Cat costa un dinte de portelan | Pret |Dinti Ceramica

Un dinte de porțelan este soluția ideală atunci când vine vorba de restaurarea unui dinte deteriorat sau cariat. Durabilitatea și aspectul asemănător cu dinții naturali sunt printre beneficiile preferate de pacienți. Dar, orice decizie de a apela la un tratament este însoțită întotdeauna de întrebări privitoare la cost. Ai nevoie de o lucrare protetică și îți dorești informații clare și actualizate cu privire la ce preț au dinții de porțelan?  În acest text, vei afla cât costă un dinte de porțelan în România, ce beneficii are coroana dentară de porțelan, precum și diferențele dintre prețul coroanelor de porțelan comparativ cu alte tipuri de coroane dentare.


Ce sunt dinții de porțelan sau dintii de ceramica?

Dinții de porțelan, respectiv dintii de ceramica reprezintă o lucrare dentară din porțelan care are scopul de a restaura dinții afectați din diverse cauze. Această coroana dentară de porțelan acoperă și învelește porțiunea vizibilă a unui dinte deteriorat sau cariat. Fabricate dintr-un material de porțelan sau ceramică, aceste coroane sunt create cu atenție pentru a imita culoarea, transluciditatea și textura naturală a dinților reali. Acest lucru le face o alegere excelentă pentru persoanele care caută o soluție discretă și plăcută din pucnt de vedere estetic pentru problemele dentare.


În Ce Situații Apelezi la Un Dinte de Porțelan?

 

Deteriorare Severă sau Carie Avansată:

Una din situațiile în care ai nevoie să apelezi la o coroană dentară este atunci când un dinte prezintă deteriorare severă din cauza cariilor sau a altor probleme dentare, iar restaurarea cu o coroană devine adesea necesară. Un dinte de porțelan se va monta pe dintele afectat, pregătit în prealabil pentru cimentare.Coroana va proteja dintele, prevenind deteriorarea ulterioară și redându-i funcționalitatea.

 

 


Fracturi Dentare:

Din cauza unor traume sau a uzurii excesive a dinților, pot apărea fracturile dentare. În această situație, dintii de ceramica pot fi utilizate pentru a repara și proteja dinții fracturați, restabilind integritatea și aspectul acestora.


Tratamente de Canal:

După un tratament de canal, se poate pierde o parte din din structura naturală a dinților. 

Un dinte din ceramic va oferi susținere și protecție suplimentară, consolidând structura dintelui tratat.


Restaurare Estetică:

Pentru a îmbunătăți estetica zâmbetului, coroanele pot fi folosite pentru a acoperi dinții decolorați, distruși sau cu forme inestetice. Acestea restabilesc aspectul natural al dinților, contribuind la un zâmbet mai frumos.


Protejarea Dinților După Extractie:

După extracția unui dinte, în special în cazul măselelor, o coroană poate fi necesară pentru a înlocui dantura lipsă și a menține funcționalitatea și alinierea corectă a dinților vecini. Coroanele dentare împiedică mișcarea dinților din apropiere și pot preveni complicații, precum migările dentare ce presupun deplasarea sau înclinarea acestora.


Avantaje ale Coroanelor de Porțelan

Atractivitate Estetică: Dinții de porțelan se aseamănă strâns cu dinții naturali, oferind o un aspect estetic frumos și natural. 


Durabilitate: Coroanele de porțelan sunt cunoscute pentru rezistența și durabilitatea lor, oferind rezultate de lungă durată când sunt îngrijite corespunzător.


Biocompatibilitate: Dinții de porțelan sunt biocompatibili, ceea ce înseamnă că sunt bine tolerați de organism și puțin susceptibili să provoace reacții alergice. De aceea reprezintă cea mai bună alegere pentru cei care au probleme cu alergiile.


Rezistență la Patare: Porțelanul este rezistent la pătare, permițând coroanei să își mențină aspectul natural în timp îndelungat, mai ales cu o igienă orală corespunzătoare.

 

Cat costa un dinte de Portelan - Pret dinti de ceramica

Cat costa un dinte de Portelan? Ei bine, pretul unui dinte de portelan sau unui dinte de ceramica costa intre 1500 lei si 2500 lei.

 

Dacă ai parcurs articolul până aici și ai observat beneficiile pe care le oferă dinții de porțelan, în continuare vom expune situațiile în care te poți afla atunci când ai nevoie de o coroană dentară si cat te costa in funti de mai multe cazuri in care te poti afla. Trebuie să ții cont că, înainte de vizita la stomatolog, este important să realizezi o radiografie panoramică care să îl ajute pe medicul dentist în depistarea tuturor problemelor dentare.


Prețul unei radiografii dentare este în jur de 100 de lei, la care se va adăuga și costul consultației inițiale. Poți apela la servicii de radiografie dentară în cadrul unor centre specializate sau chiar în clinica stomatologică unde ai programat consultația. În general, clinicile premium din București oferă servicii complete care îți facilitează accesul mai rapid la tratament. 


Mai jos regăsești situațiile care vor influența prețul unui dinte de porțelan. 


Dinți foarte cariați - pret dinte portelan

Când dintele este afectat de o carie foarte mare, acest lucru este însoțit și de durere. Atunci este important să te prezinți la dentist pentru a curăța caria, dar medicul te va informa că acel dinte este distrus și nu mai poate fi plombat, deoarece nu are susținere și există riscul să se fractureze. Adesea, cariile foarte adânci implică și un tratament de canal pentru extirparea nervului. Abia după ce tratamentul a dat rezultate, dintele rămas se va șlefui și va fi aplicat un dinte de porțelan.


În acest caz, trebuie să ai în vedere prețul pentru obturația de canal la microscop care este în jur de 850 de lei, iar pentru un dinte de porțelan sau dinte de ceramica pretul variază între 1500-2500 de lei. 

 

În final, te poate costa în jur de 2400-3400 de lei.

 

 

Existența doar a rădăcinilor dentare - pret dinte portelan

Mai există situația în care dintele are pereții foarte distruși, iar după tratamentul de canal mai rămâne doar un rest mic de dinte. Acesta nu poate rămâne neîmbrăcat, deorece nu mai este nici estetic, nici funcțional. De asemenea, spațiul mare dintre el și dinții din jur va afecta gingia expusă atunci când mănânci. Când rădăcinile sunt încă bune, chiar dacă dintele este doar un mic rest, medicul oferă soluția unui pivot dentar peste care este cimentată coroana dentară.


Costul, în această situație, va fi pentru tratamentul de canal la microscop - 850 de lei, pentru pivotul dentar - în jur de 300 de lei, iar un dinte de ceramică are pretul între 1500-2500 de lei. 


În final, costul întregii proceduri poate varia pentru un dinte de portelan cu preturi între 2700- 3700 de lei.


Lipsa dintelui - pret dinte portelan

O altă variantă este atunci când nu mai ai dinte și îți dorești să acoperi acel gol. Acest lucru nu e important doar din punct de vedere estetic, ci mai ales funcțional. Când te confrunți cu această situație, ai opțiunea de a apela la un implant dentar. Costul variază între 1950 de lei și 7200 de lei (, iar prețul unui dinte de porțelan este de între 1500-2500 de lei. 


În final, te va costa între 3500-9700 de lei cu tot cu implant dentar premium.


La prețul acestor proceduri se pot adăuga și prețurile altor manopere pe care medicul le consideră necesare, în funcție de situația fiecărui pacient. De cele mai multe ori, majoritatea tratamentelor care implică o coroană dentară implică și tratamentul de canal. Siguranța că o infecție existentă sau posibilă e complet înlăturată reprezintă un punct important în montarea unei lucrări protetice sau implant.

 

 


Factori care Influențează Prețul Unui Dinte De Porțelan:

Clinica Dentară: Locația și reputația clinicii dentare joacă un rol semnificativ în determinarea costului. Clinicile premium din București pot percepe tarife mai mari pentru serviciile lor, deoarece oferă servicii de înaltă calitate, tehnologie modernă și medici profesioniști care îți vor oferi o experiență dentară unică. 


Calitatea Laboratorului: Precizia și calitatea laboratorului tehnicianului contribuie la costul total. Laboratoarele care folosesc materiale de înaltă calitate, dotate cu tehnologie avansată, pot percepe tarife mai mari.


Experiența Dentistului: Un dentist experimentat, cu o experiență dovedită, poate percepe tarife mai mari pentru expertiza sa în realizarea și personalizarea coroanelor de porțelan.

 

Compararea Cost Dinte Porțelan cu Dinte Zirconiu

Coroana de zirconiu, o alternativă la porțelan, este cunoscută pentru rezistența și durabilitatea sa. Cu toate acestea, nu are transluciditatea și aspectul natural al porțelanului. Costul unui dinte de zirconiu este în general asemănător cu cel al unui dinte de porțelan, cu diferența că cel porțelan poate fi mult mai estetic datorită gamei variate de nuanțe pe care o oferă ceramica.


Comparare Cost Dinte Porțelan cu Coroană Metalo-Ceramică:

În timp ce dintele de porțelan are ca suport zirconiu sau ceramica, atunci când vorbim de coroana integral ceramică, coroana metalo-ceramică are ca suport un metal sau aliaj.  Avantajele unei coroane metalo-ceramice sunt rezistența acesteia și prețul destul de redus comparativ cu cel al unui dinte de porțelan. Însă, un mare dezavantaj îl reprezintă aspectul estetic: coroana metalo-ceramică este opacă din cauza suportului metalic și liniile gri pe linia gingiei care apar tot din cauza metalului. De asemenea, metalul poate provoca și alergii celor care sunt sensibili, fiind o alegere mai puțin recomandată. Așadar, deși prețul unui dinte de porțelan este mai ridicat decât prețul unei coroane metalo-cermice, dar oferă avantaje superioare din punct de vedere al esteticii și funcționalității. 

 

Cat costa un dinte normal

Cat costa un dinte normal se intreaba peste 880 de romani in fiecare luna conform Google. Costul unui dinte normal, sau mai exact, costul înlocuirii unui dinte normal adica natural prin diverse metode de restaurare dentară, poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori. Acest cost  cu un dinte normal depinde în mare măsură de tipul procedurii alese, materialele utilizate, competența și experiența medicului dentist, precum și locația clinicii dentare.

 

Implant dentar pentru un dinte normal - Implanturile sunt adesea considerate ca fiind soluția cea mai apropiată de un dinte natural, oferind durabilitate și funcționalitate excelentă. Costul unui implant dentar poate varia între 2500 lei și 5000 lei, ca sa ai din nou un dinte normal.

 

Punți dentare pentru un dinte normal - Punțile sunt folosite pentru a înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, fiind ancorate de dinții adiacenți. Prețul unei punți dentare poate începe de la aproximativ 2000 lei.

 

Coroane dentare - Dacă structura dintelui este încă parțial intactă, o coroană poate fi o opțiune pentru restaurarea formei, mărimii și funcției sale. Coroanele pot costa  pentru un dinte normal între 1000 lei și 2500lei, în funcție de materialul folosit (ceramică, zirconiu, metal).

 

Ce trebuie sa retii:

În concluzie, prețul unui dinte de porțelan este influențat de diferiți factori, inclusiv locația clinicii dentare, calitatea laboratorului tehnicianului și experiența dentistului. Coroanele de porțelan oferă numeroase avantaje și reprezintă una din variantele optime atunci când vine vorba de alegerea unei lucrări protetice estetice și de lungă durată.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.