Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Chirurgie orala

Implanturile dentare au revolutionat inlocuirea dintelui cu un dinte artificial.

Programează-te!

Ce este chirurgia orala?

Chirurgia dentara este o ramura complexa a stomatologiei, menita sa rezolve complicatiile dentare care pot afecta starea de sanatate sau functionarea corecta a dintilor.

 

Chirurgia orala se imparte, la randul ei, in mai multe ramuri delimitate de variatele probleme care pot afecta un pacient:

 

  • chirurgie buco-maxilo-faciala (BMF);
  • chirurgie dento-alveolara;
  • chirurgie oro-maxilo-faciala (OMF);
  • chirurgie parodontala.
     

Printre cele mai usoare interventii chirurgicale stomatologice se numara extractia dentara, realizata atunci cand un dinte nu mai poate fi salvat prin proceduri stomatologice standard.

 

In categoria interventiilor chirurgicale dentare se numara urmatoarele:

  • extractie molar;
  • extractie molar de minte;
  • extractie canini;
  • extractie canini inclusi;
  • extractie incisivi.

 

 

Ce este un implant dentar?

Implanturile dentare au revolutionat inlocuirea dintelui cu un dinte artificial. Implantul dentar este realizat din titanium si poate avea forma cilindrica, neteda sau conica. Cele mai cautate in randul pacientilor sunt cele cu forme cilindrice pentru ca sunt la fel ca radacina dentara naturala.

 

In prezent, implantul dentar este cea mai folosita si cea mai eficienta metoda de inlocuire a dintelui, lipsa deoarece integrarea implantului in os prin osteointegrare este considerata cea mai naturala metoda. In plus se poate folosi atat pentru inlocuirea unui dinte (coroana), cat si in cazul mai multor dinti (punte sau proteze).

 

Cum se realizeaza un implant dentar?

 

Implantul dentar nu este un proces greu sau dureros si se realizeaza in cateva etape:

 

  • Prima etapa este interventia chirurgicala in care se plaseaza surubul in clavicula pentru a sustine lucrarea, iar acest lucru se face dupa o anestezie locala.
  • Dupa perioada de vindecare, implantul va fi evaluat pentru a determina succesul integrarii, iar in faza finala se trece la lucrarile pe implant.
  • In ultima faza va fi confectionata lucrarea dentara proiectata, care, in functie de pacient, poate fi coroana dentara, punte dentara sau proteze mobilizate.

 

Cauze si efecte ale implantului dentar

Implantul dentar asigura o stabilitate optima a maxilarului fara a dauna dintilor si nici nu trebuie sa il inlocuiti intr-un timp prea scurt.

 

Durata de viata a unui implant este intre 10 si 20 de ani si pentru asta trebuie sa respectati indicatiile stomatologului, printre care prezenta la controale regulate si igienizare profesionala de cel putin 2 ori pe an.

 

Implantul dentar va poate imbunatati calitatea vietii si va poate oferi incredere in dumneavoastra. Zambetul este cartea de vizita a fiecarei persoane si este important sa apelati la un stomatolog cu experienta pentru a avea unul dintre cele mai frumoase si sanatoase zambete.

Programează-te acum!

Solicita o programare telefonica la numarul afisat mai jos sau foloseste formularul de programare.


Telefon:

0755 354 555