Aparat Dentar Invisalign. Preț și Tratament

Zâmbetul reprezintă cartea de vizită a oricărei persoane. Pe lângă faptul că ne dorim un zâmbet minunat, acesta trebuie să fie și sănătos. Adesea, unele persoane se confruntă cu neplăcerile provocate de o dantură afectată de poziția strâmbă a dinților, care creează un aspect neplăcut atunci când zâmbesc. Însă, în lumea modernă a ortodonției, tehnologia avansează într-un ritm alert, oferind soluții mai eficiente și mai discrete pentru corectarea aliniamentului dentar. Unul dintre cele mai inovatoare și căutate tratamente este Invisalign, un aparat dentar transparent ce a revoluționat modul în care oamenii își îmbunătățesc zâmbetul. Dacă vrei să afli totul despre aparatul dentar Invisalign, citește acest articol și te vei convinge că este cea mai bună alegere pentru rezolvarea problemelor ortodontice.

 


Ce Este Invisalign?

Aparatul dentar Invisalign este o revoluție în domeniul ortodonției, oferind o soluție inovatoare și discretă pentru corectarea aliniamentului dentar. Acest sistem avansat este format din mai multe seturi de gutiere transparente, care sunt personalizate pentru fiecare pacient în parte și sunt proiectate pentru a imprima mișcări precise dinților, conducându-i treptat în poziția dorită.


Unul dintre aspectele distinctive ale tratamentului Invisalign este utilizarea unor butoni discreți, confecționați dintr-un material compozit care se potrivește cu culoarea dinților. Acești butoni sunt montați pe dinți pentru a oferi un suport solid pentru gutierele transparente și pentru a facilita mișcările dentare fără a afecta aspectul estetic al zâmbetului pacientului.


Fiecare set de gutiere transparente este conceput pentru a fi purtat timp de aproximativ 10 zile, după care este înlocuit cu un alt set. Fiecare set nou de gutiere conține ajustări subtile, care vor împinge dinții în direcția corectă, conform planului de tratament stabilit de către ortodontistul pacientului. Acest proces continuu de schimbare a gutierelor și de ajustare a poziției dinților permite o corectare progresivă și eficientă a aliniamentului dentar.


Metoda Invisalign se numără printre primele în ceea ce privește alignerele sau gutierele transparente. Gutierele dentare Invisalign sunt digitalizate, fiind realizate folosind o tehnologie performanta computerizată. Setul de gutiere transparente este realizat dintr-un material termoplastic durabil.


Unul dintre avantajele majore ale aparatului dentar Invisalign este confortul oferit pacientului. Gutierele transparente sunt realizate dintr-un material moale și neted, care nu irită gingiile sau mucoasa bucală, asigurând astfel o experiență confortabilă în timpul purtării. De asemenea, deoarece nu există brackeți metalici sau arcuri, nu există riscul de a răni mucoasa bucală sau de a avea fire metalice iritante care să cauzeze disconfort.


Un alt beneficiu al aparatului dentar Invisalign este discreția sa. Gutierele transparente sunt practic invizibile atunci când sunt purtate, ceea ce face ca tratamentul să fie aproape imperceptibil pentru cei din jur. Această caracteristică este deosebit de apreciată de către adulți și adolescenți care doresc să își corecteze dinții fără a atrage atenția asupra tratamentului ortodontic.

 

 

Cum Funcționează Tehnologia Invisalign?

Acum, după ce ai aflat ce înseamnă aparatul dentar Invisalign, probabil te întrebi și cum funcționează. Citește în continuare pentru a afla toate detaliile despre procedura tratamentului cu aparatul ortodontic Invisalign.


1. Consultatia initiala pentru diagnosticare 

În primul rând, medicul va începe cu o examinare a danturii și a istoricului medical al pacientului. Este important ca în această primă întâlnire, pacientul să îi comunice stomatologului toate obiectivele și așteptările sale și cum pot fi îndeplinite cu aparatul dentar Invisalign. Dacă pacientul decide să continue cu tratamentul Invisalign, medicul ortodont va efectua fotografii și radiografii intraorale și scanări digitale, cu ajutorul cărora va realiza modelul 3D al danturii.

 

2. Digitalizarea Planului de Tratament:

Planul de tratament Invisalign continuă cu o digitalizare completă a cavității bucale a pacientului. Acest proces implică amprenta dentară a pacientului, precum și fotografiile și radiografiile intraorale digitale. Toate aceste informații sunt utilizate pentru a crea un model 3D extrem de detaliat al dinților pacientului.

 

3. Proiectarea Setului de Gutiere Personalizate:

Cu ajutorul modelului 3D al dinților pacientului, medicul stomatolog poate proiecta un set complet personalizat de gutiere transparente. Aceste gutiere sunt adaptate perfect la nevoile individuale ale fiecărui pacient și sunt concepute pentru a corecta problemele ortodontice specifice. De asemenea, în această etapă se stabilește numărul de aliniatori necesari, stabilirea poziției corecte a dinților și stabilirea duratei tratamentului. Odată ce planul de tratament a fost realizat, urmează producția aparatului dentar.

 

4. Aplicarea Gutierelor Transparente:

Odată ce setul de gutiere este finalizat, acestea sunt fabricate dintr-un material termoplastic durabil și aplicate direct pe dinții pacientului. Gutierele sunt transparente și aproape invizibile atunci când sunt purtate, oferind o soluție estetică pentru corectarea aliniamentului dentar.

 

5. Progresul Tratamentului:

Pacienții vor purta mai multe serii de gutiere pe parcursul tratamentului lor Invisalign. Fiecare set de gutiere este folosit pentru o perioadă de timp stabilită de medicul stomatolog și este conceput pentru a corecta treptat poziția dinților. Pe măsură ce pacientul trece de la o serie la alta, gutierele se vor ajusta continuu pentru a obține rezultatele dorite. În general, tratamentul cu un set de gutiere durează între 2 și 3 săptămâni, iar la finalul perioadei se va realiza un nou set de gutiere. Acest lucru se va repeta până când dinții sunt perfect drepți. 

 

6. Monitorizarea și Ajustarea Tratamentului:

Pe parcursul tratamentului Invisalign, medicul stomatolog monitorizează îndeaproape progresul pacientului și poate face ajustări la planul de tratament, dacă este necesar. Această abordare personalizată asigură că fiecare pacient obține rezultatele dorite într-un mod eficient și sigur. Tratamentului cu Invisalign este eficient în funcție de modul în care pacientul respectă instrucțiunile de purtare ale aparatului. Astfel, pentru a obține rezultatele dorite, este important ca aparatul să fie purtat pentru 20-22 de ore pe zi, să fie curățat cu regularitate și să fie îndepărtat în timpul meselor.

 

 

Ce Probleme Dentare Tratează Invisalign?

Tratamentul cu aparatul dentar Invisalign oferă soluții pentru o gamă largă de probleme dentare, abordând atât aspectele estetice, cât și pe cele funcționale ale sănătății orale.

 

1. Corectarea Aliniamentului Dentar:

Unul dintre principalele scopuri ale tratamentului Invisalign este corectarea poziționării inadecvate a dinților. Indiferent dacă dinții au spații între ei sau sunt înghesuiți, acest aparat ortodontic poate modifica aliniamentul pentru a obține un zâmbet drept și uniform. Această corectare nu numai că îmbunătățește aspectul estetic al zâmbetului, dar poate și să faciliteze igiena orală și să reducă riscul de probleme dentare pe termen lung. Dinții drepți pot fi mai ușor de curățat decât cei strâmbi, deoarece nici periuța, nici ața dentară, nu pot pătrunde în acele spații.

 

2. Corectarea Ocluziei Incorecte:

Ocluziile incorecte, adică mușcătura incorectă, pot crea probleme funcționale și pot afecta capacitatea de a mușca și mesteca alimentele în mod corespunzător. Tratamentul Invisalign poate ajuta la alinierea corectă a dinților și a maxilarelor, astfel încât să se obțină o ocluzie corectă și să se îmbunătățească funcția masticației.

 

3. Corectarea Problemelor Funcționale:

Pe lângă aspectele estetice, poziționarea inadecvată a dinților poate afecta și funcțiile aparatului dento-maxilar. Aparatul Invisalign poate corecta problemele funcționale, cum ar fi dificultatea în vorbire sau disconfortul temporomandibular (TMJ), contribuind la îmbunătățirea generală a sănătății orale și a confortului pacientului.

 

4. Tratarea Durerii și Disconfortului:

În unele cazuri, poziționarea incorectă a dinților poate provoca dureri de cap, dureri faciale sau disconfort în gât și umeri. Corectarea acestei poziții cu ajutorul tratamentului Invisalign poate reduce sau elimina aceste simptome neplăcute, îmbunătățind calitatea vieții pacientului.

 

5. Îmbunătățirea Esteticii și a Stimei de Sine:

În plus față de beneficiile funcționale, tratamentul cu Invisalign poate îmbunătăți semnificativ estetica zâmbetului și poate spori stima de sine a pacientului. Odată cu corectarea problemelor dentare, pacienții se simt mai încrezători și mai mulțumiți de aspectul lor fizic.

 

 

Avantajele Aparatului Invisalign

  • 1. Durata Redusă a Tratamentului:

Comparativ cu aparatele dentare tradiționale, tratamentul cu Invisalign poate fi până la de două ori mai scurt. Acest lucru se datorează eficienței sistemului Invisalign în corectarea aliniamentului dentar într-un interval de timp mai scurt, oferind pacienților rezultate vizibile în doar 3 luni de la începerea tratamentului.

  • 2. Adaptare Personalizată:

Fiecare plan de tratament Invisalign este adaptat nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Gutierele transparente sunt realizate conform specificațiilor exacte ale zâmbetului pacientului, garantând o corectare precisă și eficientă a problemelor ortodontice.

  • 3. Îmbunătățirea Stimei de Sine:

Schimbarea periodică a gutierelor Invisalign aduce îmbunătățiri vizibile în aliniamentul dinților, ceea ce contribuie la creșterea stimei de sine a pacienților. Fiecare pas înainte în tratament aduce un pas mai aproape de un zâmbet perfect, sporind încrederea și satisfacția pacientului.

  • 4. Confort și Ușurință în Îngrijirea Danturii:

Invisalign oferă un nivel ridicat de confort în îngrijirea danturii. Gutierele transparente pot fi îndepărtate ușor pentru a mânca și pentru a-ți curăța dinții, eliminând necesitatea utilizării unor instrumente speciale de curățare asociate cu aparatele dentare tradiționale.

  • 5. Confort Îmbunătățit în Timpul Purtării:

Comparativ cu aparatele dentare tradiționale, Invisalign oferă un nivel semnificativ mai redus de disconfort în timpul purtării. Gutierele sunt realizate dintr-un material moale și neted, care nu irită gingiile sau mucoasa bucală, oferind o experiență confortabilă pentru pacienți.

  • 6. Tratarea Afecțiunilor Ortodontice Complexe:

În plus față de corectarea problemelor dentare ușoare până la moderate, Invisalign are capacitatea de a trata și afecțiuni ortodontice complexe. De la ocluzii incorecte la dinți înghesuiți, acest sistem avansat poate aborda o varietate de probleme ortodontice, oferind rezultate durabile și estetice.

 

 

Tipuri de Aparat Dentar Invisalign

Tehnologia aparatului dentar Invisalign este adaptată pentru a trata problemele ortodontice ale  copiilor, adolescenților și adulților. De asemenea, există trei tipuri dezvoltate  în cadrul tehnologiei Invisalign care abordează probleme de diferite intensități: Lite, Moderate și Comprehensive.


1. Invisalign Lite

Invisalign Lite este proiectat pentru a aborda problemele ortodontice mai ușoare, care nu necesită un tratament intensiv sau extins. Acest tip de tratament este potrivit pentru pacienții care au nevoie de corecții minore ale aliniamentului dentar sau pentru cei care au avut deja un tratament ortodontic și au nevoie doar de mici ajustări. De obicei, tratamentul Invisalign Lite implică mai puține seturi de gutiere și poate fi finalizat într-un interval mai scurt de timp decât celelalte opțiuni.

 

2. Invisalign Moderate

Invisalign Moderate este potrivit pentru pacienții care necesită corecții mai semnificative ale aliniamentului dentar, dar nu la fel de complexe ca cele tratate cu Invisalign Comprehensive. Acest tip de tratament este ideal pentru problemele ortodontice moderate, cum ar fi dinții înghesuiți, spațieri sau ocluziile ușor incorecte. În general, tratamentul Invisalign Moderate poate dura mai mult decât Lite, dar oferă rezultate semnificative și sustenabile pe termen lung.

 

3. Invisalign Comprehensive: 

Invisalign Comprehensive este cea mai cuprinzătoare și detaliată opțiune de tratament, potrivită pentru corectarea problemelor ortodontice complexe și variate. Acest tip de tratament este ideal pentru pacienții care au nevoie de corecții importante ale aliniamentului dentar, precum și pentru cei care au probleme funcționale sau estetice mai pronunțate. Tratamentul Invisalign Comprehensive poate implica o mai mare varietate de seturi de gutiere și poate dura mai mult timp pentru a obține rezultatele dorite, dar oferă o soluție completă și personalizată pentru fiecare pacient.

 

 

Invisalign Preț

Prețul aparatului dentar realizat cu tehnologia Invisalign poate fi mai mare decât al altor aparate obișnuite. În primul rând îl recomandă calitatea, rezultatul pe care îl oferă pacienților, dar și faptul că este invizibil și are un atuu din punct de vedere estetic față de aparatele tradiționale. 


Dacă ești interesat de un astfel de tratament modern de modelare a zâmbetului, poți planifica o consultație inițială la clinica House of Beauty, în București. Medicii ortodonți specializați vă vor analiza toate problemele legate de sănătatea orală și vă vor ghida spre alegerea celui mai bun tratament personalizat. Prețul unui aparat dentar Invisalign diferă de la caz la caz și se comunică în urma unui cosnult de specialitate. În concluzie, aparatul dentar Invisalign reprezintă o opțiune inovatoare și eficientă pentru corectarea aliniamentului dentar, oferind rezultate remarcabile într-un mod confortabil și discret. Fiecare tip de aparat Invisalign oferă o soluție adaptată nevoilor individuale ale pacientului, de la corecții minore până la tratamente mai extinse și complexe. Prin intermediul acestor opțiuni variate, Invisalign rămâne în fruntea tehnologiei ortodontice, oferind soluții eficiente, confortabile și estetice pentru îmbunătățirea sănătății și aspectului zâmbetului.

 

 

Întrebări Frecvente

1. Ce este Invisalign și cum funcționează?

Invisalign este un sistem avansat de corectare a aliniamentului dentar, care utilizează gutiere transparente personalizate pentru a îndrepta dinții. Gutierele sunt purtate în mod constant și sunt schimbate treptat pentru a obține rezultatele dorite.

 

2. Care sunt avantajele Invisalign față de aparatele dentare tradiționale?

Invisalign oferă o soluție estetică, confortabilă și mai ușor de întreținut în comparație cu aparatele dentare tradiționale. Gutierele sunt aproape invizibile și pot fi îndepărtate pentru a mânca și a-ți curăța dinții.


3. Câte ore trebuie să port gutierele Invisalign în fiecare zi?

Pentru a obține rezultatele dorite, este recomandat să porți gutierele Invisalign aproximativ 20 până la 22 de ore pe zi. 


4. Pot mânca și bea în timp ce port gutierele Invisalign?

Da, gutierele Invisalign pot fi îndepărtate pentru a mânca și a bea, cu excepția apei. Cu toate acestea, este important să îți speli dinții înainte de a-ți pune înapoi gutierele pentru a preveni retenția resturilor alimentare și a preveni deteriorarea acestora.


5. Cât durează tratamentul cu Invisalign?

Durata tratamentului cu Invisalign poate varia în funcție de complexitatea cazului și de gradul de cooperare al pacientului. În general, tratamentul poate dura între câteva luni și câțiva ani.


6. Este dureros tratamentul cu Invisalign?

Majoritatea pacienților raportează un disconfort ușor la începutul purtării gutierelor Invisalign, însă acest disconfort este de obicei temporar și dispare în câteva zile. În general, Invisalign este considerat mai puțin dureros decât aparatele dentare tradiționale.


7. Pot folosi Invisalign dacă am probleme dentare complexe?

Da, Invisalign poate trata o gamă variată de probleme dentare, inclusiv cele mai complexe. Există opțiuni personalizate, cum ar fi Invisalign Comprehensive, care sunt concepute pentru a aborda probleme ortodontice mai serioase.


8. Cât costă tratamentul cu Invisalign?

Costul tratamentului cu Invisalign poate varia în funcție de durata tratamentului, de complexitatea cazului și de locația clinicii. Este recomandat să consulți un ortodont pentru a primi o estimare personalizată a costului tratamentului.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.