Fațete dentare Emax - PRET | Un zâmbet perfect

Fatete dentare Emax- cel mai inalt standard in estetica dentara

Estetica dentară este un domeniu în continuă evoluție ce s-a dezvoltat prin intermediul transformărilor remarcabile și dintre acestea nu putem omite să precizăm apariția fațetelor dentare Emax. Fațetele Emax reprezintă o soluție modernă în estetica dentară, revoluționând modul în care poți obține un zâmbet impecabil și cu aspect natural. Fabricate din ceramică presată, aceste fațete ultra-subțiri, dar excepțional de durabile, sunt renumite pentru capacitatea lor de a rectifica o multitudine de imperfecțiuni dentare. Cu transluciditatea lor superioară și atractivitatea estetică de neegalat, fațetele Emax au devenit o alegere foarte căutată de către cei care își doresc o îmbunătățire minim invazivă, de lungă durată și naturală a aspectului danturii. Această tehnologie dentară inovatoare nu numai că oferă o transformare imediată, ci vine cu garanția funcționalității și a aspectului estetic. Acum poți obține un zâmbet radiant și încrezător, care se îmbină perfect cu dinții tăi naturali.


În acest articol, vei putea explora detaliile cu privire la fațetele dentare Emax, printre care se numără beneficiile lor, procedura implicată și unele concepții eronate cu privire la acest tip de fațete dentare.


Înțelegerea Detaliată a Fațetelor Dentare Emax

Ce sunt fațete dentare EMAX?

 

Fațetele dentare, inclusiv cele Emax, sunt foițe foarte subțiri personalizate concepute pentru a acoperi suprafața frontală a dinților. Sunt create pentru a îmbunătăți aspectul dinților, rezolvând probleme de natură estetică, care pot influența și funcționalitatea. 


Fațete dentare Emax sunt un tip de fațete dentare realizat din disilicat de litiu, care este un tip special de ceramică ce se găsește sub formă de blocuri ceramice. Acest material este renumit pentru durabilitatea sa excepțională, aspectul natural și transluciditatea superioară. Aceste fațete ultra-subțiri sunt special concepute pentru a acoperi suprafața frontală a dinților, mascând diverse imperfecțiuni, cum ar fi: decolorarea, ciobirea, alinierea greșită sau forma neregulată a dinților, carii formate la baza dintelui, dinți cu spații între ei, plombe inestetice, dinți pătați. 

 

 

Evoluția fațetelor dentare Emax

Fațete dentare Emax reprezintă o inovație în tehnologia dentară. Evoluția de la fațetele tradiționale la cele Emax implică progrese în știința materialelor, rezultând într-o durabilitate sporită și un aspect mai natural. Disilicatul de litiu este, adesea, considerat supereroul materialelor dentare, datorită unei rezistențe și durabilități excepționale. El poate fi folosit în diverse tratamente dentare, făcându-l o alegere de top pentru fațete și coroană dentară. Ceramica presată, recunoscută pentru precizia sa, implică aplicarea unei forțe pentru a da forma materialului. Acest proces asigură longevitatea și funcționalitatea restaurărilor dentare. Procesul de prelucrare se realizează prin intermediul sistemului CEREC, prin frezare. Acest tip de material nu necesită o structură de suport, deoarece are un grad ridicat de rezistență. O altă caracteristică importantă a acestui tip de fațete Emax este transluciditatea ridicată, asemănătoare dinților naturali, ceea ce le recomandă ca soluții ideale în restaurarea dinților frontali.


Beneficiile Fațetelor Dentare Emax

  • Estetica și aspectul natural

Fațetele dentare Emax sunt renumite pentru capacitatea lor de a imita translucența naturală a dinților. Materialul folosit seamănă strâns cu aspectul smalțului, oferind un rezultat realist și plăcut estetic.

 

  • Durabilitate și rezistență

Una dintre principalele avantaje ale fațetelor dentare Emax este durabilitatea lor. Materialul este cunoscut pentru rezistența sa, asigurând longevitate și rezistență la uzură. Te poți bucura de aceste fațete 15-20 ani sau chiar toată viața dacă respecți o igienă orală corespunzătoare. 


  • Șlefuire minimă a dinților

Spre deosebire de unele fațete dentare tradiționale, care necesită o șlefuire semnificativă a dinților (0,2-0,3 mm), fațetele dentare Emax sunt minim invazive. Acest lucru înseamnă păstrarea unei cantități mai mari de dentiție din dintele natural în timpul procesului de aplicare.

 

 

Procedura de tratament cu Fatete Emax

Consultație și evaluare

Tratamentul cu fațetele dentare Emax începe cu o consulție amănunțită și o evaluare de către un dentist calificat în estetică dentară. Această etapă implică discutarea obiectivelor pacientului, examinarea stării actuale a dinților și stabilirea dacă ești un candidat potrivit pentru fațetele Emax.


Pregătirea dinților

Pentru pregătirea dinților pentru fațete, se înlătură o cantitate minimă de smalț (0,2-0,3 mm). Acest pas asigură o potrivire corectă și lipirea fațetelor pe dinți.


Amprenta și fațete temporare

Se ia o amprentă precisă a dinților pentru a crea fațetele dentare Emax personalizate. Între timp, se aplică fațete temporare pentru a proteja dinții în timp ce fațetele permanente sunt fabricate.

 

Lipirea fațetelor

Odată ce fațetele sunt pregătite, acestea sunt atent lipite pe dinți folosind un adeziv puternic. Acest proces de lipire asigură o fixare sigură și de lungă durată.

 


Fațete Dentare Emax vs. Fațete Dentare Tradiționale

Spre deosebire de fațetele tradiționale, furnirurile E-max oferă rezistență și longevitate sporite, făcându-le mai puțin predispuse la ciobire sau crăpare. În plus, capacitatea lor remarcabilă de a imita îndeaproape proprietățile de reflectare a luminii ale dinților naturali le deosebește de cele tradiționale, asigurând un rezultat mai natural și mai estetic. Această caracteristică inovatoare permite o asemănare perfectă cu dinții naturali, creând un zâmbet care pare atât impecabil, cât și autentic.


Diferențe de material
Distincția principală dintre fațetele dentare Emax și cele tradiționale constă în material. Fațetele dentare Emax sunt realizate din disilicat de litiu, un material ceramic de sticlă cunoscut pentru rezistența sa și proprietățile optice. Cele tradiționale sunt realizate din materiale precum porțelan, zirconiu, compozit. 


Grosime și pregătire
Fațetele dentare Emax sunt adesea mai subțiri decât cele tradiționale, permițând o șlefuire minimă a dinților în timpul etapei de pregătire. Acest lucru face procesul de aplicare mai puțin invaziv. Fațetele tradiționale au nevoie de o șlefuire a dintelui de 0,5 mm. 


Longevitate și întreținere
Cu Fațete Emax te bucuri de o longevitate excepțională cu îngrijire corespunzătoare.  Sunt rezistente la decolorare, asigurând o soluție durabilă pentru îmbunătățirea zâmbetului. Dacă fațetele Emax pot rezista de la 15 la 20 de ani sau chiar toată viața atunci când sunt corect îngrijite, fațetele dentare tradiționale au o durată de viață mai scurtă. De exemplu, fațete dentare din ceramică și fatete de zirconiu rezistă până la 15 ani, iar fatete compozit până la 7 ani.

 

 

Percepții Eronate Despre Fațetele Dentare Emax

Sunt doar în scopuri cosmetice?
În timp ce fațetele dentare Emax sunt utilizate în mod obișnuit pentru îmbunătățiri cosmetice, ele pot rezolva și probleme funcționale, cum ar fi dinți ciobiți sau crăpați. Versatilitatea lor se extinde dincolo de estetică, chiar cu scop protectiv pentru dinții frontali care au fost supuși cariilor și forțelor de masticație. 


Necesită îngrijiri speciale?
Spre deosebire de unele impresii eronate, fațetele dentare Emax nu necesită întreținere specială. Practicile regulate de igienă orală, inclusiv periajul și folosirea aței dentare, împreună cu controalele dentare regulate, sunt suficiente pentru îngrijirea lor.

 


Alegerea Dentistului Potrivit pentru Fațetele Dentare Emax

Experiență și competențe
Selectarea unui dentist calificat și experimentat este crucială pentru ca procedura cu fațete dentare Emax de succes. Caută practicieni specializați în stomatologie cosmetică cu un istoric dovedit în aplicarea fațetelor.


Procesul de consultație
O consultație amănunțită cu dentistul ar trebui să implice discutarea așteptărilor, înțelegerea procedurii și abordarea oricăror preocupări cu privire la tratamentul cu fațete dentare. Această colaborare este vitală pentru obținerea rezultatelor dorite.

 

 

Fațete Dentare Emax - PRET

Factori care influențează costul
Pretul fațetelor dentare poate varia în funcție de factori precum numărul de fațete necesare, complexitatea cazului și locația cabinetului stomatologic. Este esențial să-l vezi ca pe o investiție pe termen lung atât în estetică, cât și în sănătatea orală. La House of Beauty Clinic pretul unei Fațete Dentare EMAX este de 2050 LEI.


Investiție pe termen lung
În ciuda costului inițial, beneficiile pe termen lung ale fațetelor dentare Emax, inclusiv durabilitatea și îmbunătățirile estetice, le fac o investiție valoroasă în zâmbetul tău care poate dura toată viața printr-o îngrijire corectă. 


Sfaturi de Întreținere și Post-Tratament
Practici de igienă orală
Menținerea unei igiene orale bune este crucială pentru longevitatea fațetelor dentare Emax. Periajul regulat, folosirea aței dentare și utilizarea unei paste de dinți non-abrazive sunt practici esențiale pentru a-ți păstra aspectul.


Vizite dentare regulate
Vizitele programate la dentist vor permite medicului tău să monitorizeze starea fațetelor, să îți ofere sfaturi valoroase de îngrijire și astfel să te bucuri de o sănătate orală optimă. 

 

 

Abordarea Îngrijorărilor și Riscurilor

Posibile complicații
Deși fațetele dentare Emax sunt în general bine tolerate, pot apărea în rare cazuri complicații. Acestea pot include sensibilitate sau probleme legate de lipire. Comunicarea promptă a oricăror preocupări cu dentistul este crucială.


Gestionarea așteptărilor
Este important ca persoanele care iau în considerare fațetele dentare Emax să aibă așteptări realiste. În timp ce pot obține îmbunătățiri remarcabile, înțelegerea limitărilor și riscurilor potențiale asigură o experiență satisfăcătoare.


În concluzie, fațetele dentare Emax reprezintă o soluție sofisticată pentru obținerea unui zâmbet uimitor și natural. Beneficiile, procedura și considerațiile prezentate în acest articol îți oferă informații valoroase în cazul în care vei lua în considerare această transformare dentară. Amintește-ți că alegerea unui dentist specializat și respectarea unei rutine corecte de îngrijire sunt factori cheie pentru maximizarea longevității și aspectului fațetelor dentare Emax.

 

 

Întrebări frecvente (FAQs)

Care este durata de viață a fațetelor dentare Emax?

Fațetele dentare Emax, când sunt întreținute corespunzător, pot dura între 15-20 ani sau chiar mai mult. Consultațiile dentare regulate contribuie la longevitatea lor.

Pot fi înlocuite sau înlăturate fațetele dentare Emax?

Desi procesul este ireversibil, fațetele dentare Emax pot fi înlocuite dacă este necesar. Înlăturarea însă poate compromite integritatea dinților naturali.

Sunt potrivite fațetele dentare Emax pentru toată lumea?

Fațetele dentare Emax sunt potrivite pentru mulți oameni care își doresc îmbunătățirea aspectului estetic. Cu toate acestea, este necesară o evaluare amănunțită de către un dentist pentru a determina eligibilitatea.

Se pătează sau decolorează fațetele dentare Emax în timp?

Fațetele dentare Emax sunt foarte rezistente la pătare și decolorare, menținându-și aspectul estetic impecabil cu îngrijire corespunzătoare.

Pot corecta fațetele dentare Emax dinții strâmbi?

În timp ce fațetele dentare Emax pot îmbunătăți aspectul dinților ușor strâmbi, dezechilibrul sever poate necesita tratament ortodontic pentru rezultate optime.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.