Programează-te!

Oferta - House of Beauty Clinic

Fatete dentare | Tipuri | Avantaje & Dezavantaje

Fatete dentare - ce sunt?

 

Ce sunt fatetele dentare? Cum de iti pot schimba aspectul danturii radical? Aceste fatete dentare iti pot reda un zambet perfect, chiar si intr-o singura zi. Dar toate aceste caracteristici ale fatetelor dentare sunt demonstrate prin usurinta cu care aceste foite subtiri sunt aplicate. Fatetele dentare sunt facute la comanda din material care imita culoarea dintilor. Ele pot fi realizate din portelan sau rasina compozita si plasate deasupra dintilor din fata pentru o schimbare instantanee a zambetului, simpla si accesibila.

 

Daca esti interesat sa afli in ce consta aceste fatetele dentare, diferitele tipuri de fatete, daca te numeri printre persoanele carora li s-ar potrivi, rezistenta lor dar mai ales un pret fatete dentare, acest articol iti va oferi toate informatiile necesare. 

 

Un zambet frumos este unul dintre componentele principale ale frumusetii. Aspectul dintilor tai are un efect remarcabil asupra stimei de sine si a increderii in tine. In acelasi timp, un zambet superb te face sa arati mult mai atractiv si mai tanar. Daca nu te simti confortabil zambind, din cauza spatiilor neuniforme dintre dinti, a dintilor patati ce nu pot fi albiti, a dintilor strambi, House of Beauty Clinic iti recomanda un tratament minim-invaziv, rapid si cu un efect uluitor: fatete dentare.

 

Care este cel mai bun material utilizat pentru fatete dentare?

Dupa cum am amintit si mai sus, aceste fatete dentare sunt realizate fie din material ceramic, fie din rasina compozita. Medicul specialist te va ajuta sa alegi materialul cel mai potrivit in cazul tau, dupa o examinare atenta a danturii. Dupa cum probabil te astepti, stomatologul va cauta toate problemele dintilor tai si iti va propune, la final, varianta finala care sa rezolve tot ceea ce te deranjeaza si te impiedica sa zambesti. Propunerile medicilor se vor baza in primul rand pe criteriile cele mai importante pe care niste fatete dentare trebuie sa le intruneasca astfel incat sa iti mascheze imperfectiunile: durabilitate, rezistenta la pete, culoare si estetica pe care o ofera. 


Tipuri de fatete dentare

Cele enumerate mai jos reprezinta tipurile de fatete dentare dintre care medicul tau il va alege pe cel mai potrivit pentru dantura ta. 

Tip Fatete dentare ceramice

Fatete dentare ceramice sunt facute la comanda pentru a se potrivi perfect pe dinti. Cateva avantaje ale acestora includ:

  • Material rezistent si de lunga durata;
  • Suprafata neteda si translucida ofera un aspect natural;
  • Nu se pateaza usor.

 

Fatete dentare E-max - un tip mai recent dezvoltat, care necesita o slefuire insesizabila a dintilor, fara sa afecteze in vreun fel smaltul si sunt foarte rezistente pe termen lung, alaturi de o estetica exceptionala, imitand perfect smaltul dintilor. Trebuie sa ai in vedere ca vor avea un cost mult mai ridicat datorita acestor caracteristici premium.

 

Fatete dentare din ceramica - solutia potrivita pentru tine, daca:

  • Necesitatile tale estetice sunt ridicate;
  • Iti doresti o solutie durabila. Ceramica este tratata la temperaturi de 1500 de grade, astfel, cu ingrijire corespunzatoare, fatetele dentare ceramice dureaza chiar si 20 ani;
  • Iti doresti o restaurare care nu se pateaza usor;
  • Dintii tai sunt afectati mai serios. Compozitul nu poate restaura spatiile prea mari, dintii foarte scurti sau cu fracturi grave/ portiuni ciobite. Toate aceste probleme trebuie sa fie minime pentru ca materialul compozit sa poata fi utilizat in fatetare.

 

Tip Fatete dentare din compozit

Fatete dentare din compozit sunt fabricate dintr-un material de obturatie dinti care este lipit pe dinte. Beneficiile fatetelor de acest tip, includ:

  • Pot necesita indepartarea a mai putin smalt dentar decat este necesar pentru fatetele ceramice;
  • Necesita o singura vizita la dentist, fara interventia unui tehnician dentar!
  • Costa mult mai putin decat fatetele ceramice;
  • Sunt usor de inlocuit daca se deterioreaza.


Fatete dentare din compozit - solutia potrivita pentru tine, daca:

  • Ai nevoie de fatete dentare foarte urgent;
  • Nu te deranjeaza sa le schimbi dupa trei-patru ani;
  • Nu iti permiti momentan investitia in fatete ceramice;
  • Dintii tai prezinta anomalii usoare de pozitie sau culoare.


Aceste fatete dentare din compozit sunt utilizate in general pentru a rezolva problemele estetice mai mici - de exemplu, dinti ciobiti sau usoare anomalii de pozitie.


Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a fixa dintii usor strambati sau pentru a ascunde mici goluri intre dintii din fata. Sunt substantial mai ieftine decat fatete din portelan si implica o perioada de tratament mult mai scurta.


Singurul dezavantaj este ca finisajul nu este adesea la fel de bun ca in cazul unor fatete dentare de portelan.


De asemenea, nu sunt la fel de rezistente la pete. Dar atat timp cat igiena dentara este corespunzatoare, acestea pot dura mult.

 

 

Avantaje fatete dentare

Tratamentul cu fatete dentare este o optiune viabila pentru cei care prefera sa nu apeleze la tratamente invazive.

Principalele avantaje ale tratamentului cu fatete dentare sunt:

 

1. Fatete dentare care arata natural

Fatete ceramice - bazate pe amprenta digitala foarte precisa a dintilor. Aceasta procedura garanteaza ca contururile si culoarea fatetelor imita foarte bine smaltul natural al dintilor.


2. Fatete dentare ceramice se simt natural

Acestea acopera perfect dintii, ca un al doilea strat de smalt, avand efectul unei masti de frumusete, dar si de protectie. Se simt ca smaltul dentar, lucioase si netede, iar datorita adeziunii profunde in smalt, miscarile se transmit perfect dintelui.


3. Rezolva o gama variata de probleme dentare estetice

Exista diferite probleme dentare ce pot fi rezolvate folosind fatete dentare. Ofera o solutie pentru dintii deformati, patati sau decolorati. Te invitam la o discutie cu unul dintre specialistii nostri in estetica dentara, pentru a afla daca esti un candidat potrivit pentru fatete dentare.

Programeaza-te pentru o consultatie in cadrul House of Beauty Clinic si vei afla care este solutia pentru zambetul tau perfect.


4. Are rezultate rapide

Tratamentul cu fatete dentare din compozit este foarte rapid, fatetele dentare din compozit pot fi aplicate intr-o singura sedinta, fara interventia unui tehnician dentar. Tratamentul cu fatete dentare din ceramica necesita cel putin doua sedinte. Daca te gandesti la alternative precum Snap on smile, trebuie sa stii ca fatetarea dentara este o solutie nu doar rapida, ci si fixa, durabila si mult mai estetica decat orice alte tratamente de infrumusetare a zambetului.


5. Reprezinta o solutie de lunga durata

Ceramica ofera o solutie nu doar foarte estetica, dar si de lunga durata. Daca le acorzi ingrijirea adecvata, fatetele dentare pot dura mai mult de 10 ani. De asemenea, ceramica ofera rezistenta la patare si decolorare. Cu toate acestea, ar trebui sa eviti prea multa cafea si muscarea din mancarea tare, deoarece aceste obiceiuri iti pot deteriora fatetele.


6. Usor de intretinut

Este necesar sa ai grija de fatetele tale dentare prin aceeasi procedura in baza careia care iti ingrijesti dintii in mod normal. Periajul de doua ori pe zi, folosirea atei dentare zilnic, ajuta la reducerea acumularii de placa dentara si implicit, tartru. De asemenea, ar trebui sa programezi consulturi stomatologice periodice, o data la 6 luni. Abilitatea ta de a avea grija de igiena dentara te asigura ca te vei bucura de dintii tai albi, naturali si de un zambet sanatos.


7. Mai putin invaziv

Procedurile de fatetare dentara sunt mult mai putin invazive in comparatie cu multe alte tipuri de restaurare dentara, inclusiv coroane dentare. Este necesara razuirea unui strat subtire din smaltul dentar, pentru a crea spatiu si a garanta o adeziune corecta pentru fateta dentara.


8. Tratament nedureros

Este posibil ca procedura sa nu necesite deloc anestezie, iar daca necesita, aceasta acopera orice disconfort.

 

 

Dezavantaje fatete dentare

Ca sa iei o decizie corecta in privinta tratamentului de fatetare dentara,  este necesar sa cunosti de asemenea, cateva dezavantaje fatete dentare:

 

1. Nu pot masca orice defect al dintilor
Defectele mari de pozitionare a dintilor, lipsa dintilor, dintii prea mari si alte defecte nu pot fi mascate prin fatete dentare si necesita tratamente ortodontice sau coroane dentare.


2. Fatetele ceramice nu pot fi reparate, doar inlocuite.
In timp ce fatetele dentare din compozit pot fi reparate de catre medicul stomatolog, intr-o sedinta de tratament, fatetele de portelan trebuie adesea inlocuite complet daca se fisureaza sau se ciobesc. Cu o ingrijire adecvata, acestea sunt extrem de durabile, dar daca sunt ingrijite prost sau daca sunt afectate de accidente, necesita inlocuire.


3. Procesul de fatetare dentara este, in anumite cazuri, ireversibil.
Exista si situatia in care fatetele dentare pot fi aplicate direct, fara slefuirea dintelui, este cazul fatetelor “no prep”. Fatetarea este reversibila, in acest caz.


4. Nu orice pacient este un candidat potrivit pentru fatete dentare.
Consideram acest dezavantaj un avantaj, deoarece aceasta poate fi o buna ocazie de a depista si trata problemele tale de sanatate orala. Majoritatea incompatibilitatilor pot fi solutionate prin tratamente stomatologice.

 

 

Fatete dentare. Cand se recomanda?

Tratamentul cu fatete dentare este o solutie de ultima generatie prin care te poti bucura de dinti albi si sanatosi. 


Dar ar trebui sa afli mai intai daca aceasta este solutia potrivita pentru tine. Fatetarea dintilor nu este potrivita pentru toata lumea sau pentru fiecare dinte, astfel, selectarea cazurilor in care procedura este oportuna, este un factor foarte important in succesul acestei tehnici. 


Fatete dentare se adreseaza pacientilor al caror zambet este afectat de:

  • dinti usor strambi – Da, se pot pune fatete pe dinti strimbi;
  • dinti ciobiti;
  • dintii patati sau decolorati, atunci cand tratamentul de albire a dintilor nu functioneaza;
  • dinti tociti de uzura;
  • dinti prea distantati - diastema;
  • dinti prea mici.

 


Cand nu se recomanda fatete dentare?

Aplicarea unor fatete pe dintii care sunt deteriorati sau care sufera de infectii ale gingiilor nu este niciodata o idee buna. De aceea in cadrul House of Beauty Clinic dam o atentie foarte mare examinarii clinice, care include adesea proceduri imagistice si de tratare, inainte de a aplica fatete dentare.

 

  • Daca ai o carie dentara sau gingivita, acest lucru nu inseamna ca nu poti beneficia de fatete. Va trebui doar sa tratezi mai intai afectiunile. Odata ce dintii tai sunt sanatosi, medicul va putea efectua tratamentul cu fatete dentare in siguranta si cu rezultate optime.
  • Medicul va verifica si prezenta bruxismului, deoarece acesta poate scurta considerabil viata fatetelor dentare. Daca se depisteaza aceasta afectiune ca fiind prezenta, se pot gasi solutii precum gutiere de bruxism purtate noaptea, prin care se evita ciobirea si fisurarea fatetelor.
  • Atunci cand exista anomalii complexe de ocluzie, este necesar tratamentul ortodontic anterior fatetarii dintilor, pentru eliminarea riscului de ciobire a fatetelor dentare.

 

 

Cat de rezistente sunt aceste fatete dentare?

Rezistenta unei fatete dentare creste odata ce ai grija de dantura ta/ de lucrarile dentare.  Orice ingrijesti, are sansa sa se mentina in timp. Dar, atunci cand vorbim de inovatii si tratamente medicale, este nevoie de teste prin care sa se demonstreze eficienta acelui produs. Asa este si in cazul acestor fatete dentare.

 

Conform unui studiu publicat in National Library of Medicine Rezistenta unor fatete dentare ceramice este de aproape 3 ori mai mare fata de cea a unui dinte natural. Analiza modului de eșec a arătat o predominanță a fracturii dentare fără implicarea fațetei ceramice. Un posibil motiv pentru acest mod de eșec ar putea fi faptul că forțele masticatorii umane pentru dinții anteriori maxilari sunt de maxim 130 Newtoni și în testul de rezistenta a fatetelor dentare, sarcina până la eșec a fost intre 409 si 473 Newtoni in functie de unghiul de aplicare a fortelor.

 

 

Etapele tratamentului cu fatete dentare

I. Consultatia initiala, investigatiile necesare si amprentarea digitala.

Etapa foarte importanta, careia i se acorda o atentie deosebita. Aceasta etapa este cruciala pentru decizia corecta privind calitatea ta de bun candidat pentru fatete dentare sau incompatibilitatea ta cu acest tratament.


II. Planificarea digitala a restaurarii zambetului.

Softuri complexe proceseaza informatiile si bazat pe trasaturile fizionomice realizeaza o simulare virtuala a zambetului tau ideal. Sunt realizate fatete dentare provizorii, pentru proba.


III. Probarea fatetelor dentare si luarea deciziei.

Daca exista situatii care fac incompatibila fatetarea dentara, vei discuta impreuna cu medicul stomatolog planul de tratament pentru rezolvarea problemele de sanatate orala si vor incepe tratamentele, daca tu iti dai acordul.


Daca esti un bun candidat pentru fatete dentare, vei vizualiza simularea digitala a zambetului si vei proba fizic fatetele dentare provizorii, astfel avand ocazia de a te implica activ in deciziile legate de estetica zambetului tau.


Colaborarea cu medicul tau iti va da increderea si siguranta ca rezultatele vor fi conforme cu ceea ce iti doresti.


IV. Realizarea si plasarea unor fatete dentare definitive.

Fatete dentare - realizate prin tehnologia digitala CAD-CAM, in cadrul careia ceramica se frezeaza robotizat, extrem de precis, pentru cele mai estetice rezultate.


In cadrul unei consultatii, dintii sunt pregatiti pentru adeziunea corecta, prin slefuire minima si aplicarea unui adeziv foarte performant.

Fatetele sunt apoi aplicate cu mare atentie, pentru obtinerea de rezultate foarte satisfacatoare.

 

 

 

Pret Fatete Dentare

Tabel cu pret fatete dentare

PRET FATETA EMAX / DINTE - 1950 LEI
PRET FATETA COMPOZIT / DINTE - 950 LEI
PRET FATETA STRATIFICATA HOB/ DINTE - 2700 LEI
PRET FATETA MINI - PREP/ DINTE - 2250 LEI

 

Trebuie mentionat faptul ca este bine sa iei in calcul si posibilitatea necesitatii efectuarii anumitor tratamente stomatologice anterior, pentru ca fatetarea sa fie posibila, corecta si durabila. In privinta pretului exact, strict al tratamentului cu fatete dentare, singurul care nu te va induce in eroare, din punctul nostru de vedere, este ca acesta variaza in functie de anumiti factori:

 

  • Calitatea materialului unei fatete dentare.

Fatete dentare din compozit sunt mai accesibile, fatete dentare ceramice au un pret mai mare, iar cele din ceramica presata e.max sunt cele mai durabile si estetice, avand un cost mai ridicat.

 

  • Tehnologia de fabricare de fatete dentare.

Fatete din compozit realizate pe loc, in cabinet si aplicate in cadrul aceleiasi sedinte de tratament. Costurile sunt, asadar, mai reduse. Fatetele ceramice e.max, la polul opus, sunt realizate in laboratorul de tehnica dentara, prin tehnologii computerizate de planificare si frezare.

 

  • Tehnica de aplicare pe dinti.

Fatete dentare „no prep” se aplica fara pregatirea dintelui in prealabil, avand costul mai redus, ca urmare a manoperei mai rapide si mai simple.

 

  • Numarul de dinti fatetati.

Costul tratamentului creste, in mod evident, in functie de numarul de fatete dentare necesare.

Atunci cand cauti preturi pe internet, trebuie sa intelegi ca nu vei gasi rezultate exacte si personalizate pe situatia ta clinica si necesitatile tale.


De exemplu, la cautarea “Pret fatete dentare toata gura”, nu ai cum sa ajungi la un raspuns corect, deoarece fatetele dentare nu se plaseaza pe toti dintii si nici nu sunt luate in considerare restul variabilelor implicate in cost.


O alta problema o vei regasi la cautarea „reconstructie dinte pret”, caci desi cunosti faptul ca este vorba de un singur dinte, tratamentul poate fi si altul decat fatetarea dentara, iar restul variabilelor nu sunt incluse.


House of Beauty Clinic iti pune la dispozitie posibilitatea achitarii tratamentului in rate, prin solutii financiare oferite de mai multe societati bancare de prestigiu. Consulta lista noastra de solutii financiare.

 


Intrebari frecvente despre fatete dentare

 

Fatetele dentare trebuie schimbate la o anumita perioada de timp?
Nu exista o perioada fixa de timp in care sa fie necesara schimbarea acestora. Fatetele dentare, daca au fost realizate in mod profesionist, plasate corect, ingrijire si intretinute adecvat, vor dura probabil timp de zece pana la cincisprezece ani.


Este important ca fatetele sa fie plasate de catre un dentist care are timp si grija, simt estetic, experienta si minutiozitate. Totusi, ai un rol important de jucat in durata de viata a fatetelor tale, printr-o rutina de profilaxie orala ce cuprinde igiena dentara corecta, consulturi stomatologice regulate si alimentatie sanatoasa.

 


Tratamentul de fatetare dentara este dureros?
Fatetarea dentara “no prep” este complet non-invaziva si nu afecteaza deci deloc dintele, neexistand nici un motiv de durere sau disconfort.

Fatetarea cu prepararea dintelui necesita inlaturarea unui strat foarte fin de smalt dentar, pentru asigurarea adeziunii fatetei la suprafata dintelui si pentru ca dintele sa nu para mai mare, la final.


Daca este necesar, se efectueaza sub anestezie performanta, fara nici un disconfort.


Dupa tratament, este posibil sa apara o sensibilizare dentara temporara, ale carei simptome se pot trata si care nu va dura mai mult de cateva zile.

 


Fatetele dentare pot inlocui un dinte lipsa?
Dintii pot fi inlocuiti doar prin tratamente invazive, de implant dentar sau punte dentara. Fateta nu inlocuieste un dinte, pentru ca nu este de sine statatoare, precum un implant si nici nu se sprijina pe alti dinti sanatosi, precum puntea dentara. Ea doar mascheaza imperfectiunile dintilor existenti.

 


Fatetele dentare dau un aspect de dinti falsi?

Aspectul fals este dat de dintii prea voluminosi, grosolani sau mult prea albi, in contrast cu dintii naturali.


Tratamentul cu fatete dentare este varful de lance al tratamentelor de estetica dentara, ceramica E.Max este utilizata pentru fatetele dentare elaborate de House of Beauty Clinic conducand la realizarea de fatete dentare de calitate inalta: durabile si cu aspect identic natural.


Pacientul este, pas cu pas, implicat in procesul de transformare a zambetului prin fatete dentare, asadar poti alege oricand o forma diferita a dintilor, o nuanta diferita, pentru ca zambetul tau final sa te satisfaca pe deplin.

 


Fatetele dentare se pateaza?
Fatetele dentare ceramice se pateaza foarte greu, dar fatetele din compozit sunt mult mai predispuse patarii.

 


Fatetele dentare sunt necesare pentru toti dintii?
Nu, deoarece fatetele vizeaza doar dintii vizibili in timpul zambetului. Nu are rost sa fatetam dintii care nu se vad niciodata.

 


Fatetele dentare dauneaza dintilor?
Fatetele dentare nu slabesc dintele in nici un fel. Stratul de smalt care este inlaturat va fi inlocuit de fateta ce va face corp comun cu dintele, in momentul adeziunii. Fateta protejeaza dintele, ca un scut. Ceramica nu este supusa carierii si, mai mult de atat, opreste procesul de tocire sau degradare a smaltului dintelui.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.