Fast And Fixed

Domeniul stomatologiei își dorește să răspundă tuturor cerințelor pe care oamenii le adresează cu privire la sănătatea orală. O problemă și, în același timp o mare provocare, o reprezintă lipsa dinților. Din păcate, vârsta nu este cea care garantează că pierderea danturii se va instala la bătrânețe. Oricine și oricând se poate confrunta cu această situație gravă care are repercusiuni pe multe planuri ale vieții - estetic, funcțional, psihologic. De aceea, tehnologia dezvoltată de medicina dentară continuă să revoluționeze modul în care sănătatea orală este restaurată și menținută. 

 

Fast and Fixed în implantologie este o abordare de vârf care promite înlocuirea rapidă și eficientă a dinților, oferind pacienților o cale rapidă către un zâmbet restaurat. Acest articol va explora complexitatea tehnicii Fast and Fixed, va oferi detalii cu privire la procesele implicate și te va ajuta să înțelegi că dinții lipsă nu mai reprezintă o problemă atât de mare așa cum pare la prima vedere. 

 

 

Ce Înseamnă Fast and Fixed?

Fast and Fixed, numit adesea All-on-4 sau All-on-6, este o procedură de implant dentar concepută pentru a furniza pacienților un set complet de dinți funcționali și estetici într-un interval de timp relativ scurt, mai exact într-un interval de 8 până la 24 de ore. Termenul "All-on" indică faptul că procedura implică înlocuirea tuturor dinților în maxilarul superior sau inferior. Iar 4 sau 6 se referă la numărul de implanturi care se inserează în osul maxilar.

 

 

Procesul de Inserare a Implanturilor Fast And Fixed

Consultație și Planificare a Tratamentului:


Călătoria începe cu o consultație detaliată a pacientului de către echipa de medici. Examinările cuprinzătoare, inclusiv radiografiile și imaginile 3D, ajută la evaluarea sănătății orale a pacientului și a structurii osoase. Aceste informații ghidează procesul de planificare a tratamentului. Sunt situații când nu se poate realiza implantarea și este nevoie de operații adiționale. Printre cele mai comune se numără sinus lift și adiția osoasă.

 

Extracția Dintelui (doar dacă este necesară):
Dacă există dinți naturali rămași în arcada desemnată, poate fi necesară extracția. Acest pas asigură o bază curată pentru plasarea implanturilor.

 

Inserarea Implanturilor:
Implanturile dentare, de obicei realizate din titan, sunt plasate chirurgical în osul maxilarului. Numărul de implanturi variază, dar este adesea în jur de 4 (sau 6) pentru fiecare arcadă. Aceste implanturi acționează ca ancore solide pentru dinții protetici.

 

Proteza Temporară:
Una dintre caracteristicile definitorii ale tehnicii Fast and Fixed este aplicarea imediată a unor dinți temporari. Acest lucru înseamnă că un set temporar de dinți este atașat implanturilor în aceeași zi cu intervenția chirurgicală. Pacienții părăsesc cabinetul stomatologic cu dinți funcționali și plăcuți estetic, eliminând necesitatea unei perioade de vindecare prelungite.

 

Vindecarea și Osteointegrarea:
În timp ce pacienții pot utiliza imediat dinții temporari, implanturile continuă să se integreze în osul maxilarului în săptămânile și lunile următoare, printr-un proces numit osteointegrare. Acest lucru consolidează legătura dintre implanturi și os, asigurând stabilitatea pe termen lung.

 

Plasarea Lucrării Protetice Finale:
Odată ce osteointegrarea este completă, un set permanent de dinți, realizat după măsurile pacientului, este fixat pe implanturi. Acești dinți protetici sunt realizați în așa fel încât să imite perfect dinții naturali pentru a se potrivi cu fizionomia pacientului.

 

 

Beneficiile Fast and Fixed:

 • Rezultate Rapide:

Avantajul cel mai evident este viteza procedurii. Pacienții pot părăsi cabinetul stomatologic cu un zâmbet complet restaurat în aceeași zi cu intervenția chirurgicală.. Spre deosebire de alte tipuri de implanturi care necesită mai multe etape și o perioadă de așteptare între intervenții, implanturile Fast and Fixed permit inserarea dinților artificiali într-o singură ședință. Aceasta nu doar economisește timp, dar reduce și disconfortul și perioada de recuperare post-operatorie.

 • Disconfort Redus:

Aplicarea unor dinți temporari imediat după intervenția chirurgicală reduce disconfortul asociat purtării protezelor detașabile sau așteptării ca implanturile tradiționale să se vindece.

 • Recăpătarea Încrederii de Sine:

Fast and Fixed oferă pacienților un set de dinți stabil și plăcut estetic, sporind semnificativ încrederea și calitatea vieții lor.

 • Menținerea Densității Osoase la Nivelul Maxilarelor:

Prin fixarea rapidă a implanturilor și prin distribuirea uniformă a presiunii pe oasele maxilare, implanturile Fast and Fixed contribuie la menținerea densității osoase. Aceasta nu doar susține integritatea structurii faciale, ci previne și problemele de resorbție osoasă, care pot apărea în absența dinților naturali.

 • Stabilitate și Fixare Immediată:

Denumirea "Fast and Fixed" subliniază caracteristicile esențiale ale acestor implanturi - stabilitate rapidă și fixare imediată. Prin utilizarea unui număr mai mic de implanturi, acestea oferă o ancorare solidă pentru dinții artificiali, permițând pacienților să se bucure de funcționalitatea și aspectul natural al zâmbetului lor într-un timp foarte scurt.

 • Restaurarea Funcționalității Naturale:

Implanturile Fast and Fixed sunt proiectate pentru a restabili nu doar aspectul estetic, ci și funcționalitatea naturală a dinților. Acest tip de implant conferă pacientului posibilitatea de a putea mesteca din nou precum reușea cu proprii dinții, facilitând vorbirea. De asemenea, pacienții pot obține un zâmbet care se simte și arată ca și cum ar fi dinții naturali.

 • Personalizarea Danturii :

Procedura Fast and Fixed implică, de asemenea, realizarea personalizată a dinților artificiali pentru a se potrivi perfect cu structura facială și cu ceilalți dinți. Această atenție la detalii contribuie la obținerea unui rezultat estetic de înaltă calitate, astfel încât pacienții să se simtă încrezători în aspectul lor nou și îmbunătățit.

Implanturile dentare Fast and Fixed reprezintă o opțiune inovatoare și eficientă pentru cei care doresc să-și recâștige zâmbetul într-un mod rapid și durabil. Această tehnologie avansată aduce beneficii semnificative în ceea ce privește rapiditatea procedurii, stabilitatea imediată, restabilirea funcționalității naturale și potrivirea personalizată, oferind pacienților un motiv întemeiat să opteze pentru această soluție modernă în tratamentul pierderii dinților.

 

 

Considerații privind Costurile:

Costul Fast and Fixed în implantologie variază în funcție de factori precum numărul de implanturi, alegerea materialelor și complexitatea cazului. În timp ce acest tip de investiție poate fi mai mare decât în cazul metodelor tradiționale, timpul redus de tratament și îmbunătățirea calității vieții justifică adesea costurile pentru mulți pacienți.

 

 

Expertiză Profesională:

Realizarea procedurilor Fast and Fixed necesită o echipă stomatologică calificată și experimentată. Chirurgii, proteticienii dentari și alți specialiști lucrează în colaborare pentru a asigura succesul tratamentului. Progresele continue în tehnologie și formare contribuie la perfecționarea tehnicii Fast and Fixed. Este important să alegi o clinică stomatologică premium pentru a avea acces la cele mai noi tehnologii și să beneficiezi de o operație în condiții de maximă siguranță.

 

 

Comparatie cu Metodele Tradiționale de Implant Dentar:

Durata tratamentului:

 • Fast and Fixed: Această metodă se remarcă prin rapiditatea sa, oferind pacienților posibilitatea de a avea dinți noi în maxim o zi, putând pleca acasă cu o dantură temporară funcțională și estetică.
 • Tradițional: Procesul tradițional de implant dentar poate dura luni întregi, incluzând perioade de vindecare și multiple etape chirurgicale.


Numărul de implanturi:

 • Fast and Fixed: Necesită un număr mai mic de implanturi, ceea ce poate reduce durerea și riscurile asociate intervențiilor chirurgicale multiple.
 • Tradițional: Metodele tradiționale pot implica un număr mai mare de implanturi, ceea ce poate prelungi perioada de vindecare și crește complexitatea tratamentului. Această alegere rămâne potrivită atunci când ai nevoie de un număr redus de implanturi și nu te confrunți cu o pierdere mare a dinților. 


Procesul de vindecare:

 • Fast and Fixed: Vindecarea este mai rapidă datorită numărului redus de implanturi și a abordării minim invazive.
 • Tradițional: Vindecarea poate dura mai mult și poate implica complicații potențiale.

 

 

Îngrijirea Postoperatorie

Îngrijirea postoperatorie este foarte importantă pentru succesul procedurii de implant dentar Fast and Fixed. După operație, trebuie să acorzi o atenție deosebită igienei orale pentru a asigura vindecarea corespunzătoare și pentru a evita complicațiile. Iată câteva sfaturi utile:

 

Evitați să atingeți zona în primele ore: După intervenția chirurgicală, este important să evitați să vă atingeți sau să  produceți anumite traumatisme în zona tratată. Mențineți un nivel optim de repaus pentru a facilita procesul de vindecare.


Urmați sfaturile medicului: Respectați toate recomandările făcute de medicul dumneavoastră. Acestea pot include administrarea de medicamente prescrise, reguli privind alimentația sau orice altă instrucțiune specifică postoperatorie.


Igienă orală riguroasă: După primele 24 de ore, începeți să vă spălați pe dinți cu atenție, evitând zona tratată. Utilizați o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți recomandată de medicul dentist.


Evitați fumatul și consumul de alcool: Fumatul și consumul excesiv de alcool pot întârzia procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații. Încercați să evitați aceste obiceiuri cel puțin în primele zile postoperatorii.


Controlați sângerarea: Este normal să observați o ușoară sângerare în primele ore după intervenție. Utilizați tampoanele sterile furnizate de medicul dentist și aplicați presiune ușoară pentru a opri sângerarea.


Evitați alimentele tari și calde: În primele zile, optați pentru alimente moi și reci pentru a evita orice disconfort sau leziuni suplimentare. Acestea pot include supă, iaurt, piureuri și alte alimente ușor de mestecat.


Programați vizite regulate la medicul dentist: Urmați programul de vizite recomandat de medicul dentist pentru a monitoriza progresul vindecării și pentru a aborda orice problemă în stadiile incipiente.


Evitați traumatismele și forțele excesive: Evitați activitățile care ar putea pune presiune excesivă asupra zonei tratate. Acest lucru include evitarea mestecatului pe partea afectată și evitarea oricăror obiceiuri care ar putea afecta procesul de vindecare.
În general, respectarea cu strictețe a instrucțiunilor medicului și menținerea unei igiene orale riguroase sunt cheia unei recuperări rapide și fără complicații după procedura de implant dentar Fast and Fixed.

 

 

Când Nu Este Recomandată Procedura Fast And Fixed

Deși procedura Fast and Fixed se potrivește multor probleme și are rezultate de succes, iată câteva situații în care poate să nu fie recomandată:

 

 • Insuficiența de os: Dacă pacientul nu dispune de suficient țesut osos în zona unde se va fixa implantul, procedura Fast and Fixed poate să nu fie potrivită. O cantitate adecvată de os este esențială pentru a asigura stabilitatea implantului și integrarea corectă în structura osoasă. Acest lucru se poate rezolva, în unele cazuri, prin adiție osoasă.
 • Probleme cu sănătatea generală: Pacienții cu probleme de sănătate generală, cum ar fi boli cronice sau afecțiuni sistemice severe, pot fi sfătuiți să nu apeleze la această procedură. Este important să se discute cu medicul dentist și cu medicul de familie pentru a evalua dacă starea de sănătate generală permite intervenția.
 • Probleme dentare asociate: Dacă există probleme dentare asociate, precum infecții la nivelul dinților vecini sau afecțiuni ale gingiilor, este posibil să se amâne sau să se evite procedura Fast and Fixed până când aceste probleme sunt rezolvate. Infecțiile pot afecta succesul implantului și pot duce la complicații pe termen lung.
 • Obiceiuri nesănătoase: Pacienții care fumează sau au obiceiuri nesănătoase, precum consumul excesiv de alcool, pot avea un risc crescut de eșec al implantului. Aceste obiceiuri pot afecta vindecarea și pot compromite rezultatul final al procedurii.

 


În concluzie, Fast and Fixed reprezintă o inovație semnificativă în domeniul stomatologiei, oferind pacienților o opțiune mai rapidă și mai eficientă pentru restaurari dentare de amploare. Cu toate acestea, alegerea între Fast and Fixed și metodele tradiționale de implant dentar depinde de necesitățile individuale ale pacientului și de recomandările medicului stomatolog. Oricare ar fi opțiunea aleasă, tehnologia modernă în domeniul stomatologiei asigură succesul oricărei intervenții care are ca scop redarea sănătății dentare.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.