Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Parodontologie

Sângerări gingivale la periajul dentar? Vino la un control!

Programează-te!

Ce inseamna parodontologia?

“Parodontologia este studiul intregului sistem specializat de tesuturi dure si moi care sustine dintii si isi mentine pozitia in maxilar. Acest sistem se numeste parodontiu sau spatiu periodontal.”

 

Parodontiul actioneaza ca un amortizor de soc in timpul muscaturilor și mestecarii, ajuta la prevenirea deteriorarii dintilor de fortele excesive si mentine dintii intr-o pozitie stabila in interiorul falcilor astfel incat sa functioneze impreuna eficient si confortabil in timpul mestecarii.

 

Ce este boala parodontala?

Boala parodontala, cunoscuta si sub denumirea populara de “paradontoza” este atunci cand gingiile si structurile parodontale mai profunde devin inflamate.Aceasta inflamatie a gingiilor, care are de obicei tendinta de sangerare in timpul periajului, este raspunsul organismului la cantitatea mare de bacterii si tartru acumulate pe suprafata dentara.

 

Forma cea mai usoara de imbolnavire este gingivita, primele simptome fiind sangerarea gingiilor. Lasat netratat, gingivita poate progresa la paradontoza, prin cresterea sangerarii, respiratie urat mirositoare si posibile dureri.


Daca nu consultati un medic parodontolog, inflamatia se poate raspandi sub gingii, distrugand ligamentul parodontal si ducand in cele din urma la pierderea dintilor.

 

Ce este gingivita?

Este forma cea mai simplă a bolii parodontale cauzată, de obicei, de prezența tartrului. Se manifestă prin gingii roșii, inflamate, și prin sângerări provocate sau spontane. Sângerarea apare frecvent la spălarea dinților.

 

Cum se trateaza?

Cu o evaluare la medic si un tratament atent, este posibila oprirea completa a progresului paradontozei. Pentru un succes garantat este necesara eliminarea placii bacteriene care declanseaza procesul bolii si stabilirea unor practici de igiena orala.


In functie de imbunatatirea observata in controlul placilor si sanatatea gingiei, se pot efectua instructiuni si curatenie in vizitele ulterioare. Urmatorul pas este eliminarea tuturor depozitelor bacteriene si tartrul de pe suprafetele radiculare si buzunarele gingivale.


Dupa cateva saptamani, medicul dentist va face o evaluare completa a gingiilor pentru a verifica progresul tratamentului. Un instrument special numit sonda parodontala este folosit pentru a inregistra adancimea oricarui buzunar parodontal si pentru a verifica sangerarea de pe gingii.


Daca sunt inca prezente buzunare parodontale, pot fi sugerate alte optiuni de tratament, inclusiv terapia corectiva chirurgicala.

Programează-te acum!

Solicita o programare telefonica la numarul afisat mai jos, sau foloseste formularul de programare.


Telefon:

0755 354 555