Cum se previne endodontia?
Oricare dintre simptomele de mai sus poate duce la aparitia acestei boli dentare. Important este sa mergeti la medicul stomatolog pentru un consult, chiar daca vi se pare ca nu este ceva grav.Neefectuarea unui tratament endodontic duce la agravarea bolii prin distrugerea tesuturilor dure si a tesuturilor de sustinere a dintelui, care in timp se poate sonda cu pierderea definitiva a acestuia.
Daca dintele nu prezinta dureri, dar are oricare dintre simptomele mentionate mai sus, atunci acest lucru nu inseamna lipsa patologiei endodontice. Absenta durerii este un indice al cronicizarii leziunii. Bacteriile vor avansa catre os si se vor instala pe acesta. Astfel, aceasta patologie o sa avanseze pe zi ce trece, afectand inclusiv maxilarul.
Pentru tratarea acestei boli dentare, tehnologiile, tehnicile si aparatura au devenit din ce in ce mai bune si mai precise. Astazi se folosesc instrumente precum: microscop operator, laser sau instrument rotativ, echipamente care ajuta la eliminarea acesti patologii.
Orice tratament endodontic se face pacientului prin anestezie locala, iar dupa aplicarea tratamentului va exista o usoara sensibilitate la nivelul dintelui, care dispare cu ajutorul medicamentelor analgezice si antiinflamatoare recomandate de specialistii nostri.