Airflow. Airflow Dentar. Detartraj Airflow. Airflow Preț

Probabil ai auzit de multe ori că menținerea unei igiene orale bune este crucială pentru sănătatea ta generală. Nu este vorba doar despre a avea un zâmbet alb impecabil; este vorba despre menținerea gurii în condiții optime pentru a preveni bolile dentare și alte complicații de sănătate. Igiena orală merge mult dincolo de aspectul cosmetic - este un aspect vital al rutinei tale zilnice care influențează starea ta de bine. Gura este importantă pentru sănătatea generală a întregului corp, făcând esențial să ții la distanță bacteriile dăunătoare. Cu progresele în stomatologie, acum există o modalitate mai eficientă de a te asigura că dinții și gingiile tale rămân sănătoase. Aici intervine airflow dentar sau stomatologia cu jet de aer, oferind o soluție modernă pentru provocările dentare de multe ori vechi de când lumea. Dacă vrei să afli cum funcționează această procedură dentară, continuă să citești acest articol. 

 

 

Airflow sau Igienizare Dentară

Airflow este o tehnică revoluționară de curățare dentară care utilizează o combinație de aer, apă și pudră fină pentru a îndepărta ușor și eficient placa, petele și depunerile moi de pe dinți. Această metodă este un pas semnificativ înainte față de instrumentele tradiționale de detartraj și procedurile incomode. Stomatologia cu jet de aer este minim invazivă și poate ajunge în zone care sunt în mod normal dificil de accesat pentru instrumentele standard. Este o abordare de ultimă generație care câștigă popularitate în practicile stomatologice din întreaga lume, transformând modul în care profesioniștii dentari asigură pacienților sănătate orală optimă.

 

 

Cum funcționează tehnica de detartraj cu airflow?

Procedura implică un dispozitiv care emite un jet controlat de apă caldă amestecată cu particule fine de pudră, propulsat de aer comprimat printr-un dispozitiv special. Acest jet este direcționat pe suprafețele dinților, inclusiv pe acele zone greu accesibile, îndepărtând eficient placa, bacteriile și resturile alimentare. Această metodă este deosebit de eficientă în curățarea spațiilor interdentare și sub linia gingivală, zone în care periajul și folosirea aței dentare tradiționale ar putea să nu fie la fel de eficiente. Rezultatul este o curățare completă care contribuie semnificativ la sănătatea ta orală, fără disconfortul asociat cu metodele de curățare convenționale.

 

 

Beneficiile Airflow 

Stomatologia cu jet de aer oferă beneficii remarcabile pentru curățenia dentară. În primul rând, este incredibil de eficientă în îndepărtarea biofilmului, un strat lipicios de bacterii care poate duce la carii dentare și boli ale gingiilor. Curățarea cu jet de aer poate perturba și îndepărta acest biofilm mai eficient decât metodele tradiționale, ajutând la prevenirea cariilor dentare și a problemelor periodontale. În al doilea rând, este mai puțin abrazivă decât instrumentele tradiționale, ceea ce înseamnă că este mai blândă cu smalțul dinților și mai puțin probabil să provoace sensibilitate. Un alt avantaj este reducerea timpului de curățare. Stomatologia cu jet de aer poate finaliza o curățare completă într-o fracțiune din timpul necesar destinat unei igienizări dentare tradiționale, economisindu-ți timp și făcând vizitele tale la dentist mai eficiente.

 

 

Airflow. Precizie și confort 

Una dintre caracteristicile remarcabile ale airflow este precizia sa. Pudra fină folosită în proces este pricepută în a viza crăpăturile și zonele care pot adăposti bacteriile, asigurând o curățare cuprinzătoare. Această precizie se extinde și la îndepărtarea petelor, cu jetul de aer capabil să îndepărteze decolorările de pe dinți cauzate de cafea, ceai, vin roșu și fumat. În ceea ce privește confortul, mulți pacienți raportează o experiență mai plăcută cu airflow în comparație cu metodele tradiționale. Absența instrumentelor care pot sensibiliza dinții înseamnă că procedura este mai liniștită, iar vibrațiile pe dinți sunt practic eliminate. Acest lucru poate fi o ușurare dacă ești o persoană care se teme de sunetul și senzația curățării dentare tradiționale.

 

 

Airflow Dentar Preț

Dacă te interesează să apelezi la tehnica de airflow dentar în București, poți face o programare la clinicile House of Beauty din Pipera sau Piața Alba Iulia. Prețul unui detartraj cu airflow este de 100 de lei/arcadă. De asemenea, oferim și un pachet complet pentru igienizare dentară la prețul de 350 de lei care include detartraj, periaj și airflow. 


Pentru o sănătate dentară optimă, orice persoană trebuie să plainifice vizite regulate la stomatolog și să facă detartraj și igienizare profesioanală de două ori pe an. 

 

 

Știința din spatele Airflow

Cheia din spatele tehnicii airflow stă în combinația de aer, apă și pudră. Pudra constă în mod obișnuit din bicarbonat de sodiu sau glicină, care sunt ambele blânde cu smalțul dinților și eficiente în curățare. Atunci când sunt combinate cu energia a jetului de aer și apă, pudra poate perturba și îndepărta placa dentară fără a fi necesară procedura mecanică. În plus, apa servește pentru a iriga zona curățată, spălând resturile și oferind un clătire constantă, ceea ce îmbunătățește procesul de curățare și confortul pacientului.

 

 

Airflow dentar vs Metodele tradiționale de curățare dentară

Atunci când compari airflow cu metodele tradiționale de curățare dentară, diferențele sunt evidente. Metodele tradiționale implică adesea prpcedura manuală de îndepărtare a tartrului cu instrumente metalice, care pot fi incomode și consumatoare de timp. Acestea pot necesita și vizite mai frecvente pentru a menține igiena orală eficientă. În contrast, stomatologia cu jet de aer oferă o curățare mai blândă și mai eficientă. Tehnica este atât de eficientă încât poate reduce chiar și frecvența curățărilor profesionale pentru unii pacienți. Mai mult decât atât, deoarece ptocedura airflow poate accesa zone care sunt dificil de atins cu instrumentele tradiționale, poate ajuta la prevenirea problemelor dentare care altfel ar putea trece neobservate până când devin mai grave.

 


Ignorarea Detartrajului. Consecințe și Factori de Risc

Ignorarea detartrajului și a igienizărilor dentare regulate poate avea consecințe serioase asupra sănătății orale și generale. Detartrajul este un proces esențial în îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului acumulate pe dinți și sub gingii. Când nu se face detartraj periodic, aceste depuneri pot duce la dezvoltarea unor probleme dentare și gingivale grave.


În primul rând, acumularea de placa bacteriană și tartru poate duce la apariția cariilor dentare. Placa bacteriană este un amestec de bacterii, particule alimentare și alte reziduuri care se depun pe suprafața dinților și, dacă nu este îndepărtată în mod regulat, poate coroda smalțul dinților, ducând la formarea cariilor. Cariile netratate pot provoca dureri severe, infecții și chiar pierderea dinților.


În plus, tartrul acumulat sub gingii poate duce la inflamarea acestora și la dezvoltarea bolilor gingivale, cum ar fi gingivita și parodontita. Aceste afecțiuni pot provoca sângerări gingivale, durere și umflături ale gingiilor, precum și recesiunea gingiilor și pierderea dinților în stadii avansate.


În cazuri mai severe, bolile gingivale netratate pot duce la deteriorarea țesuturilor de susținere ale dinților și la pierderea acestora. Pe lângă problemele dentare, bolile gingivale netratate au fost asociate și cu complicații mai grave pentru sănătatea generală, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și complicațiile în timpul sarcinii.


Prin urmare, evitarea detartrajului și a igienizărilor dentare regulate poate avea consecințe grave asupra sănătății orale și generale. Este esențial să faci detartraj și igienizare dentară la dentist cel puțin o dată pe an sau conform recomandărilor medicului stomatolog, pentru a preveni apariția problemelor dentare și gingivale și pentru a-ți menține sănătatea orală și generală în cea mai bună stare posibilă.

 


Viitorul igienizării dentare este reprezentat de airflow. Cu combinația sa de precizie, confort și eficacitate susținută de știință, este gata să revoluționeze modul în care se realizează detartrajul. Fie că îți dorești să îți menții sănătatea orală, să reduci disconfortul în timpul curățării sau pur și simplu să economisești timp la cabinetul dentistului, airflow este o metodă care se potrivește în orice situație. 

 

 

Întrebări frecvente

Este airflow sigur pentru toate vârstele?
Da, airflowceste considerat sigur pentru o gamă largă de pacienți, incluzând copii, adulți și persoane în vârstă.


Este airflow potrivit pentru cei cu dinți sensibili?
Da, deoarece este mai puțin invaziv decât metodele tradiționale de curățare, airflow este potrivit și pentru cei cu dinți sensibili.


Pot beneficia și persoanele cu implanturi dentare de procedura airflow?
Da, procedura airflow poate fi folosită în siguranță și eficient pentru cei cu implanturi dentare, fără a le afecta integritatea.


Este adecvată procedura airflow  pentru cei cu aparate dentare?
Da, această tehnică poate fi folosită în mod corespunzător și în cazul pacienților care poartă aparate dentare, ajutând la menținerea igienei orale în timpul tratamentului ortodontic.


Care este costul procedurii airflow în comparație cu metodele tradiționale de curățare?
Costul poate varia, dar mulți consideră că este comparabil sau chiar mai avantajos decât metodele tradiționale, datorită eficienței sale și potențialului de a reduce frecvența vizitelor la dentist.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.