Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
+40 755 354 555
L-V: 9:00 - 21:00
S: 9:00 - 14:30
Bd.Pipera, Nr. 59B, Parter
Bucuresti, Ilfov

Ortodontie

Tratamentul ortodontic iti ofera zambetul perfect!

Programează-te!

Ce este Ortodontia?

“Ortodontia este ramura stomatologica ce presupune definirea unui zambet perfect acolo unde exista spatieri sau pozitionari neconforme ale dintilor.”

 

Spatiile improprii dintre dinti, care pot fi prea mari sau, din contra, prea mici, favorizeaza aparitia cariilor si halitozei la adulti, insa indeosebi la copii, care se confrunta cu schimbarea dentitiei.

In timp ce dintii sunt expusi riscului de cadere prematura, din cauza cariilor dentare si a bolii parodontale, acestia pot impune un efort suplimentar asupra muschilor de mestecat, care pot conduce la dureri de cap sau sindromul TMJ (sindromul disfunctiei dureroase a articulatiei temporomandibulare).


In urma tratamentului ortodontic, ce presupune purtarea unui aparat dentar pentru un interval de timp, se urmareste atat indreptarea dintilor, cat si reglarea ocluziei (a muscaturii).

 

 

Etapele tratamentului ortodontic

In linii mari, tratamentul ortodontic debuteaza cu un consult de specialitate, in cadrul caruia pacientul este consiliat in vederea stabilirii unui plan de tratament.

Pasii consultului ortodontic:

  • eliminarea tuturor cauzelor ce pot prejudicia eficienta aparatului dentar (carii, extractii, plombe etc);
  • obtinerea amprentei dentare (mulaj);
  • aplicarea, in cele din urma, a aparatului dentar, care poate fi fix sau mobil, vizibil sau invizibil.


Pe perioada desfasurarii tratamentului ortodontic, pacientul se va prezenta la control lunar, in vederea reglarii aparatului dentar, prin stramtarea frecventa a sarmelor si montarea arcurilor.

 

Beneficiile fizice si estetice ale tratamentului ortodontic:

Tratamentul ortodontic poate ajuta la indreptarea dintilor pacientului si la pozitionarea lor corecta din perspectiva muscaturii.In prima instanta, tratamentul ortodontic urmareste indreptarea dintilor pacientului prin exercitarea unei presiuni modice asupra dintilor, insa un obiectiv secund important este reglarea muscaturii.

 

Este vorba de o repozitionare a dintilor, in vederea optimizarii procesului de masticatie fara efort suplimentar asupra dintilor. In cele mai multe dintre cazuri, pacientii descopera o imbinare a acestor doua beneficii prezentate de tratamentul ortodontic.

 

Eficienta aparatului dentar la copii si adulti

Tratamentul ortodontic nu conditioneaza pacientii prin limite minime si maxime de varsta la care pot purta aparatul dentar, insa exista aspecte care pot dicta eficienta tratamentului.
In mod ideal, copiii pot beneficia de tratament ortodontic doar daca ce le-au cazut dintii de lapte si le-au erupt cel putin partial molarii.


In cazul adultilor, in schimb, medicul ortodont este cel care aproba sau nu purtarea aparatului dentar, intrucat tratamentul ortodontic nu mai prezinta aceeasi eficienta dupa varsta de 40 de ani.

 

Totusi, genetica fiecarui pacient este distincta, astfel ca purtarea aparatului dentar chiar si de adulti poate da randament intr-un timp scurt, daca se respecta planul de tratament si recomandarile specialistului.

 

Când se recomandă tratamentul ortodontic?

In general, tratamentul ortodontic trebuie inceput din copilarie, in jurul varstei de sapte ani, sau când copilul mai are între 4 şi 6 dinţi de lapte. În această fază a dezvoltării, medicul poate observa deja eventualele probleme de creştere a maxilarului şi a dinţilor permanenţi.

 

Care sunt avantajele tratamentului ortodontic?

O mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor. Medicii noştri vă stau la dispoziţie cu toate informaţiile necesare. Copiii dumneavoastră vor fi motivaţi să poarte fie un aparat ortodontic mobil care ajută oasele maxilare să se dezvolte în perioada dentiţiei mixte, fie un aparat ortodontic fix în dentiţia definitivă.

 

Știai că?

Aparatul dentar nu se poartă doar pentru a îndrepta dinții, astfel că ortodonția este parte integrată a oricărui tratament de reabilitare orală cu implanturi, cu fațete și coroane dentare, pentru un rezultat de durată. În clinica noastră se îmbină estetica dentară, cu ortodonția și implantologia, pentru obținerea unui rezultat atât estetic cât și funcțional de durată.

Programează-te acum!

Solicita o programare telefonica la numarul afisat mai jos, sau foloseste formularul de programare.


Telefon:

0755 354 555