specialiști în estetică dentară și facială.

Dă zâmbetului tău putere! Programează-te acum!

HOB