Articole   -   Endodontie

Tratament de Canal la Microscop: Pret și 3 Beneficii

Tratamentul de canal, cunoscut și sub numele de tratament endodontic, reprezintă o procedură dentară esențială pentru salvarea unui dinte afectat de carie sau infecție. Această intervenție vizează eliminarea pulpei dentare infectate din interiorul dintelui, păstrând astfel viața naturală și funcționalitatea acestuia. Semnele care indică necesitatea unui tratament de canal includ durere severă la mestecat, sensibilitate persistentă la rece sau căldură, gingii umflate sau sensibile și schimbarea nuanței dintelui. În plus, costul tratamentului de canal variază în funcție de complexitatea cazului, experiența dentistului și instrumentele utilizate, subliniind importanța alegerii unei clinici dotate cu tehnologie de vârf.

 

Alegerea să urmați un tratament de canal la microscop poate aduce beneficii semnificative, incluzând o precizie sporită în curățarea canalului radicular și identificarea problemelor care altfel ar putea rămâne nediagnosticate. 

 

Articolul care urmează va explora în detaliu ce presupune tratamentul de canal la microscop, oferind insight-uri despre obturația de canal, beneficiile acestei abordări avansate, momentele când tratamentul devine necesar și tehnologiile utilizate. De asemenea, vom discuta despre procesul de realizare a tratamentului, gestionarea duratei și durerii asociate, costurile implicate și îngrijirea post-tratament pentru a preveni reinfectarea.

 

 

Ce este tratamentul de canal la microscop

Tratamentul de canal la microscop reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul endodontic, oferind medicilor dentiști posibilitatea de a trata problemele pulpei dentare cu o precizie și un control sporite. Această metodă avansată utilizează un microscop special conceput pentru a mări și ilumina câmpul de lucru, permițând identificarea și tratamentul eficient al problemelor complexe care nu pot fi observate cu ochiul liber. Iată câteva puncte cheie care subliniază importanța și beneficiile utilizării microscopului în tratamentele endodontice:

 

 • Control și Precizie Îmbunătățite: Microscopul oferă o vizualizare detaliată a structurii dintelui, inclusiv a canalelor radiculare și a eventualelor fisuri sau perforații. Acest lucru permite o curățare și o obturație mai precise a canalului, crescând șansele de succes ale tratamentului.
 • Iluminare și Vizibilitate Superioară: Cu ajutorul iluminării puternice și a măririi oferite de microscop, medicul dentist poate lucra cu o vizibilitate excelentă, ceea ce este crucial pentru detectarea și eliminarea tuturor țesuturilor infectate.
 • Reducerea Riscurilor și Complicațiilor: Utilizarea microscopului în tratamentul de canal minimizează riscul de perforații accidentale, probleme care pot conduce la eșecul tratamentului și necesitatea unor intervenții suplimentare.

 

Clinicile House of Beauty oferă tratamentul de canal la microscop, asigurându-se că pacienții beneficiază de cele mai avansate tehnologii și de o abordare precisă a tratamentului endodontic. Această metodă este indicată în special în cazurile complexe, unde pulpa dintelui este inflamată sau infectată din cauza cariilor profunde, fracturilor dentare sau altor traume, manifestând simptome precum durere de diferite intensități, sensibilitate la temperaturi sau umflături gingivale.

 

Beneficiile tratamentului de canal la microscop includ nu doar precizia și succesul îmbunătățit, ci și o procedură minim invazivă, datorită dimensiunilor reduse ale microscopului și a preciziei intervențiilor. Această abordare asigură o durată mai scurtă a tratamentului și un confort crescut pentru pacient, contribuind la o experiență generală pozitivă și la menținerea sănătății dentare pe termen lung.

 

 

Tratamentul endodontic cu si fara microscop

Comparând tratamentul endodontic cu și fără microscop, diferențele în precizie, eficiență și succesul tratamentului sunt semnificative. Iată o analiză detaliată a acestor aspecte:

 

Tratamentul Endodontic - Precizie și Eficiență 

Cu Microscop:

 • Identificarea precisă a canalelor suplimentare, orificiilor de intrare, canalelor calcificate și perforațiilor.
 • Îndepărtarea eficientă a instrumentelor rupte și detectarea fracturilor.
 • Microscopul, cum ar fi Zeiss, permite vizualizarea detaliilor nevăzute cu ochiul liber, crescând rata de succes a tratamentelor până la 90%.


Fără Microscop:

 • Tratamentul se bazează pe sensibilitatea la atingere și radiografii pentru a identifica progresul tratamentului, ceea ce reduce precizia.
 • Mai puțin eficient în identificarea canalelor ascunse, canalelor calcificate și a instrumentelor fracturate.


Rata de Succes și Retratament Endodontic

Cu Microscop:

 • Rata de succes în salvarea dinților este semnificativ mai mare, reducând necesitatea intervențiilor ulterioare datorită lucrărilor de calitate inferioară.
 • Facilitează tratamentul obturațiilor de canal radicular până la apex, cu o rată de succes mai mare în cazul de retratament endodontic.


Fără Microscop:

 • Rata de succes în salvarea dinților este mai mică, crescând riscul de extracție.
 • Eficiența și precizia sunt reduse, ceea ce poate duce la necesitatea retratamentului endodontic.


Costuri cu tratamentul endodontic

Cu Microscop:

 • Deși costul inițial poate fi mai mare, beneficiile pe termen lung depășesc adesea aceste costuri, prin reducerea riscului de retratament și a intervențiilor suplimentare.


Fără Microscop:

 • Costurile inițiale pot fi mai mici, dar riscul de retratament și intervenții suplimentare pot crește costurile pe termen lung.

 

Utilizarea microscopului în tratamentul endodontic oferă o precizie îmbunătățită, acces mai ușor, identificarea tuturor canalelor, detectarea complicațiilor, o rată de succes crescută în retratament și un risc redus de fractură a dintelui sau leziuni. Aceste avantaje subliniază importanța alegerii unui tratament endodontic cu microscop pentru a asigura cea mai bună calitate a îngrijirii și a rezultatelor pe termen lung.

 

 

Ce este obturatia de canal

În timpul tratamentului de canal, țesutul din interiorul canalului radicular, împreună cu orice bacterii, este îndepărtat, iar canalul radicular este curățat și sigilat. Aceasta este o procedură din domeniul endodonției care implică îndepărtarea țesutului pulpar infectat sau deteriorat din sistemul de canale radiculare, urmată de curățarea, modelarea și umplerea canalelor cu un material pentru a preveni reinfectarea.

 

Procesul include mai mulți pași esențiali pentru succesul tratamentului:

 • Diagnoza: Identificarea nevoii de tratament endodontic printr-o evaluare amănunțită.
 • Anestezia: Asigurarea confortului pacientului prin utilizarea anesteziei dentare locale.
 • Plasarea digăi dentare: Izolarea dintelui pentru a preveni contaminarea.
 • Prepararea cavității de acces: Crearea unei deschideri pentru a accesa canalul radicular.
 • Curățarea canalului: Curățarea canalului pentru a elimina infecția.
 • Obturația canalului: Umplerea canalului curățat cu un material special pentru a preveni reinfectarea.


Tratamentul endodontic, cunoscut și sub denumirea de tratament de canal sau pulpectomie, are ca scop salvarea și prelungirea vieții unui dinte problematic, implicând tratarea camerei pulpare, canalelor și nervilor cu o vedere endodontică microscopică.

 


Când este recomandată obturatia de canal?

Obturația de canal este o procedură stomatologică esențială care implică îndepărtarea pulpei inflamate sau infectate din interiorul unui dinte. Această procedură vizează eliminarea bacteriilor din canalul infectat, prevenirea reinfectării dintelui și conservarea dintelui natural, evitând astfel extracția acestuia.

 

Prin urmare, obturația de canal joacă un rol crucial în menținerea sănătății dentare, prevenind pierderea dinților și asigurând funcționalitatea optimă a acestora pe termen lung.

 

 

Beneficiile tratamentului de canal la microscop

Tratamentul de canal la microscop, oferit în cadrul Clinicilor House of Beauty, reprezintă o inovație în domeniul endodontic, care aduce o serie de beneficii semnificative pentru pacienți:

 

Precizie și Acces Îmbunătățit

 • Precizia: Microscopul permite o vizualizare detaliată a canalelor radiculare, facilitând eliminarea completă a infecției și prevenind necesitatea retratamentului.
 • Accesul: Instrumentele speciale utilizate în tratamentul microscopic ajung în zone dificil de accesat, crescând șansele de succes al tratamentului.


Identificarea și Tratarea Complicațiilor

 • Detectarea Complicațiilor: Utilizarea microscopului ajută la identificarea fisurilor, fracturilor și a altor probleme care nu sunt vizibile cu ochiul liber.
 • Minimizarea Riscurilor: Riscul de fractură sau fisură a dintelui este semnificativ redus, datorită preciziei și controlului sporit în timpul tratamentului.


Beneficii pe Termen Lung

 • Alinarea Durerii și Îmbunătățirea Aspectului Dintelui: Tratamentul eficient al canalului radicular elimină durerea și îmbunătățește aspectul estetic al dintelui.
 • Protecția Dinților Adiacenți: Prin eliminarea sursei de infecție, se previne afectarea dinților învecinați și se menține sănătatea generală a cavității bucale.
 • Rezultate Durabile: Tratamentul complet și corect al canalelor radiculare asigură o durată de viață îndelungată pentru dinte, evitând extracția.
 • Economii pe Termen Lung: Deși costul inițial poate fi mai ridicat, tratamentul de canal la microscop previne necesitatea intervențiilor ulterioare costisitoare, oferind economii semnificative de timp și bani.


Prin urmare, alegerea tratamentului de canal sub observația microscopului oferă nu doar o precizie și eficiență superioară, dar și o serie de beneficii pe termen lung, asigurând sănătatea și funcționalitatea optimă a dintelui tratat.

 

 

Cand este necesar tratamentul de canal la microscop

Tratamentul de canal, cunoscut și sub denumirea de tratament endodontic, devine necesar în situații specifice care implică afectarea profundă a dintelui. Iată când este indispensabil să recurgem la această procedură:

 

 • Carie dentară profundă, inflamație sau necroză a nervului: Aceste condiții pot fi rezultatul cariilor extinse sau a leziunilor dentare, necesitând intervenție endodontică pentru a salva dinte.
 • Prezența unui abces dentar: Un abces reprezintă o infecție care se dezvoltă în interiorul dintelui sau la rădăcina acestuia, putând duce la durere intensă și necesită tratament prompt.
 • Simptome specifice: Dacă întâmpinați durere intensă, umflare, probleme estetice (cum ar fi decolorarea dintelui), respirație urât mirositoare (halitoza) și dificultăți la mestecat date de probleme precum malocluzia dentară, acestea pot indica necesitatea unui tratament de canal.


Cauzele care pot duce la deteriorarea pulpei dentare includ:

 • Carii profunde sau extinse: Acestea pot afecta profund structura dintelui, ajungând la pulpa acestuia.
 • Traumatisme dentare: Loviturile sau accidentele care afectează dinții pot duce la inflamația sau necroza nervului.
 • Boli periodontale: Infecțiile gingivale severe pot afecta și structura internă a dintelui.

 

Consecințele neglijării infecțiilor pulpare și nervoase pot fi grave:

 • Carii progresive ale pulpei dentare: Ignorarea tratamentului poate duce la deteriorarea continuă a pulpei.
 • Răspândirea infecției: Infecția poate avansa către dinții adiacenți sau poate afecta osul maxilar.
 • Pierderea dintelui: În absența tratamentului, dintele afectat poate necesita extracție.

 

Simptomele infecțiilor pulpare includ:

 • Durere spontană și pulsatilă: Aceasta poate fi un semnal de alarmă important.
 • Decolorarea dintelui: Schimbarea culorii dintelui poate indica probleme interne.
 • Umflarea în jurul dintelui: Inflamația poate fi vizibilă și la nivelul gingiilor.
 • Ganglionii limfatici umflați: Infecția poate duce la umflarea ganglionilor din zona gâtului și capului.
 • Sensibilitate dentară la temperaturi: Dacă simțiți disconfort la consumul de alimente calde sau reci, acesta poate fi un indiciu.
 • Blistere albe persistente pe gingii: Acestea pot indica prezența unui abces.
 • Disconfort în dinții anterior tratați: Dacă simțiți durere în jurul unui dinte care a fost tratat în trecut, este posibil să fie necesar un nou tratament endodontic.


Identificarea timpurie a acestor simptome și consultarea unui specialist sunt esențiale pentru a asigura un tratament adecvat și pentru a preveni complicațiile pe termen lung. Tratamentul de canal la microscop oferă avantaje semnificative, inclusiv detectarea precisă a complicațiilor, tratamentul eficient al tuturor canalelor, accesibilitate îmbunătățită în zone greu accesibile și o precizie sporită în procedurile chirurgicale, maximizând astfel investițiile financiare și de timp.

 

 

Tehnologia si instrumentele utilizate

Tehnologia avansată și instrumentele de ultimă generație sunt esențiale pentru realizarea unui tratament de canal la microscop eficient și precis. Clinicile House of Beauty Clinic oferă echipamente de top care permit tratamente endodontice de înaltă calitate:

 

 • Microscoape dentare Zeiss: Acestea oferă o magnificație de până la 25 de ori și iluminare superioară a câmpului operator, permitând o vizualizare detaliată a canalelor radiculare și a structurii dintelui. Microscopul Zeiss, facilitează detectarea tuturor detaliilor neobservabile cu ochiul liber.
 • Instrumente de precizie: Acestea presupun un localizator de apex încorporat, care ghidează medicul până la vârful rădăcinii, asigurând o măsurare precisă a lungimii canalelor.
 • Sisteme de obturație: dispozitive pentru distribuirea și compactarea sistemului de injectat gutaperca în canale, folosind o tehnică de injecție continuă după curățarea și pregătirea canalului.


Avantajele utilizării microscopului în tratamentul endodontic includ:

 • Magnificație și iluminare: Permite o vizualizare clară a zonei de lucru, îmbunătățind precizia intervenției.
 • Proiecția imaginii: Ajută la educarea pacienților și la documentarea cazurilor clinice.
 • Ergonomie: Asigură o poziție de lucru confortabilă pentru medic, reducând oboseala și crescând eficiența.


Pe lângă microscop, clinica House of Beauty folosește și alte tehnologii avansate pentru identificarea rapidă a infecțiilor și pentru un tratament eficient:

 

 • Măsurători de lungime cu localizator de apex: Asigură determinarea precisă a lungimii canalului radicular.
 • Radiografie retroalveolară digitală și tomografie computerizată: Oferă imagini detaliate ale structurii dentare și ale infecțiilor, facilitând un diagnostic precis și un plan de tratament eficient.


Prin combinarea acestor tehnologii avansate cu experiența și competența medicilor dentiști, tratamentul de canal la microscop devine nu doar mai precis și eficient, dar și mai confortabil pentru pacient, contribuind la o rată de succes ridicată a tratamentelor endodontice.

 

 

 

Procesul de realizare a tratamentului

Procesul de realizare a tratamentului de canal este esențial pentru succesul acestuia și implică mai multe etape cheie, fiecare fiind crucială pentru eliminarea infecției și restaurarea funcționalității dintelui. Iată cum se desfășoară tratamentul:

 

Anestezia și Izolarea Dintelui

 • Anestezia Locală: Se administrează anestezie locală pentru a amorți zona înconjurătoare a dintelui, asigurând confortul pacientului pe durata procedurii.
 • Diga Dentara: Se plasează o digă de cauciuc în jurul dintelui pentru a-l menține uscat și pentru a preveni contaminarea cu saliva.

 

Acces, Curățare și Formare

 • Accesul la Pulpă: Se realizează o deschidere mică în dinte pentru a accesa camera pulpară.
 • Îndepărtarea Pulpei: Pulpa infectată sau deteriorată este îndepărtată cu ajutorul unor instrumente speciale.
 • Curățarea și Formarea Canalelor: Canalele sunt curățate, modelate și dezinfectate folosind fișiere și soluții de irigare.


Obturarea și Restaurarea Finală

 • Umplerea Canalelor: Canalele sunt umplute cu un material special, precum gutaperca, și sigilate cu un ciment pentru a preveni reinfectarea.
 • Restaurarea Dintelui: Se plasează o umplutură permanentă sau o coroană pe dinte pentru a-i restabili funcționalitatea și aspectul.


Complicații Potențiale și Soluții

 • Canale curbe, canale nedetectate, plasarea întârziată a coroanei, contaminarea în timpul obturației, noi infecții, fracturi sau fisuri sunt posibile complicații care pot apărea. În cazul eșecului tratamentului, retratamentul la microscop poate fi efectuat pentru a reduce marja de eroare.
 • Durata tratamentului de canal depinde de complexitatea cazului, cazurile simple necesitând doar o sesiune, în timp ce cazurile mai complexe pot necesita mai multe sesiuni sau o singură sesiune mai lungă, fiecare sesiune durând între 1-2 ore. Este vital să urmați instrucțiunile medicului endodont și să vă întoarceți pentru sesiunile ulterioare dacă este necesar, pentru a asigura succesul tratamentului și sănătatea pe termen lung a dintelui tratat.

 

 

Gestionarea durerii asociate cu tratamentul

După tratamentul de canal, gestionarea durerii și a disconfortului este esențială pentru o recuperare rapidă și eficientă. Iată câteva sfaturi practice:

 

Gestionarea Durerii Post-Tratament:

 • Utilizați medicamente antiinflamatoare prescrise de medic sau analgice fără prescripție medicală pentru a controla durerea moderată.
 • În cazul unei dureri persistente, este posibil să fie necesar un re-tratament sau, în situații extreme, extracția dintelui.
 • Pentru disconfortul ușor după anestezie, odihniți-vă și evitați mâncărurile dure sau guma de mestecat până când efectul complet al anesteziei dispare.


Practici de Igienă Orală Post-Tratament:

 • Mențineți o igienă orală riguroasă, periajul dinților și utilizarea aței dentare pentru a preveni infecțiile și a asigura vindecarea corectă.
 • Evitați alimentele dure și guma de mestecat pentru a proteja dinte tratat și a preveni deteriorarea acestuia.
 • Curățați bine dintele tratat, deoarece acesta poate dezvolta carii în timp.


Semne de Atenție și Măsuri de Precauție:

 • Durerea severă, umflăturile, sângerarea sau problemele interne ale dintelui pot necesita un control suplimentar.
 • Inflamația nervului dintelui poate cauza durere severă, iar îndepărtarea nervului poate fi necesară.
 • Radiografiile dentare pot verifica corectitudinea tratamentului și pot identifica orice complicații neașteptate.


Respectând aceste sfaturi și urmând recomandările medicului dentist, puteți asigura o recuperare rapidă și minimiza disconfortul post-tratament. În cazul oricăror simptome neobișnuite sau dureri persistente, este crucial să contactați imediat clinica pentru sfaturi și asistență suplimentară.

 

 

Tratament de Canal - Preț

Când vine vorba de costurile asociate cu tratamentul de canal la microscop, prețurile pot varia semnificativ în funcție de mai mulți factori, inclusiv complexitatea cazului, tipul dintelui afectat și clinica la care alegeți să efectuați tratamentul. Iată o prezentare generală a prețurilor pe care le implică tratamentele endodontice în cadrul Clinicilor House of Beauty.

 

Listă Prețuri Tratament de Canal:

 • Preț Consultație de Specialitate + Set Radiografii + Set Poze Diagnostic + Plan de Tratament - 300 RON
 • Preț Ablație dentatus/ DCR - 150 RON
 • Preț Aplicare MTA la MICROSCOP - 430 RON
 • Preț Armare Pivot Fibră - 380 RON
 • Preț Desensibilizant - 120 RON
 • Preț Retratament Monoradicular LA MICROSCOP - 780 RON
 • Preț Drenaj Endodontic - 200 RON
 • Preț Extirpare nerv dinte la MICROSCOP - 180 RON
 • Preț Extirpare și obturație Monoradicular la MICROSCOP - 650 RON
 • Preț Extirpare și obturație Premolar la MICROSCOP - 880 RON
 • Preț Retratament Premolar LA MICROSCOP - 1250 RON
 • Preț Extirpare și obturație Pluriradicular la MICROSCOP - 980 RON
 • Preț Retratament Pluriradicular la MICROSCOP - 1450 RON
 • Preț Indepartare AC la MCROSCOP - 450 RON
 • Preț Îndepărtare corp străin la MICROSCOP - 350 RON
 • Preț Albire Dinte Devital la MICROSCOP - 450 RON
 • Preț Pansament Antiseptic - 150 RON
 • Preț Pansament Calmant - 150 RON

 

Alte Costuri cu Tratament de canal:

 • COROANA ZIRCONIU - 2000 RON (în anumite cazuri, când dintele e foarte afectat, distrus în mare parte și nu mai poate fi salvat prin plombare, fiind necesară o coroană dentară care să îmbrace partea de dinte rămasă). 


În cadrul clinicilor stomatologice House of Beauty Clinic , vă oferim soluții financiare avantajoase cu plata în rate, astfel încât procedurile de tratament pe care medicul vi le recomandă să nu mai fie o problemă din punct de vedere al costurilor.

 

Este important să rețineți că, deși costul inițial al unui tratament de canal la microscop poate părea mai mare, precizia și eficiența acestei metode pot reduce semnificativ riscul de complicații sau necesitatea retratamentului, ceea ce înseamnă economii pe termen lung.

 


Ingrijirea post-tratament si prevenirea reinfectarii

După finalizarea tratamentului de canal, este crucial să urmați câțiva pași simpli pentru a asigura o recuperare rapidă și pentru a preveni reinfectarea:

 

Evitarea alimentelor dure și a gumei de mestecat:

 • Nu mușcați sau mestecați alimente tari pe dinte până când nu este complet restaurat.â
 • Evitați alimentele dure, lipicioase și guma de mestecat pentru a preveni deteriorarea temporară sau permanentă a dintele tratat.


Menținerea unei igiene orale corespunzătoare:

 • Continuați periajul normal, inclusiv la nivelul dinților tratați, pentru a menține o igienă orală corectă.
 • Utilizați ața dentară cu prudență, mai ales în partea din spate a dinților tratați, pentru a evita dislocarea obturației sau a coroanei provizorii.


Recomandări specifice post-tratament:

 • Imediat după tratament: Evitați mestecarea completă până când efectele anesteziei dispar complet. Dacă tratamentul de canal este finalizat în mai multe ședințe, este aplicată o obturație provizorie, timp în care încercați să evitați masticația cel puțin o oră după încheierea ședinței de tratament.
 • Controlul durerii și umflăturii: Disconfortul și umflătura sunt comune; analgezicele fără prescripție și compresele reci pot ajuta la gestionarea simptomelor.
 • Alimentație și hidratare: În primele 48 de ore, consumați alimente de consistență redusă (de ex., iaurt, brânză moale, supe caldute) și evitați alimentele crocante, fierbinți sau condimentate. Beți cel puțin 1,5 l de apă/zi și sucuri de fructe proaspete.
 • Evitați fumatul: Reduceți la maxim sau evitați complet fumatul, deoarece poate afecta negativ procesul de vindecare.
 • Controlul post-tratament: Vizitele regulate la dentist, la fiecare șase luni sau conform recomandărilor, sunt esențiale pentru a monitoriza starea dintelui tratat și pentru a preveni problemele pe termen lung.


Respectând aceste recomandări, vă veți asigura că dintele tratat se vindecă corespunzător și veți reduce riscul de complicații sau necesitatea de retratament.

 

 

Tratament de canal incorect

Atunci când tratamentul de canal nu aduce rezultatele așteptate sau dintlee tratat nu se vindecă corespunzător, este posibil să fie necesară retratarea. Iată câteva motive frecvente care pot duce la nevoia de retratament și cum se poate verifica corectitudinea tratamentului inițial:

 

Verificarea cu radiografia:

 • O radiografie poate dezvălui dacă tratamentul de canal a fost efectuat corect, evidențiind zonele care ar putea fi ratate sau inadecvat curățate.


Motive pentru retratament:

 • Canale înguste sau curbate care nu au fost tratate corespunzător.
 • Canale ratate în timpul tratamentului inițial.
 • Plasarea întârziată a coroanei sau a restaurării, ceea ce poate permite reinfectarea.
 • Restaurare inadecvată care nu sigilează dintele corespunzător.

 

Dacă un dinte tratat anterior nu se vindecă în modul așteptat sau devine dureros din nou, este indicat să se ia în considerare retratarea. În plus, tratamentul necorespunzător de canal poate duce la infecții cronice, necesitând intervenții suplimentare pentru o curățare adecvată și retratament. Neglijarea tratamentului de canal poate avea consecințe severe, inclusiv umflături, pierderea dintelui sau chiar septicemie, care poate pune viața în pericol.

 

În cazuri de eșec al tratamentului:

 • Tratament chirurgical: Rezecția apicală poate fi necesară pentru a elimina vârful rădăcinii infectate și țesutul înconjurător.


Aceste informații subliniază importanța alegerii unui specialist cu experiență și respectarea strictă a instrucțiunilor post-tratament pentru a minimiza riscul de complicații și necesitatea retratamentului.

 

De ce dupa scoaterea nervului ma doare maseaua?

Extragerea nervului dentar, cunoscută și sub numele de devitalizare, este o procedură care implică îndepărtarea nervului dintr-un dinte sau o măsea. Acest proces este necesar atunci când un dinte sau o măsea nu mai este sănătos din cauza cariilor sau a infiltrării bacteriene. În urma acestei proceduri, este posibil să simțiți durere sau disconfort, iar acest lucru se datorează mai multor factori:

 

 • Inflamația țesuturilor: Îndepărtarea nervului poate provoca inflamație temporară în țesuturile înconjurătoare, ducând la sensibilitate și durere.
 • Presiunea: După tratament, poate exista o anumită presiune internă în canalul dentar, care contribuie la senzația de durere.
 • Reacția la materialele de obturație: Organismul poate avea o reacție la materialele folosite pentru a umple canalul radicular, ceea ce poate cauza disconfort temporar.

 

Retratamentul canalului radicular poate fi necesar dacă un dinte tratat anterior nu se vindecă așteptat sau devine dureros din nou. Este important să consultați un medic dentist pentru sfaturi profesionale. Acești pași sunt cruciali pentru a asigura vindecarea corespunzătoare și pentru a preveni orice complicații ulterioare care ar putea necesita intervenții suplimentare.

 

Așadar, este esențial să urmați instrucțiunile medicului dumneavoastră dentist și să vă programați pentru controale de urmărire, pentru a monitoriza progresul vindecării și pentru a aborda orice problemă într-un stadiu incipient. Respectarea acestor indicații vă poate ajuta să reduceți disconfortul post-procedural și să asigurați succesul pe termen lung al tratamentului dumneavoastră dentar.

 

 


Prin abordarea meticuloasă a tratamentului de canal la microscop, am evidențiat nu doar importanța tehnologiilor avansate în îmbunătățirea preciziei și eficienței intervențiilor endodontice, ci și avantajele semnificative pe termen lung pe care le oferă pacienților. Această metodă nu doar că sporește șansele de succes ale tratamentelor prin identificarea și tratamentul exact al problemelor dentare complexe, dar și minimizează riscul de complicații ulterioare, garantând o recuperare rapidă și durabilă.

 

Pe măsură ce ne confruntăm cu provocările specifice sănătății dentare, alegerea tratamentului de canal la microscop se dovedește a fi o decizie înțeleaptă, oferind beneficii semnificative atât în termeni de eficacitate, cât și în reducerea disconfortului și a duratei de recuperare. Este esențial sa luăm în considerare această opțiune avansată ca pe un pas important spre menținerea sănătății și funcționalității dentare pe termen lung, evidențiind astfel importanța accesului la tehnologie și profesionalism în domeniul endodontic.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.