Fațete Dentare De Zirconiu. Informații. Beneficii. Preț

Fațetele dentare de zirconiu reprezintă, în prezent, o opțiune inovatoare și estetică în domeniul stomatologiei moderne. Zirconiu este un material de înaltă calitate, cunoscut pentru duritatea și rezistența sa, fiind adesea utilizat în tehnologia dentară pentru restaurarea dinților. Fațetele dentare de zirconiu sunt folosite pentru a îmbunătăți aspectul estetic al zâmbetului, corectând imperfecțiunile dentare și oferind un rezultat natural și strălucitor. În acest articol vei afla ce sunt fațetele dentare, de ce să alegi fațetele de zirconiu, avantaje, dezavantaje, precum și informații legate de preț fațete dentare.  

 

fatete dentare zirconiu

 

Ce Sunt Fațetele de Zirconiu?

Fațetele dentare de zirconiu sunt obiecte subțiri, confecționate dintr-un material ceramic de înaltă calitate numit oxid de zirconiu. Acest material se remarcă prin rezistența deosebită, durabilitate crescută, ce le face, practic, indestructibile. Acestea sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu forma și culoarea dinților fiecărui pacient. Fiind lipite pe dinții naturali, fațetele de zirconiu au rolul de a corecta imperfecțiunile și de a oferi un zâmbet radiant.  


Zirconiul este un material extrem de rezistent, fără aspectul voluminos al porțelanului tradițional. Rezistența sa la uzură face dificilă fracturarea sau crăparea. Deoarece oferă mai multă rezistență la modificarea formei decât alte materiale dentare, rezistă mult mai bine decât orice alt material disponibil.

 

Când E Nevoie de Fațete Dentare

Deși fațetele dentare reprezintă o opțiune modernă pentru îmbunătățirea esteticii dentare, când este cu adevărat necesar să apelăm la această procedură? Vom explora mai jos situațiile în care fațetele dentare pot fi soluția optimă.

 

1. Decolorarea Dinților:

Dintii decolorați sau pătați pot fi o sursă de frustrare pentru mulți oameni. Ca rezultat al consumului de alimente și băuturi colorate, fumatului sau procesului natural de îmbătrânire, dinții pot căpăta o nuanță galbenă. Fațetele dentare de zirconiu oferă o soluție eficientă, acoperind decolorările și redând strălucirea naturală a zâmbetului.

 

2. Forma Dinților:

Dacă forma naturală a dinților prezintă imperfecțiuni sau este considerată inestetică, fațetele dentare pot fi o alegere excelentă. Ele pot corecta probleme precum dinți strâmbi, prea scurți sau cu forme neregulate, oferind un zâmbet uniform și plăcut.

 

3. Spații Dentare:

Fațetele dentare pot fi folosite pentru a elimina spații mici dintre dinți, oferind un zâmbet armonios și complet. Această opțiune este utilă în situațiile în care apar spații inestetice între dinți sau în cazul unor mici devieri ale aliniamentului dentar.

 

4. Dinți Fragili sau Ciobiți:

Dinții fragili sau ciobiți pot beneficia de protecția și rezistența oferită de fațetele dentare de zirconiu. Acestea acoperă dinții naturali, oferindu-le o protecție suplimentară împotriva leziunilor sau ciobirilor.

 

5. Zâmbetul de Hollywood:

Pentru cei care își doresc un zâmbet impecabil, similar cu cel al vedetelor, fațetele dentare sunt o alegere des utilizată. Ele permit obținerea unui zâmbet perfect, aranjat și de o frumusețe remarcabilă.

 


De ce Fațete de Zirconiu

Deși există mai multe tipuri de fațete dentare și poate părea dificil de ales între variantele de pe piața stomatologică, vom prezenta mai jos principalele avantaje și dezavantaje pe care le au fațetele de zirconiu.

 

Avantaje Fațete Zirconiu

 • Estetică Remarcabilă: Zirconiu, un material ceramic de înaltă calitate, oferă o estetică deosebită. Fațetele dentare confecționate din zirconiu sunt foarte similare dinților naturali, rezultând într-un zâmbet strălucitor, perfect alb.
 • Durabilitate Excepțională: Zirconiu este cunoscut pentru rezistența și durabilitatea sa. Fațetele dentare de zirconiu sunt extrem de rezistente la uzură și decolorare, asigurând un zâmbet frumos și uniform pe termen lung. Însă de durata de viață a fațetelor trebuie să ai grijă printr-o igienă orală riguroasă.
 • Biocompatibilitate: Materialul de zirconiu este bine tolerat de țesuturile gingivale, minimizând riscul de inflamație sau iritații. Acest aspect contribuie la confortul și sănătatea gingiilor pacientului. Se recomandă în cazul pacienților care au probleme cu alergiile.
 • Procedură Minim Invazivă: Aplicarea fațetelor dentare de zirconiu implică îndepărtarea unei cantități minime de smalț dentar, ceea ce face procedura puțin invazivă. Acest aspect minimizează disconfortul pentru pacient.
 • Adaptabilitate Culorii și Formei: Fațetele dentare de zirconiu sunt personalizate pentru a se potrivi perfect cu nuanța și forma dinților fiecărui pacient. Aceasta oferă un rezultat final natural și armonios.


Dezavantaje Fațete Zirconiu

 • Costul Ridicat: Unul dintre principalii dezavantaje ale fațetelor dentare de zirconiu este costul lor. Acestea pot fi mai scumpe în comparație cu alte opțiuni, ceea ce poate fi un factor limitativ pentru anumiți pacienți.
 • Ireversibilitatea Procesului: Procesul de aplicare a fațetelor dentare implică îndepărtarea unei mici cantități de smalț dentar. Acest proces este ireversibil, iar după aplicare, fațetele devin parte integrantă a structurii dentare.
 • Sensibilitate Temporară: Unii pacienți pot experimenta o sensibilitate temporară după aplicarea fațetelor dentare, deoarece smalțul dentar este afectat în timpul procesului.
 • Repararea Dificilă: În cazul în care o fațetă se deteriorează sau se ciobește, repararea poate fi mai dificilă în comparație cu alte tipuri de restaurări dentare.
 • Potențiale Probleme de Aliniament: Dacă procedura nu este efectuată corect, pot apărea probleme de aliniament sau de mușcătură, afectând funcționalitatea dentară.
 • Gama de nuanțe: Fațetele de zirconiu nu au foarte multe nuanțe care să corespundă tuturor nuanțelor dinților naturali. Ele pot părea opace și uneori zâmbetul poate să arate perfect alb, însă nu lasă senzația de naturalețe. Însă, acest inconvenient se poate elimina datorită priceperii medicului dentist care îți va da cele mai bune sfaturi și veți putea alege împreună o nuanță care să îmbine toate așteptările. 

 

fatete de zirconiu pe stativ ceramic


Procedura de Aplicare Fațete Zirconiu

1. Evaluarea Inițială:
Primul pas în procesul de aplicare a fațetelor dentare de zirconiu constă într-o evaluare detaliată. Medicul dentist examinează starea generală a sănătății orale a pacientului și discută cu acesta obiectivele estetice dorite. Radiografiile și scanările pot fi realizate pentru a obține o imagine precisă a structurii dentare. Fațetele nu se vor aplica dacă dinții au probleme (carii, de exemplu). Medicul va trata dinții în cazul în care este necesar să apeleze la anumite proceduri care să garanteze siguranța fațetelor.


2. Planificarea Tratamentului:
Pe baza evaluării inițiale, dentistul elaborează un plan de tratament personalizat. Acest plan include detalii despre numărul de dinți care vor fi acoperiți cu fațete, modificările necesare pentru a obține rezultatele dorite și tehnica specifică care va fi utilizată.


3. Pregătirea Dinților:
Înainte de aplicarea fațetelor dentare, este necesară pregătirea dinților. Aceasta implică îndepărtarea unei cantități mici de smalț dentar pentru a crea spațiul necesar fixării fațetelor. Deși acest proces este minim invaziv, este ireversibil, deoarece smalțul îndepărtat nu se regenerează.


4. Amprentarea Dentară:
După pregătirea dinților, se realizează o amprentă dentară precisă. Aceasta servește ca bază pentru confecționarea fațetelor de zirconiu. Amprenta capturată asigură o potrivire perfectă și personalizată a fațetelor pentru fiecare pacient.


5. RealizareaFatetelor de Zirconiu:
Amprenta este trimisă la un laborator specializat, unde sunt create fațetele dentare de zirconiu. Tehnicienii dentari utilizează tehnologie avansată și materiale de înaltă calitate pentru a produce fațetele conform specificațiilor stabilite în planul de tratament.

 

6. Testarea și Ajustarea:
Odată ce fațetele sunt gata, acestea sunt testate pe dinții pacientului pentru a asigura potrivirea corectă și aspectul estetic dorit. Dacă sunt necesare ajustări, acestea sunt realizate în acest stadiu pentru a garanta confortul și rezultatele optime.


7. Aplicarea Definitivă:
După finalizarea testelor și ajustărilor, fațetele dentare de zirconiu sunt aplicate definitiv pe dinții pacientului. Un adeziv special este utilizat pentru a asigura o fixare fermă și durabilă.


8. Finalizarea și Îngrijirea Post-Tratament:
După aplicare, dentistul finalizează procedura prin verificarea esteticii generale și a mușcăturii. Pacientul primește instrucțiuni detaliate privind îngrijirea post-tratament și întreținerea corectă a fațetelor pentru a le menține în stare optimă pe termen lung.

 

 

Fațete Dentare Zirconiu VS Fațete E-max

Două opțiuni frecvent utilizate în stomatologie sunt fațetele dentare de zirconiu, despre care am vorbit mai sus, și fatetele dentare Emax. Mai jos vei regăsi plusuri și minusuri care apar la fiecare din ele. Aceste informații suplimentare te vor ajuta să faci alegerea care și se potrivește.

 

1. Compoziția Materialului:

 • Fațetele de Zirconiu: Realizate din oxid de zirconiu, un material ceramic extrem de dur și rezistent. Zirconiu este cunoscut pentru proprietățile sale mecanice superioare și capacitatea de a imita culoarea dinților naturali.
 • Fațetele E-max: Confecționate din ceramică de disilicat de litiu, material recunoscut pentru translucența și rezistența sa. E-max oferă un aspect natural și atrăgător, fiind folosit în special pentru restaurările dentare estetice ale dinților frontali.

 

Estetică și Translucență:

 • Fațetele de Zirconiu: Oferă o estetică deosebită, dar pot părea mai opace în comparație cu cele de E-max. Cu toate acestea, abilitatea zirconiului de a imita lumina naturală a dinților face ca rezultatul final să fie foarte atrăgător.
 • Fațetele E-max: Sunt cunoscute pentru translucența lor superioară, oferind un aspect extrem de natural. Această caracteristică face ca lumina să pătrundă prin fațete, asemănându-se cu modul în care lumina interacționează cu smalțul dentar natural.


3. Durabilitate și Rezistență:

 • Fațetele de Zirconiu: Zirconiu este un material extrem de rezistent la uzură și decolorare. Aceasta face ca fațetele de zirconiu să fie durabile și să mențină un aspect impecabil pe termen lung.
 • Fațetele E-max: Sunt și ele durabile, dar pot fi mai susceptibile la fisuri sau ciobire în comparație cu fațetele de zirconiu. Cu toate acestea, studii recente în domeniul stomatologiei confirmă că tehnologia E-max a evoluat, îmbunătățind rezistența acestora.


4. Pregătirea Dinților:

 • Fațetele de Zirconiu: Pot necesita îndepărtarea unei cantități mai mari de smalț dentar în comparație cu cele E-max. Acest lucru poate afecta ireversibil dinții naturali.
 • Fațetele E-max: Sunt foarte subțiri. Necesită, în general, mai puțină pregătire a dinților, conservând mai mult smalțul natural.


5. Aplicabilitate și Indicații:

 • Fațetele de Zirconiu: Sunt ideale pentru corectarea decolorărilor și a imperfecțiunilor dentare. De asemenea, sunt potrivite pentru pacienții care necesită o soluție durabilă și rezistentă.
 • Fațetele E-max: Sunt preferate pentru cazurile în care translucența și aspectul natural sunt prioritare. Acestea pot fi potrivite pentru restaurarea dinților din zona frontală a gurii.


Fațete Dentare Zirconiu Preț

Investiția într-un zâmbet impecabil aduce cu sine și un aspect financiar, iar preocuparea pentru fațete dentare preț este esențială atunci când ai de gând să optezi pentru această procedură. În continuare vom expune principalii factori care determină prețul fațetelor dentare de zirconiu.

 

Prețurile pentru fațetele de zirconiu pot varia considerabil în funcție de mai mulți factori. Acești factori includ reputația și experiența medicului dentist, locația cabinetului stomatologic, numărul de fatete necesare, precum și materialele utilizate în procesul de confecționare.

 

1. Experiența și Reputația Medicului Dentist:

Experiența și reputația medicului dentist sunt factori importanți care influențează costul procedurii. Un medic dentist cu experiență și cu o reputație solidă în estetica dentară poate percepe prețuri mai ridicate, datorită cunoștințelor și abilităților sale înalte. De asemenea, nivelul clinicii și locația acesteia sunt alți factori care vor contribui la stabilirea unor prețuri pentru fațetele din zirconiu. În categoria clinicilor premium se încadrează cele care oferă servicii de calitate net superioare celor tradiționale, iar în cadrul lor vei regăsi doar doctori specializați, cu multă experiență. 

 

2. Numărul de Fațete Necesare:

Numărul de fațete de zirconiu necesare pentru a obține rezultatul dorit va influența direct costul total al procedurii. Pacienții care doresc să acopere un număr mai mare de dinți pot avea un cost total mai mare.

 

3. Materialele Folosite:

Calitatea materialelor folosite în confecționarea fațetelor de zirconiu poate influența costul. Materialele de înaltă calitate și tehnologia avansată vor implica de obicei costuri mai mari, dar pot contribui la rezultate mai bune și durabilitate pe termen lung.În concluzie, fatetele dentare de zirconiu reprezintă o soluție versatilă și eficientă pentru îmbunătățirea esteticii dentare. Când aspectul natural al dinților este afectat de decolorări, imperfecțiuni sau alte probleme, fatetele dentare pot restabili încrederea în zâmbet și pot transforma radical aspectul facial. Consultarea cu un specialist în stomatologie poate oferi informații personalizate și ghidare în luarea celei mai bune decizii pentru nevoile dentare individuale.

 


Întrebări Frecvente

Ce sunt fațetele de zirconiu?
Fațetele de zirconiu sunt învelișuri subțiri confecționate dintr-un material ceramic de înaltă calitate numit zirconiu. Acestea sunt aplicate pe fața dinților pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului.


Care sunt avantajele fațetelor de zirconiu?
Avantajele includ estetica remarcabilă, durabilitatea în timp, compatibilitatea cu țesuturile gingivale, rezistența la decolorare și capacitatea de a imita lumina și translucența dinților naturali.


Cum se aplică fațetele de zirconiu?
Procesul începe cu o evaluare detaliată, pregătirea dinților prin îndepărtarea unei mici cantități de smalț, apoi realizarea unei amprente precise. Fațetele sunt confecționate în laborator și apoi aplicate definitiv pe dinții pacientului.


Sunt dureroase procedurile asociate cu fațetele de zirconiu?
Procedurile asociate, cum ar fi pregătirea dinților, pot provoca disconfort minor, dar, în general, aceasta este minim. Medicul dentist utilizează anestezie locală pentru a asigura confortul pacientului.


Cât durează procesul complet de aplicare a fatetelor de zirconiu?
Durata poate varia în funcție de complexitatea cazului și numărul de fațete necesare. În general, procesul poate dura între una și trei săptămâni.


Cum se îngrijesc fațetele de zirconiu după aplicare?
Îngrijirea este similară celei pentru dinții naturali. Se recomandă o igienă orală riguroasă, periaj regulat, folosirea aței dentare și vizite regulate la dentist pentru a asigura menținerea sănătății dentare.

 

Cât de durabile sunt fațetele de zirconiu?
Fațetele de zirconiu sunt extrem de durabile și rezistente la uzură. Cu îngrijire corespunzătoare, acestea pot menține aspectul lor estetic timp îndelungat.


Pot fi fațetele de zirconiu aplicate pe orice tip de dinți?
În general, da. Cu toate acestea, este important să se consulte cu medicul dentist pentru a determina dacă fațetele de zirconiu sunt cea mai bună opțiune în funcție de starea și necesitățile individuale ale dinților pacientului.


Care este diferența dintre fatetele de zirconiu și cele de Emax?
Principalele diferențe includ compoziția materialului, aspectul estetic, durabilitatea și pregătirea dinților. Este recomandat să discutați cu medicul dentist pentru a alege opțiunea potrivită în funcție de necesitățile personale.


Cât costă fațetele de zirconiu?
Costul poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența medicului dentist, numărul de fațete necesare și locația cabinetului stomatologic. O consultație inițială poate oferi o estimare mai precisă a costurilor implicate.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programeaza-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.