Implant Dentar Rapid. Fast & Fixed. Implant Dentar Preț

Implantul dentar rapid este o procedură chirurgicală avansată care permite înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă într-un timp relativ scurt. Acest tip de implant dentar este conceput pentru a oferi o soluție rapidă și eficientă pentru pacienții care doresc să-și redobândească zâmbetul și funcționalitatea dentară în cel mai scurt timp posibil. În acest articol veți afla toate informațiile cu privire la ce inseamna implant dentar rapid, procedura de montare, avantaje, dezavantaje, precum și informații legate de implant dentar preț. 

 

 

Implant Dentar Rapid

Implantul dentar rapid, cunoscut și sub denumirea de "fast and fixed" sau "dinti fixi în 24 de ore", reprezintă o soluție revoluționară în domeniul implantologiei dentare, oferind pacienților posibilitatea de a obține dinți permanent fixați într-un timp extrem de scurt. Această tehnologie avansată vine în întâmpinarea persoanelor care suferă de pierderea unuia sau mai multor dinți și caută o soluție rapidă și eficientă pentru a-și restabili zâmbetul și funcționalitatea dentară.

 

Acest tip de sistem se referă la reconstrucția totală a danturii. De aceea, se recomandă pacienților cu dinți afectați de boala parodontală sau celor care şi-au pierdut toți dinții şi care îşi doresc o lucrare fixă pentru a putea mânca din nou. De asemenea, este potrivit și în cazul în care dinții sunt foarte afectați și nu mai poate fi montată o lucrare fixă pe care să o susțină. Nu în ultimul rând, pot apela la tratamentul cu implant rapid și cei care poartă proteze dentare și care își doresc dinți ficși, deoarece acest sistem de implanturi este mult mai apropiat de dinții naturali decât proteza. 


Practic, rolul implantului dentar este de a înlocui rădăcina dintelui pierdut, peste care se va monta o coroană și, astfel, pacienții se vor bucura de funcționalitatea și aspectul asemănătoare dinților naturali. În continuare vom vorbi mai multe despre beneficiile implantului, în general, dar și despre beneficiile implantului dentar fast&fixed.


Implantul Dentar Rapid. Procesul de Realizare

Procesul de montare a implantului Fast&Fixed este o procedură complexă și precisă, care permite pacienților să beneficieze de dinți ficși permanenți într-un timp foarte scurt. Această metodă inovatoare este utilizată pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, oferind pacienților un zâmbet complet și funcțional într-un timp minim.


Una dintre tehnologiile cheie asociate cu implantul Fast&Fixed este tehnica "All-on-4" sau "All-on-6", care reprezintă două abordări diferite pentru montarea implanturilor și a dinților pe arcadă.


Tehnica All-on-4:
Această tehnică, numită și lucrare fixă pe 4 implanturi, implică montarea a patru implanturi dentare în maxilarul sau mandibula pacientului, care sunt poziționate strategic pentru a oferi susținere și stabilitate maximă pentru dinții artificiali. Aceste implanturi sunt plasate într-o poziție specială care utilizează eficient densitatea osoasă disponibilă, evitând necesitatea de a efectua proceduri de adiție de os suplimentar. După inserarea implanturilor, sunt atașați imediat dinții artificiali, oferind astfel pacientului un zâmbet complet și funcțional într-un interval scurt de timp.


Tehnica All-on-6:
Tehnica All-on-6 este similară cu All-on-4, cu excepția faptului că utilizează șase implanturi dentare în loc de patru. Această abordare adaugă două implanturi suplimentare pentru a oferi o ancorare și stabilitate suplimentară. Tehnica All-on-6 este recomandată în cazurile în care pacientul prezintă o resorbție osoasă mai accentuată sau necesită o susținere mai mare pentru arcada dentară. 

 

 

Acum, iată și o descriere detaliată a fiecărui pas al procedurii de montare a implantului dentar rapid:

 

Evaluarea inițială a pacientului:

Procesul începe cu o evaluare inițială a pacientului de către medicul dentist. În timpul acestei etape, se evaluează starea dentară a pacientului, inclusiv numărul de dinți lipsă, starea osului maxilarului sau mandibulei și alți factori care pot afecta eligibilitatea pentru implantul dentar rapid.


Radiografii și scanări computerizate:

Pentru a planifica în mod corespunzător procedura, medicul dentist va solicita radiografii și scanări computerizate ale maxilarului sau mandibulei pacientului. Aceste imagini oferă informații detaliate despre structura osului și permit medicului dentist să determine poziționarea optimă a implanturilor.

 

Planificarea tratamentului:

Pe baza rezultatelor evaluării inițiale și a imaginilor radiografice, medicul dentist va elabora un plan de tratament personalizat pentru fiecare pacient. Acest plan va include detalii despre numărul și poziționarea implanturilor, precum și tipul de implant care va fi utilizat. Există multe firme renumite și recunoscute de implant dentar care oferă o compatibilitate excelentă cu gingia și țesuturile moi. Alegerea tipului de implant va fi în conformitate cu sfaturile medicului dentist și cu informații legate de prețuri implant dentar.

 

Pregătirea preliminară:

Înainte de procedură, pacientul poate fi sfătuit să urmeze anumite instrucțiuni preoperatorii, cum ar fi administrarea de antibiotice sau metode de igienă orală speciale pentru a reduce riscul de infecție.

 

Anestezia locală:

Înainte de începerea procedurii, se administrează o anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului și a reduce orice disconfort sau durere.

 

Inserția implanturilor:

Medicul dentist va folosi instrumente și tehnici chirurgicale specializate, mai exact un kit special, pentru a insera implanturile dentare în osul maxilarului sau mandibulei. Aceste implanturi sunt fixate ferm în os și vor servi ca rădăcini artificiale pentru dinții artificiali. În general, în osul zogomatic se montează implanturi mai lungi, pe care să se ancoreze lucrările protetice. Implanturile mai scurte se folosesc în osul mandibular, unde, de asemenea, se vor ancora lucrările protetice. Pentru intervenția de implant dentar rapid, pot fi necesare și alte proceduri, cum ar fi  să se repare osul, grefarea gingiei. Sunt proceduri care necesită multă migală și iscusința medicului chirurg.

 

Atașarea dinților artificiali:

După ce implanturile sunt plasate în os, medicul dentist va atașa dinții artificiali la implanturi. Acești dinți pot fi realizați anterior și pot fi fixați imediat după inserția implanturilor, oferind astfel pacientului un zâmbet complet și funcțional într-un timp scurt. Acești dinți sunt privizorii, utilizați pe perioada în care implantul de va integra foarte bine în osul maxilarului și se va vindeca complet zona gingiilor.

 

Monitorizarea postoperatorie:

După procedură, pacientul va fi supus monitorizării postoperatorii pentru a urmări evoluția vindecării și pentru a identifica orice complicații potențiale. Medicul dentist va oferi sfaturi și instrucțiuni pentru îngrijirea adecvată a implanturilor și a dinților artificiali pentru a asigura succesul pe termen lung al tratamentului. La finalul perioadei de vindecare completă, care poate dura câteva luni, dantura provizorie poate fi înlocuită cu dinții definitivi, în general cu o proteză fixă pe implanturi. De cele mai multe ori, această proteză este realizată din ceramică sau din zirconiu. 

 

Consultații ulterioare:

Pacientul va fi programat pentru consultații ulterioare pentru a verifica evoluția implanturilor și a efectua orice ajustări necesare. Aceste consultații periodice sunt importante pentru a asigura sănătatea și funcționalitatea pe termen lung a implanturilor dentare. De asemenea, pacientul trebuie să respecte sfaturile medicale și să aibă o igienă orală strictă, pentru a preveni alte probleme dentare.

 

 

 

Beneficiile Implantului Dentar

Implantul dentar joacă un rol crucial în menținerea unei danturi sănătoase și a sănătății bucale. Iată câteva dintre beneficiile și rolul implantului dentar pentru sănătatea orală:

 

  • Îmbunătățirea funcționalității: Unul dintre principalele avantaje ale implanturilor dentare este capacitatea lor de a restabili

funcționalitatea masticatorie și de a permite pacienților să mestece și să muște cu ușurință alimentele. Acest lucru îmbunătățește procesul de digestie și permite pacienților să se bucure din nou de alimentele pe care le iubesc.

 

  • Prevenirea resorbției osoase: După pierderea unui dinte, osul din jurul zonei afectate începe să se resoarbă treptat, ceea ce poate duce la

slăbirea structurii osoase și la afectarea danturii învecinate. Prin inserarea unui implant dentar în os, se stimulează creșterea și menținerea densității osoase, prevenind resorbția osoasă și menținând integritatea maxilarului sau a mandibulei.

 

  • Îmbunătățirea esteticii: Pierderea unui dinte poate afecta aspectul zâmbetului și poate provoca un impact negativ asupra încrederii în sine

și a stimei de sine. Implantul dentar restabilește aspectul natural al zâmbetului și oferă un contur armonios al feței, contribuind la îmbunătățirea esteticii generale a zâmbetului și la restabilirea încrederii în sine a pacientului.

 

  • Conservarea dinților învecinați: Înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare evită necesitatea de a șlefui dinții sănătoși învecinați, așa

cum se întâmplă în cazul punților dentare sau al protezelor mobile. Acest lucru ajută la menținerea integrității structurale a dinților naturali și la prevenirea slăbirii lor sau a eventualelor complicații pe termen lung. De asemenea, implantarea unui dinte previne și migrările dentare, acțiune pe care dinții o fac natural. Adică, atunci când există lipsă un dinte sau mai mulți, cei rămași au tendința de a umple golul și migrează, provocând alte complicații. 

 

  • Durabilitate și longevitate: Implanturile dentare sunt realizate din materiale durabile, precum titanul sau zirconiu, care oferă o rezistență

excelentă la forțele masticatorii și la presiunea exercitată în timpul masticației. Acestea sunt proiectate să dureze ani de zile și, în multe cazuri, pot dura o viață întreagă cu o îngrijire adecvată.

 

 

Beneficiile Implantului Dentar Rapid Fast&Fixed

Această tehnică avansată îmbină eficiența și durabilitatea implanturilor dentare cu rapiditatea și confortul procedurii, oferind numeroase beneficii pentru pacienți. Iată o prezentare detaliată a beneficiilor implantului dentar rapid Fast & Fixed:

 

Rezultate imediate: Una dintre cele mai mari avantaje ale implantului dentar rapid Fast & Fixed este posibilitatea de a obține rezultate imediate. În timp ce procedurile tradiționale de implant dentar pot necesita luni întregi pentru finalizare, implantul dentar rapid permite pacienților să iasă din cabinetul dentist cu dinți ficși în doar 24-48 de ore de la inserarea implanturilor.

 

Confort sporit: Procedura de implant dentar rapid Fast & Fixed este concepută pentru a minimiza disconfortul și durerea postoperatorie. Datorită tehnologiilor avansate și procedurilor rapide, pacienții experimentează mai puțin disconfort și pot reveni rapid la activitățile lor zilnice fără a fi nevoie de perioade lungi de recuperare.

 

Stimularea regenerării osoase: Implanturile dentare sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei, stimulând astfel regenerarea și creșterea țesutului osos în jurul lor. Acest lucru contribuie la menținerea integrității osoase și previne resorbția osoasă, care este un fenomen comun după pierderea dinților.

 

Estetică impecabilă: Implantul dentar rapid Fast & Fixed oferă rezultate estetice de înaltă calitate, imitând aspectul și funcționalitatea dinților naturali. Dinții artificiali sunt fabricați pentru a se potrivi perfect cu restul dinților și pentru a oferi un zâmbet natural și armonios.

Restaurarea funcționalității: Prin înlocuirea dinților lipsă cu implanturi dentare, pacienții își recâștigă funcționalitatea masticatorie și pot mesteca și mușca alimentele cu ușurință. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea nutriției și a digestiei, având un impact pozitiv asupra sănătății generale.

 

Durabilitate și longevitate: Implanturile dentare sunt realizate din materiale durabile și rezistente, precum titanul sau zirconiu. Aceste materiale oferă o rezistență excelentă la forțele masticatorii și la uzură, asigurând durabilitatea și longevitatea implantului pe termen lung.

 

 

Preț Implantr Dentar Rapid

Prețul implantului dentar rapid poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de locația geografică, de experiența și expertiza medicului dentist, de complexitatea cazului și de tipul de implant folosit. Este important să se înțeleagă că prețul implantului dentar rapid poate fi perceput ca o investiție în sănătatea și bunăstarea orală a pacientului, având în vedere beneficiile pe termen lung pe care le oferă. Iată o prezentare a factorilor care pot influența prețul implantului dentar rapid:

 

Numărul de implanturi necesare: Prețul implantului dentar rapid poate varia în funcție de numărul de implanturi necesare pentru înlocuirea dinților lipsă. În general, cu cât sunt necesare mai multe implanturi, cu atât costul total al tratamentului va fi mai mare.

 

Tipul de implant utilizat: Există diferite tipuri de implanturi dentare disponibile pe piață, iar prețul poate varia în funcție de materialul din care sunt confecționate, precum titanul sau zirconiu. Implanturile din zirconiu pot avea un cost mai ridicat decât cele din titan, datorită proprietăților lor superioare și estetice.

 

Costurile procedurii chirurgicale: Prețul implantului dentar rapid poate include costurile procedurilor chirurgicale necesare pentru inserarea implanturilor în osul maxilarului sau mandibulei. Aceste costuri pot varia în funcție de complexitatea cazului și de tehnicile chirurgicale utilizate.

 

Costurile materialelor: Prețul implantului dentar rapid poate include costurile materialelor utilizate pentru fabricarea dinților artificiali și a coroanelor dentare atașate implanturilor. Aceste materiale pot include ceramică, zirconiu sau alte materiale estetice de înaltă calitate.

 

Costurile consultațiilor și scanărilor: În plus față de costul implantului propriu-zis, prețul poate include și costurile consultațiilor preoperatorii, radiografiilor și scanărilor computerizate necesare pentru planificarea și pregătirea procedurii.

 

Dacă ești interesat de un preț pentru implant dentar București, ar trebui să știi că prețul pentru implant dentar rapid sau dinți ficși, cum mai este numit, se situează între 12500 lei și 22500 lei, dar aceste sume depind foarte mult de numărul de implanturi (4 sau 6), precum și de alte tratamente pe care le stabilește medicul dentist.


Pentru o informație cât se poate de corectă, cel mai indicat este consultul stomatologic, în urma căruia medicul stomatolog poate face un plan de tratament perosnalizat și poate estima și un cost aferent.În concluzie, implantul dentar rapid Fast & Fixed este o soluție inovatoare și eficientă pentru pacienții care doresc să obțină un zâmbet complet și funcțional într-un timp scurt. Cu beneficii precum rezultate imediate, confort sporit, estetică impecabilă și restaurare a funcționalității, implantul dentar rapid Fast & Fixed reprezintă o alegere excelentă pentru îmbunătățirea sănătății orale și a calității vieții.

 


Întrebări frecvente

 

Care este diferența între implantul dentar rapid Fast & Fixed și alte proceduri de implant dentar?

Implantul dentar rapid Fast & Fixed este o procedură avansată care permite pacienților să obțină dinți ficși permanenți într-un timp foarte scurt, de obicei, în doar 24-48 de ore. Acesta se deosebește de alte proceduri de implant dentar prin rapiditatea rezultatelor și confortul postoperator.


Trebuie să ai o anumită vârstă pentru implantul dentar Fast & Fixed?

Nu există o vârstă specifică pentru implantul dentar rapid Fast & Fixed. În general, candidații trebuie să aibă o dezvoltare osoasă completă și să fie într-o stare bună de sănătate pentru a fi eligibili pentru această procedură. Consultați medicul dentist pentru o evaluare personalizată a eligibilității.


Cine nu este eligibil pentru implant dentar rapid?

Există anumite condiții medicale sau factori care pot afecta eligibilitatea pentru implantul dentar rapid, cum ar fi problemele de sănătate orală severe, infecțiile, bolile cronice sau utilizarea de medicamente care afectează vindecarea. Este important să discutați cu medicul dentist pentru o evaluare completă a situației dvs. de sănătate.

 

Ce faci imediat după inserarea implanturilor rapide?

După inserarea implanturilor rapide, este recomandat să urmați instrucțiunile medicului dentist pentru îngrijirea postoperatorie. Acestea pot include aplicarea gheții pentru a preveni umflarea, luarea de analgezice pentru a controla disconfortul și evitarea consumului de alimente tari sau fierbinți pentru o perioadă de timp.

 

Este permis fumatul după fixarea lucrării provizorii?

Fumatul poate afecta vindecarea și succesul implantului dentar. Este recomandat să evitați fumatul și consumul de tutun după fixarea lucrării provizorii pentru a maximiza șansele de succes ale implantului. Medicul dentist vă poate oferi recomandări suplimentare în acest sens.

 

Care sunt beneficiile implantului dentar rapid Fast & Fixed?

Beneficiile implantului dentar rapid includ rezultate imediate, confort sporit, restaurarea funcționalității și esteticii zâmbetului, precum și stimularea regenerării osoase și prevenirea resorbției osoase.

 

Cât de durabil este implantul dentar rapid Fast & Fixed?

Implantul dentar rapid Fast & Fixed este realizat din materiale durabile și rezistente și poate dura ani de zile sau chiar o viață întreagă cu îngrijire adecvată și controale periodice la medicul dentist.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.