Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Toxina botulinica

Stoparea transpiratiei excesive, cu rezultate imediate.

Programează-te!

Toxina Botulinica etajul superior, axile, palme

Toxina botulinică este o proteină naturală şi purificată care blochează temporar secreţia unor substanţe chimice la nivelul sistemului nervos responsabile de “pornirea” glandelor sudoripare. Blocând sau întrerupând acest transmiţător chimic, toxina botulinică “opreşte” glandele sudoripare la nivelul pielii unde este injectată.

 

Toxina botulinică a fost aprobată pentru hiperhidroza la nivel palmelor, picioarelor şi axilei.

Administrarea toxinei botulinice se face doar de către un medic dermatolog care a fost instruit şi are experienţă cu o astfel de procedură. Injectarea se face în cabinet, în aproximativ 20 de minute şi nu necesită restricţionarea ulterioară a activităţilor profesionale sau recreaţionale.

 

În timpul procedurii, cu ajutorul unui ac fin se injectează intradermic cantităţi mici de toxină botulinică, la nivelul glandelor sudoripare care determină transpiraţia excesivă.

 

Medicul aproximează numărul de injectări în funcție de zona care trebuie să fie tratată. Injectarea la nivelul palmelor sau picioarelor poate fi mai dureroasă. În acest caz se pot folosi diverse tehnici de anestezie locală.

 

Efectul se instalează în 2-14 zile şi durează 6-8 luni. Toxina botulinică nu vindecă definitiv hiperhidroza, astfel că simptomele se vor reinstala treptat. Va fi nevoie de injectări ulterioare, repetate la interval de 6-16 luni.

 

 

Ce este hiperhidroza?

Hiperhidroza este o condiţie medicală în care transpiraţia este excesivă şi apare fără aceşti declanşatori. Cel mai probabil, hiperhidroza se datorează unei stimulări exagerate a glandelor sudoripare de către sistemul nervos. Se poate spune că persoanele care suferă de această afecţiune au glandele sudoripare blocate pe poziţia “pornit”.

 

Când transpiraţia excesivă apare fără nici o cauză, se numeşte hiperhidroza primară şi este mai frecventă decât forma secundară, care apare ca rezultat al altei condiţii medicale sau ca efect advers al unor medicamente.

 

Hiperhidroza primară este de obicei localizată la o anumită parte a corpului, frecvent mâini, picioare, axilă sau faţă şi este simetrică. Deseori, începe să se manifeste încă din copilărie sau adolescenţă, frecvent la nivelul mâinilor şi picioarelor şi persistă toată viaţa. Interesant este faptul că, deşi persoanele cu hiperhidroză primară localizată au episoade de transpiraţie excesivă cel puţin o dată pe săptămână, de obicei nu transpiră în timpul somnului.

 

Cine poate beneficia de tratamentul cu toxina botulinica ?

Injectiile cu toxina botulinica sunt dedicate atat doamnelor, cat si domnilor care se confrunta cu problema transpiratiei in exces la etajul superior, axile si palme.

 

Beneficiarii unui astfel de tratament sunt cei care au incercat si metode alternative de stopare a transpiratiei in exces, insa nu au obtinut rezultatele dorite, motiv pentru care toxina botulinica este privita ca o rezolvare garantata a situatiilor jenante in care se regasesc din aceasta cauza.

 

La momentul efectuarii tratamentului, specialistul va aproba sau refuza procedura in cazul femeilor care sunt insarcinate sau alapteaza.

 

Cand trebuie repetata procedura ?

Sedintele de tratament cu toxina botulinica se repeta la fiecare 4 – 6 luni, sau chiar un an, in functie de calitatea toxinei botulinice.

 

Este interzisa injectarea cu toxina botulinica mai des, intrucat o singura sedinta ofera rezultate cu o durata de pana la opt luni, timp in care zonele in care s-a efectuat injectia vor fi protejate de transpiratia in exces.

 

Repetarea procedurii urmeaza acelasi principiu, insa specialistul poate refuza efectuarea injectiei cu toxina botulinica in cazul in care, intre timp, pacienta ramane insarcinata sau urmeaza un tratament ce nu este compatibil cu toxina botulinica.

 

Programează-te acum!

Solicita o programare telefonica la numarul afisat mai jos, sau foloseste formularul de programare.


Telefon:

0755 354 555