Coroana dentara - PRET| Rezistenta |Tipuri de coroane dentare.

Coroana dentara este o procedură comună în stomatologie, utilizată pentru a restabili aspectul și funcționalitatea dinților afectați. Acest articol vă va ghida prin diferite tipuri de coroane dentare, etapele tratamentului și beneficiile pe care le oferă.

 

Ce Este Coroana Dentara?

Coroana dentara reprezintă o soluție protetică destinată reconstituirii morfologice și funcționale a unui dinte deteriorat, oferindu-i acestuia forma, dimensiunea și aspectul estetic inițial. Prin aplicarea unei coroane, dinte afectat este învelit integral sau parțial, în funcție de nevoile specifice, restabilindu-i-se astfel capacitatea masticatorie și protejându-l împotriva unor daune ulterioare.

 

Importanța coroanei dentare în tratamentul stomatologic
Coroanele dentare joacă un rol esențial în odontoterapia restaurativă, având aplicabilitate într-o gamă largă de situații clinice: de la reabilitarea dinților fracturați, erodați sau profund cariați, până la finalizarea tratamentelor de endodonție sau în cadrul terapiilor implantologice. Acestea contribuie semnificativ la îmbunătățirea funcționalității dentare și la optimizarea esteticii zâmbetului, având un impact pozitiv asupra sănătății orale și a încrederii în sine a pacienților.

 

Tipuri de Coroane Dentare

Există mai multe tipuri de coroane dentare disponibile, fiecare cu propriile caracteristici și avantaje:

 

Coroane Dentare Ceramice sau de Porțelan

Descrierea materialului ceramic pentru coroana dentara

Materialul ceramic este apreciat pentru proprietățile sale estetice remarcabile, imitând cu fidelitate aspectul natural al dinților. Ceramica este un material biocompatibil, rezistent la pete și uzură, oferind o transluciditate similară smalțului dentar, ceea ce contribuie la integrarea vizuală armonioasă în cavitatea orală, cea mai buna coroana dentara ceramica fiind coroana dentara Emax.

 

Durabilitatea și rezistența la uzură

Durabilitatea unei coroane dentare ceramice este influențată de tehnologia de fabricație, de precizia ajustării pe dinte și de regimul alimentar al pacientului. În condiții normale de utilizare, coroanele ceramice pot rezista mulți ani, menținându-și aspectul estetic și funcționalitatea.

 

Estetica coroanelor ceramice

Estetica superioră a coroanelor ceramice este dată de capacitatea acestora de a imita transluciditatea și reflexia luminii caracteristică dinților naturali. Acest aspect le face alegerea preferată pentru dinții anteriori, unde aspectul estetic este deosebit de important.

 

Cazuri recomandate pentru utilizarea coroanelor ceramice

Coroanele ceramice sunt recomandate în special pentru restaurarea dinților anteriori, datorită aspectului lor superior și a integrării estetice în zâmbet. De asemenea, sunt o opțiune viabilă pentru dinții posteriori la pacienții care preferă o soluție estetică în detrimentul unei rezistențe mecanice maxime.

 

Coroane Dentare Metalice

 

Tipuri de metale utilizate în fabricarea coroanelor
Metalele utilizate în fabricarea coroanelor dentare includ aliaje de aur, nichel, crom și alte metale biocompatibile. Aceste aliaje sunt apreciate pentru rezistența lor mecanică excepțională și durabilitate.

 

Durabilitatea și rezistența la presiune

Coroanele metalice sunt extrem de durabile și pot rezista forțelor masticatorii semnificative, fiind ideal pentru reconstrucția dinților posteriori, care sunt supuși unor presiuni mai mari în timpul masticației.

 

Aspectul estetic al coroanelor metalice
Deși coroanele metalice sunt inferioare din punct de vedere estetic comparativ cu variantele ceramice sau din zirconiu, ele rămân o alegere valoroasă pentru dinții care nu sunt vizibili în timpul zâmbetului sau pentru pacienții care prioritizează durabilitatea.

 

Indicații pentru aplicarea coroanelor metalice

Aceste coroane sunt recomandate în special pentru reconstrucția molariilor, datorită rezistenței lor superioare. Sunt, de asemenea, o opțiune pentru pacienții cu bruxism, unde forțele masticatorii intense pot compromite integritatea coroanelor din materiale mai puțin rezistente.

 

Coroane Dentare Zirconiu

 

Proprietăți ale zirconiului în fabricarea coroanelor

Zirconiu combină rezistența mecanică excepțională cu o estetică impresionantă, fiind considerat un material de vârf în protetica dentară. Este biocompatibil și oferă o rezistență la fractură și uzură superioară, fiind totodată capabil să imite aspectul natural al dinților.

 

Durabilitatea și rezistența la fracturi

Coroana de zirconiu este recunoscuta pentru durabilitatea lor remarcabilă și pentru capacitatea de a rezista la fracturi, ceea ce le face ideale pentru aplicare atât pe dinții anteriori, cât și pe cei posteriori.

 

Estetica coroanelor din zirconiu

Deși estetica coroanelor din zirconiu nu atinge întotdeauna nivelul de transluciditate al celor pur ceramice, acestea oferă un compromis excelent între rezistență și aspect, fiind preferate în multe cazuri pentru proprietățile lor versatile.

 

Cazuri în care se recomandă coroanele din zirconiu

Coroanele din zirconiu sunt recomandate atât pentru dinții anteriori, pentru care se dorește o estetică bună, cât și pentru cei posteriori, datorită rezistenței lor mecanice superioare. Sunt o alegere excelentă pentru pacienții care caută un echilibru între estetică și funcționalitate.

 

Coroana Dentara Metalo-Ceramica

 

Caracteristici ale acestui tip de coroană

Coroanele de porțelan cu structură metalică combină rezistența aliajelor metalice cu aspectul estetic al porțelanului. Această combinație oferă o soluție durabilă și estetică, cu o rată bună de succes pe termen lung.

 

Durabilitatea și estetica lor

Aceste coroane oferă o durabilitate impresionantă datorită nucleului metalic și un aspect estetic satisfăcător prin stratul exterior de porțelan. Sunt o opțiune viabilă pentru restaurările din zonele atât anterioare, cât și posterioare ale cavității orale.

 

Utilizări specifice și recomandări pentru pacienți

Recomandate pentru pacienții care necesită o combinație între rezistență și estetică, coroanele de porțelan cu structură metalică sunt ideale pentru reconstrucția dinților care suportă sarcini masticatorii mari, precum molarii, oferind în același timp un aspect plăcut.

 

Durabilitatea Materialului în Coroane Dentare


Factori care influențează durabilitatea coroanelor dentare
Durabilitatea unei coroane dentare este determinată de mai mulți factori, inclusiv materialul din care este fabricată, precizia ajustării pe dinte, igiena orală a pacientului și obiceiurile alimentare sau de masticație. Materialele de înaltă calitate și o tehnică precisă de aplicare sunt esențiale pentru a asigura longevitatea coroanei.

 

Materialele cele mai durabile pentru coroana dentara


Materialele considerate a fi cele mai durabile pentru coroane includ zirconiu și aliajele metalice. Acestea oferă o rezistență superioară la fractură și uzură, adaptându-se bine la forțele masticatorii intense.Specialiștii în stomatologie dispun de o varietate amplă de materiale din care pot selecta pentru fabricarea unei coroane dentare individuale. Alegerea specifică a materialului de către dentist, pe care acesta o recomandă pacientului, poate fi influențată de mai mulți factori specifici situației pacientului și condiției dentare actuale, incluzând locația dintelui afectat, obiectivele estetice vizate, preferințele personale ale pacientului, capacitatea sa de masticație și situația sa financiară.

 

Coroana dentara din zirconiu se bucură de o popularitate în creștere datorită durabilității și rezistenței lor superioare, compatibilității excelente cu uzura dentară naturală și unui cost relativ accesibil. Cu toate acestea, unele cadre medicale pot fi reticente în utilizarea zirconiului, preocupate fiind de opacitatea sa relativă și de potențiala scădere a rezistenței pe durată foarte lungă sub influența temperaturilor extrem de reduse. Alternativa de zirconiu laminat cu ceramică translucidă, precum porțelanul, este apreciată pentru valoarea sa estetică îmbunătățită.

 

O altă opțiune apreciată pentru coroana dentara este disilicatul de litiu din care se fabrica coroana dentara ceramica sau cum o știm în popor drept dinti de portelan, care se distinge prin transluciditatea sa superioară zirconiului și poate fi folosit în partea frontală a cavității bucale fără necesitatea unui strat adițional de porțelan, diminuând astfel riscul de deteriorare. Disilicatul de litiu permite, de asemenea, gravarea chimică pe structura dentară și aderarea prin intermediul unui agent de lipire pe bază de silan și ciment adeziv de rășină. Totuși, acest material nu atinge nivelurile de rezistență ale zirconiului, având aproximativ 40% din durabilitatea acestuia și 57% din rezistența la fractură.

 

Ceramica de sticlă întărită cu leucit prezintă o transluciditate mai accentuată decât disilicatul de litiu, fiind recomandată în mod special pentru coroanele din zona anterioară a gurii. Aceasta necesită adezivitate la structura dentară pentru a asigura durabilitatea pe termen lung în utilizare.

 

Porțelanul fuzionat pe metal (PFM) reprezintă o soluție tradițională, cu o istorie lungă de succes și fiabilitate clinică. Cu toate acestea, fragilitatea porțelanului poate reprezenta o problemă, iar fracturile suportului metalic sunt mai puțin obișnuite. Restaurările cu coroane dentare metalo-ceramice necesită o preparare meticuloasă a dintelui pentru a furniza spațiu adecvat atât pentru baza metalică, cât și pentru stratul de porțelan. Comparativ cu coroanele din zirconiu, s-a observat că rezistența la fractură a coroanelor metalo-ceramice cu o preparare de 1,5 mm este similară cu cea a coroanelor din zirconiu preparate cu doar 1 mm. Anumite studii sugerează chiar o pregătire minimă de 0,6 mm pentru coroanele posterioare din zirconiu, încurajând astfel conservarea maximă a structurii dentare.

 

Coroanele metalice se numără printre cele mai durabile opțiuni disponibile, având ca principal dezavantaj aspectul estetic. Restaurările complete din metal sunt adesea considerate standardul de aur în domeniul stomatologic, datorită biocompatibilității și rezistenței lor remarcabile. Însă, creșterea costurilor metalelor prețioase și cerințele estetice ale pacienților au diminuat popularitatea lor, atât pentru restaurările PFM, cât și pentru cele exclusiv metalice.

 

Cat rezista o coroana dentara

Durata de viață a unei coroane dentare poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de materialul din care este fabricată, de îngrijirea orală a pacientului și de forțele de masticație la care este supusă coroana. În general, coroanele dentare pot dura între 5 și 15 ani, dar cu o îngrijire adecvată și vizite regulate la dentist, acestea pot rezista chiar și mai mult.

Este esențial ca pacienții să adopte o rutină riguroasă de igienă orală, care include periajul dinților de două ori pe zi și utilizarea aței dentare zilnic. Evitarea obiceiurilor care pot deteriora coroana, cum ar fi mestecatul alimentelor foarte dure sau roșitul unghiilor, contribuie, de asemenea, la prelungirea duratei de viață a coroanei.

 

Cum să menții durabilitatea coroanei dentare pe termen lung

Pentru a menține durabilitatea coroanei dentare pe termen lung, este esențială adoptarea unei igiene orale riguroase, evitarea obiceiurilor dăunătoare precum bruxismul sau consumul excesiv de alimente dure și vizitele regulate la dentist pentru controale și ajustări profesionale.

Etapele Tratamentului cu Coroana Dentară

 

Etapa 1: Evaluarea inițială
Primul pas în tratamentul cu coroane dentare este evaluarea inițială realizată de către un medic dentist experimentat. Pacientul este invitat să se prezinte la cabinetul stomatologic pentru o consultare detaliată. În această fază, medicul va examina dinții afectați și va discuta cu pacientul despre opțiunile de tratament disponibile.

 

Etapa 2: Planificarea tratamentului
După evaluarea inițială, medicul dentist va elabora un plan de tratament personalizat. Acest plan va include toate detaliile relevante, precum tipul de coroane dentare recomandate, materialele utilizate, costurile estimate și durata tratamentului. Pacientul va avea ocazia să discute cu medicul și să își exprime preferințele în ceea ce privește culoarea și forma coroanelor dentare.

 

Etapa 3: Prepararea dinților
Una dintre cele mai importante etape ale tratamentului cu coroane dentare este pregătirea dinților afectați. Aceasta implică îndepărtarea cantității necesare de smalț dentar pentru a face loc coroanei. Procesul este realizat sub anestezie locală pentru a minimiza disconfortul pacientului. După pregătire, medicul va lua o amprentă precisă a dinților pentru a asigura o potrivire perfectă a coroanei dentare.

 

Etapa 4: Confecționarea coroanelor dentare
Amprenta dinților pacientului este trimisă la un laborator dentar specializat, unde coroanele dentare sunt confecționate cu mare atenție la detalii. Aceste coroane sunt realizate din materiale durabile, cum ar fi ceramica sau porțelanul, pentru a asigura o rezistență și o estetică superioară. Procesul de confecționare poate dura câteva zile sau săptămâni, timp în care pacientul va purta temporar o proteză dentară.

 

Etapa 5: Cimentarea coroanelor dentare
Odată ce coroanele dentare sunt gata, acestea sunt cimentate permanent pe dinții pregătiți. Medicul dentist va verifica potrivirea și culoarea coroanelor înainte de a proceda la cimentare. După ce coroanele sunt fixate în poziție, acestea devin parte integrantă a dinților și oferă o funcționalitate și o estetică îmbunătățită.

 

Etapa 6: Îngrijirea post-tratament
După finalizarea tratamentului cu coroane dentare, pacientul trebuie să acorde o atenție deosebită igienei orale și să facă vizite regulate la medicul dentist pentru verificări și întreținere. O igienă orală corespunzătoare și evitarea obiceiurilor nocive, cum ar fi mestecatul obiectelor dure sau mușcatul unghiilor, contribuie la prelungirea duratei de viață a coroanelor dentare.

 

Beneficiile Coroanelor Dentare

Coroanele dentare oferă numeroase beneficii, printre care:

  • Restabilirea funcționalității normale a dintelui.
  • Îmbunătățirea aspectului estetic al zâmbetului.
  • Rezistența la uzură și coroziune.
  • Păstrarea integrității dintelui afectat.
  • Durabilitate pe termen lung.

 

Tratamentul cu coroană dentară este o opțiune eficientă pentru restabilirea sănătății și aspectului zâmbetului. Cu opțiuni variate de materiale și proceduri personalizate, fiecare pacient poate găsi soluția potrivită pentru nevoile lor specifice.

 

Cât costă o coroană dentară

Costul unei coroane dentare poate varia considerabil în funcție de materialul ales, complexitatea cazului și locația clinicii dentare. În medie, prețul unei coroane din porțelan sau ceramică poate fi mai mare decât cel al unei coroane metalice datorită procesului de fabricație mai complex și aspectului estetic superior.

Este important de menționat că unele asigurări de sănătate pot acoperi o parte din costurile unei coroane dentare, în funcție de politica specifică a asigurării. Pacienții sunt încurajați să verifice cu furnizorul lor de asigurări detalii despre acoperirea costurilor pentru proceduri dentare.

 

Factorii care influențează prețul coroanelor dentare

Mai mulți factori pot influența costul final al unei coroane dentare. Materialul din care este fabricată coroana joacă un rol semnificativ, coroanele din porțelan sau ceramică fiind, în general, mai costisitoare decât cele metalice. De asemenea, complexitatea cazului și necesitatea procedurilor suplimentare, cum ar fi tratamentul canalului radicular sau construcția unui pivot, pot adăuga la costul total.

Localizarea clinicii dentare poate, de asemenea, să influențeze prețul, clinicele situate în zone metropolitane având adesea tarife mai mari comparativ cu cele din zonele rurale sau mai puțin populate. În plus, experiența și reputația medicului dentist pot contribui la variația costurilor.

 

Coroana dentara pret

 

  • PRET COROANA DENTARA EMAX - 2050 RON
  • PRET COROANA DENTARA ZIRCONIU - 2000 RON
  • PRET COROANA DENTARA ZIRCONIU PE IMPLANT FARA BONT PROTETIC - 2050 RON

 

Care este cea mai bună coroană dentară

Alegerea celei mai bune coroane dentare depinde de mai mulți factori, inclusiv de locația dintelui afectat, de preferințele estetice ale pacientului și de bugetul disponibil. Coroanele din porțelan sau ceramică sunt adesea recomandate pentru dinții frontali datorită aspectului lor natural și capacitatea de a se potrivi cu culoarea dinților adiacenți.

Pentru dinții posteriori, care necesită o rezistență mai mare, coroanele metalice sau metalo-ceramice pot fi o opțiune mai bună. În cele din urmă, decizia trebuie luată în colaborare cu medicul dentist, care poate evalua nevoile specifice ale pacientului și recomanda cea mai potrivită opțiune.

 

Coroană dentară pentru dinții din față

Coroanele dentare pentru dinții din față necesită o atenție deosebită la detalii estetice, deoarece acești dinți sunt vizibili atunci când zâmbim sau vorbim. Materialele precum porțelanul și ceramica sunt adesea preferate pentru coroanele destinate dinților frontali, deoarece oferă cea mai bună imitație a aspectului natural al dinților.

Este esențial ca medicul dentist să lucreze îndeaproape cu laboratorul dentar pentru a asigura că nuanța și forma coroanei se potrivesc perfect cu restul dinților, asigurând un aspect armonios și natural al zâmbetului.

 

Ma doare coroana dentara!

Disconfortul sau durerea asociată cu o coroană dentară nouă poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv de o adaptare incorectă a coroanei, de prezența unei infecții sub coroană sau de sensibilitate dentară. În cazul în care simțiți durere sau disconfort după aplicarea unei coroane dentare, este crucial să contactați imediat medicul dentist pentru evaluare și tratament.

În unele cazuri, ajustarea minoră a coroanei poate fi suficientă pentru a elimina disconfortul, în timp ce în alte situații poate fi necesar un tratament mai complex, cum ar fi tratamentul canalului radicular. Abordarea promptă a oricăror probleme va ajuta la prevenirea complicațiilor și la asigurarea confortului pe termen lung.

 

Refacere coroana dentara

Refacerea coroanei dentare sau înlocuirea unei coroane dentare poate fi necesară din diverse motive, inclusiv datorită deteriorării coroanei actuale sau a modificărilor structurale ale dintelui suport. Procesul de refacere a unei coroane dentare este similar cu cel al aplicării unei coroane noi, implicând pregătirea dintelui, luarea unei amprente și fabricarea unei coroane noi în laborator.

Este important să se acorde atenție semnelor care indică necesitatea refacerii coroanei, cum ar fi desprinderea sau fisurarea coroanei, disconfortul la masticație sau schimbările în aspectul coroanei. Consultarea regulată cu medicul dentist și efectuarea controalelor periodice sunt esențiale pentru menținerea sănătății și funcționalității coroanelor dentare.

 

La cat timp după extracție se poate pune coroana dentara și implantul dentar

Timpul necesar între extracția unui dinte și aplicarea unei coroane dentare sau a unui implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv de starea de sănătate a gingiei și a osului maxilar. În general, este recomandat să se aștepte vindecarea completă a zonei afectate înainte de a începe procedura de implantare, ceea ce poate dura de la câteva săptămâni la câteva luni.

În cazul implanturilor dentare, poate fi necesar un timp suplimentar pentru integrarea implantului în osul maxilar, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare. După stabilizarea implantului, se poate proceda la aplicarea coroanei dentare.

Cât timp durează să te obișnuiești cu o coroană dentară
Perioada de adaptare la o coroană dentară nouă poate varia de la o persoană la alta. Majoritatea pacienților se obișnuiesc cu noua lor coroană în câteva zile sau săptămâni, pe măsură ce se ajustează la senzația și funcționalitatea acesteia. Este normal să experimentați o sensibilitate temporară la cald sau rece și o ușoară disconfort la masticație în primele zile după aplicarea coroanei.

Pentru a facilita procesul de adaptare, este important să urmați instrucțiunile medicului dentist și să mențineți o igienă orală adecvată. Dacă disconfortul persistă sau dacă observați orice anomalie, este crucial să contactați medicul dentist pentru evaluare și ajustare dacă este necesar.

 

Pivot și coroană dentară

Conceptul de pivot dentar și coroană dentară este adesea utilizat în cazul în care dintele rămas nu mai prezintă suficientă structură sănătoasă pentru a susține o coroană. În aceste situații, un pivot, care poate fi realizat din metal sau fibre de sticlă, este inserat în canalul radicular al dintelui pentru a oferi suport suplimentar coroanei dentare. Această metodă ajută la prelungirea duratei de viață a dintelui și a coroanei.

Procedura de inserare a pivotului necesită o pregătire atentă a dintelui și este efectuată sub anestezie locală. După ce pivotul este poziționat, coroana dentară este fixată peste acesta, oferind astfel o restaurare durabilă și estetică. Este important să discutați cu medicul dentist despre materialul cel mai potrivit pentru pivot, având în vedere factori precum rezistența, estetica și costul.

Îngrijirea adecvată a unei coroane suportate de un pivot include, la fel ca și în cazul altor tipuri de coroane, menținerea unei bune igiene orale și efectuarea de controale regulate la medicul dentist. Aceasta va asigura longevitatea și funcționalitatea restaurării dentare.

 

Reparare și fixare coroana dentara

Deși coroanele dentare sunt concepute pentru a fi soluții pe termen lung, acestea pot necesita, în anumite situații, reparare sau chiar înlocuire. Dacă observați că coroana se mișcă, este fisurată sau că a căzut, este important să contactați un medic dentist cât mai curând posibil. Un dentist va evalua situația și va determina ce este cel mai bine pentru pacient, fie că este vorba despre fixarea coroanei dentare, reparare sau înlocuirea coroanei.

Procesul de reparare a unei coroane depinde de gradul de deteriorare. Dacă coroana este doar ușor deteriorată sau desprinsă, medicul dentist poate reuși să refixeze coroana dentara sau să o repare în cabinetul dentar. În cazurile mai severe, poate fi necesară realizarea unei noi coroane. Este crucial să nu încercați să reparați sau să re-cimentați singuri coroana acasă, deoarece acest lucru poate duce la probleme mai grave.

O coroană bine întreținută poate dura mult timp, însă este important să fiți conștienți de semnele care indică nevoia de reparare sau înlocuire. Acestea includ disconfortul sau durerea în jurul coroanei, modificarea culorii sau aspectul fisurat al acesteia. Prin urmare, menținerea unei bune igiene orale și efectuarea de controale dentare regulate sunt esențiale pentru sănătatea coroanelor dumneavoastră dentare.

 

Coroana dentara provizorie

În unele cazuri, înainte de a primi coroana dentară permanentă, veți avea nevoie de o coroana dentara provizorie. Aceasta servește ca protecție pentru dintele pregătit până când coroana finală este gata. Coroanele dentare provizorii sunt de obicei realizate dintr-un material mai puțin durabil decât cel al coroanelor permanente și sunt fixate cu un ciment ușor de îndepărtat.

Este important să tratați coroana provizorie cu grijă pentru a evita desprinderea sau deteriorarea acesteia. Evitați alimentele lipicioase sau foarte dure și fiți atenți la igiena orală, curățând cu blândețe în jurul coroanei. Deși coroanele temporare nu sunt la fel de durabile ca cele permanente, ele joacă un rol crucial în protejarea dintelui și a gingiilor.

După ce coroana permanentă este pregătită și testată pentru a asigura o potrivire corectă, coroana provizorie va fi îndepărtată, iar cea nouă va fi fixată definitiv. Acesta este un moment important în procesul de restaurare dentară, deoarece veți beneficia de toate avantajele unei coroane permanente, inclusiv durabilitatea și aspectul estetic îmbunătățit.

 

Ce trebuie sa retii despre coroana dentara

Coroanele dentare reprezintă o soluție eficientă pentru restaurarea funcționalității și esteticii dinților deteriorați. Adaptarea la o nouă coroană poate dura puțin timp, însă cu îngrijirea adecvată, aceasta poate deveni o parte confortabilă și naturală a danturii dumneavoastră. Este important să comunicați cu medicul dentist despre orice îngrijorări sau disconfort și să urmați recomandările acestuia pentru a asigura longevitatea coroanei.

În cazul în care aveți nevoie de o coroană dentară sau dacă aveți întrebări suplimentare despre acest subiect, nu ezitați să contactați un profesionist în domeniul dentar. Îngrijirea adecvată și controalele regulate sunt cheia pentru a menține sănătatea danturii și a zâmbetului dumneavoastră.

 

Întrebări Frecvente Coroane dentare (FAQ)

Cât de durabilă este o coroană dentară?
Coroanele dentare pot dura între 10 și 15 ani sau chiar mai mult, cu o bună îngrijire orală.

 

Este durerosă procedura de aplicare a unei coroane dentare?
Nu, de obicei, procedura este nedureroasă, deoarece se folosește anestezie locală.

 

Pot să aleg culoarea coroanei dentare?
Da, puteți discuta cu dentistul despre culoarea dorită pentru a obține un rezultat estetic.

 

Cum se îngrijește corect de o coroană dentară?
Este important să mențineți o igienă orală corespunzătoare și să evitați obiceiurile precum mușcatul de unghii sau deschiderea obiectelor cu dinții.

 

Cât timp durează întregul proces de aplicare a unei coroane dentare?
Procesul poate dura de la câteva zile la câteva săptămâni, în funcție de complexitatea cazului și tipul de coroană ales.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.