Implant Dentar Preț. Cât Costă un Implant Dentar?

Un implant dentar este o soluție avansată în domeniul stomatologiei care are rolul de a înlocui un dinte lipsă sau mai mulți. De asemenea, poate susține și o proteză dentară care este recunoscută și ca dinți ficși în 24h sau All on 4/6. Implantul constă într-un dispozitiv din titan sau alte materiale biocompatibile, care este inserat în osul maxilarului sau mandibulei pentru a crea o bază solidă pentru un dinte artificial sau pentru o ancorare unei proteze dentare. Pentru a afla mai multe despre ce este un implant dentar și cât costă un implant dentar în funcție de anumite criterii importante, continuă să citești acest articol unde vei regăsi toate informațiile necesare. 

 


Ce Este un Implant Dentar?

Implantul dentar reprezintă un înlocuitor artificial al rădăcinii dentare, care se plasează în locul dintelui lipsă. În general, implantul dentar este fabricat dintr-un material biocompatibil, cum ar fi din titan sau aliaje de titan. Suprafața implantului dentar poate fi acoperită cu diverse substanțe care cresc stabilitatea acestuia și facilitează procesul de osteointegrare. Deși există mai multe tipuri de implant dentar, cele care se utilizează cu precădere în ziua de azi sunt sub forma unui șurub tronconic sau cilindric, imitând rădăcina dintelui natural. Datorită bontului protetic al implantului, se pot atașa coroanele dentare sau lucrările dentare (punți, proteze, etc). Lucrările dentare pe implanturi pot fi fixe, cum sunt dinți ficși în 24h, sau detașabile. 


Așadar, pentru ca dintele artificial să imite perfecte dintele natural este nevoie de implantul propriu-zis sub forma unui șurub metalic, un bont protetic și, la final, o coroană dentară care se aseamănă perfect din punct de vedere estetic și funcțional cu dinții naturali. 

 

 

Procesul de Montare a Unui Implant Dentar

Procedura de implant dentar este împărțită în mai multe etape și necesită o planificare precisă și o abordare personalizată pentru fiecare pacient. Mai jos vei regăsi pașii care trebuie urmați pentru a finaliza cu succes toată procedura.

 

Evaluarea inițială: Procesul începe cu o evaluare detaliată a stării generale a sănătății orale a pacientului. Medicul stomatolog sau chirurgul va examina cavitatea bucală, va evalua cantitatea și calitatea osoasă disponibilă în zona implantului și va discuta opțiunile de tratament potrivite pentru pacient.

 

Planificarea tratamentului: Bazându-se pe rezultatele evaluării inițiale și pe nevoile specifice ale pacientului, se va elabora un plan de tratament personalizat. Acesta poate include radiografii, scanări CT și alte investigații imagistice pentru a determina poziția și dimensiunile exacte ale implantului necesar. De asemenea, pot fi necesare și analize de sânge, în anumite cazuri, în funcței de istoricul medical al pacientului.

 

Intervenția chirurgicală: În etapa următoare, implantul dentar este inserat în osul maxilarului sau mandibulei printr-o intervenție chirurgicală. Aceasta se realizează de obicei sub anestezie locală sau generală, în funcție de preferințele și necesitățile pacientului. Prin folosirea unor instrumente speciale (kit pentru implant), implantul este inserat în os într-o poziție precisă.

 

Suprafața implantului este rugoasă, deoarece s-a demonstrat că astfel permite celulelor osoase să se depună pe aceasta și să favorizeze procesul de osteointegrare despre care vorbim puțin mai jos. Practic, rugozitățile cresc suprafața de contact dintre șurubul metalic și os, contribuind la o foarte bună stabilitate mecanică și biologică, odată cu finalizarea procesului de osteointegrare. 

 

Perioada de vindecare: După inserarea implantului, acesta va trebui să se integreze în os printr-un proces numit osteointegrare. Durata acestui proces poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni, în funcție de calitatea osoasă și de rata de vindecare a pacientului. În general timpul de așteptare este între 3 și 6 luni, pentru o vindecare completă. 

 

Fixarea bontului protetic: Odată ce implantul s-a integrat complet în os, urmează etapa de fixare a bontului protetic. Acesta este un mic element care iese deasupra nivelului gingiei și servește drept suport pentru coroana sau proteza dentară. Fixarea bontului protetic se realizează în modul cel mai frecvent printr-un șurub special.

 

Realizarea coroanei sau protezei dentare: Ultima etapă implică realizarea unei coroane sau a unei proteze dentare personalizate, care se va fixa pe bontul protetic. Coroana sau proteza este fabricată în laboratorul dentar pentru a se potrivi perfect în cavitatea orală a pacientului și pentru a oferi funcționalitate și estetică la fel ca dinții naturali.

 

 

Avantajele Implantului Dentar

Printre cele mai importante avantaje ale implantului dentar se numără:

 

 • Stabilizarea osului: Unul dintre cele mai importante avantaje ale implanturilor dentare este capacitatea lor de a stabiliza osul maxilarului sau mandibulei. Adică împiedica resorbția osoasă provocată de lipsa rădăcinii dintelui natural.
 • Conservarea dinților învecinați: Înlocuirea unui dinte lipsă cu un implant dentar nu necesită modificarea dinților naturali din jur, așa cum se întâmplă în cazul punților dentare. Astfel, dinții sănătoși și integri sunt păstrați intacti. De asemenea, implantul dentar previne și migrările dentare, adică încercarea dinților din jur de a umple spațiul lipsă. Acest lucru poate duce la dinți strâmbi, înghesuiți și alte probleme dentare. 
 • Funcționalitate și confort îmbunătățite: Implanturile dentare oferă o stabilitate și o funcționalitate superioară față de alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele clasice. Fiind ancorate ferm în os, implanturile permit mestecarea eficientă a alimentelor și vorbirea fără disconfort sau instabilitate. De asemenea, ele se simt și se comportă ca dinții naturali, oferind un nivel crescut de confort pentru pacient.
 • Estetică zâmbetului: Implanturile dentare sunt proiectate pentru a se integra perfect în fizionomia pacientului, oferind rezultate estetice naturale și armonioase. Coroanele dentare sau protezele montate pe implanturi sunt personalizate pentru a se potrivi în mod ideal cu restul dinților, iar gingiile înconjurătoare sunt conturate pentru a obține un aspect natural și plăcut. 
 • Durabilitate pe termen lung: Implanturile dentare sunt proiectate să reziste timp îndelungat, dacă sunt întreținute corespunzător și se respectă regulile igienei orale. Cu o igienă orală adecvată și vizite regulate la dentist pentru controale și întreținere, implanturile dentare pot oferi o soluție durabilă și de lungă durată pentru înlocuirea dinților lipsă.

 

 

Implant Dentar Preț

După ce ai aflat informații valoroase despre importanța implantului dentar, cu siguranță te întrebi, totuși, cat costă un implant dentar. Categoria de „implant dentar prețuri” este variată din punct de vedere al costurilor, deoarece și implanturile dentare sunt variate și mulți producători oferă implanturi de calitate, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. 


La clinica House of Beauty poți alege dintr-o gama diversă de implanturi dentare, pornind la 1950 de lei, până la 7200 de lei, cu bont inclus. Dacă diferențele par semnificative, trebuie să știi că aici intervin mai mulți factori care determină costul implantului. Oferim mai jos tipurile de implanturi dentare cu care lucrează specialiștii din cadrul clinicii House of Beauty, pentru o înțelegere mai aprofundată a diferențelor de preț.

 

Implant Dentar INNO

Implantul dentar INNO, o inovație provenită din Coreea de Sud, este utilizat în domeniul stomatologiei datorită tehnologiei sale avansate și a prețului accesibil comparativ cu alte sisteme existente pe piață. Caracteristica sa distinctivă constă în suprafața special tratată, care favorizează integrarea rapidă în osul maxilarului sau mandibulei, plasându-l în fruntea preferințelor în ceea ce privește implanturile disponibile pe piața din România.

 

Cu peste 20 de ani de cercetare continuă, tehnologia implantului dentar INNO a demonstrat calitatea și stabilitatea sa pe plan internațional. Acesta aduce în prim-plan o serie de concepte revoluționare, ce asigură rezultate estetice de lungă durată.

 

Scopul principal al implantului dentar INNO este de a crea o restaurare estetică completă din punct de vedere gingival. Procesul de fabricație uniform și precis al acestui implant permite o integrare rapidă și puternică în osul pacientului, facilitând astfel o recuperare eficientă și durabilă.

 

 

Implant Dentar BREDENT 

Bredent este un producător de renume mondial în domeniul implanturilor dentare, cunoscut pentru inovația sa, precizia în producție și calitatea excepțională a produselor sale. Implantul dentar Bredent reprezintă o alegere de top pentru pacienții care caută o soluție fiabilă și durabilă pentru înlocuirea dinților lipsă.

Implanturile dentare Bredent sunt create folosind tehnologii de vârf pentru a asigura o suprafață optimă pentru osteointegrare. Această caracteristică permite implantului să se integreze ferm și rapid în osul maxilarului sau mandibulei, oferind o stabilitate excepțională și rezistență pe termen lung.

De asemenea, Bredent utilizează doar materiale de cea mai înaltă calitate în producția implanturilor sale dentare, cum ar fi titanul medical de gradul 5. Aceste materiale sunt biocompatibile și rezistente la coroziune, oferind pacienților siguranța și încrederea în durabilitatea și stabilitatea implantului lor.

 

 

Implant Dentar MEGAGEN ANYRIDGE

Conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread este ceea ce distinge implantul AnyRidge de celelalte. Aceste spire special concepute asigură protecția osului și facilitează integrarea rapidă și stabilă în osul maxilarului sau mandibulei. Astfel, acest tip de implant poate fi considerat o soluție optimă de tratament, indiferent de calitatea osului pacientului.


De asemenea, tratamentul de pe suprafața implantului, XPEED (nanostructură de ioni de calciu) activează depunerea de os în jurul acestuia. Astfel, procesul de osteointegrare se activează în timp record, mai exact în aproximativ 30 de zile.

 

 

Implant Dentar SWEDEN MARTINA

Acest tip de implant se distinge prin:

Conexiunea în formă de octogon: Unul dintre aspectele distinctive ale implantului Sweden & Martina este conexiunea sa în formă de octogon. Această caracteristică nu doar că oferă o stabilitate și o fixare mai bune, dar facilitează și procesul de integrare a bontului protetic, asigurând o potrivire perfectă și o funcționalitate optimă.

 

Încărcare imediată și reabilitare totală: Implantul Sweden & Martina permite încărcarea imediată și reabilitarea totală a zâmbetului într-un timp mai scurt și cu mai puține vizite la stomatolog. 

 

Designul special pentru osteointegrare: Implantul este confecționat din titaniu de puritate crescută, iar designul său este special conceput pentru a favoriza procesul de osteointegrare. Acest lucru înseamnă că implantul se va integra perfect în osul maxilarului sau mandibulei, oferind pacientului o siguranță sporită a reușitei tratamentului și o vindecare mai rapidă.

 

 

Implant Dentar STRAUMANN

În cadrul clinicii House of Beauty, medicii specialiști în implantologie lucrează cu implant dentar Neodent „Straumann Group”, implant dentar Straumann Blx și implant dentar Straumann Pure Ceramic. 


Acest tip de implant au la bază producătorul elvețian compania STRAUMANN, recunoscută ca lider mondial în implantologie. Este recunoscut pentru următoarele avantaje:

 

Aliajul Titan-Zirconiu pentru osteointegrare superioară: Datorită aliajului său unic din titan și zirconiu, implanturile Straumann sunt considerate printre cele mai bune din lume în ceea ce privește rata de osteointegrare. Acest lucru înseamnă că implantul se va integra perfect în osul maxilarului sau mandibulei, oferind un fundament stabil și durabil pentru restaurarea dentară.

 

Durată de viață excepțională: Implanturile Straumann sunt proiectate să funcționeze perfect pentru perioade foarte lungi de timp, de până la 60 de ori mai lungi în comparație cu alte sisteme de implanturi. 

 

Existența multor soluții personalizate: Indiferent de calitatea osoasă a maxilarului sau mandibulei, gama largă de soluții de implantare și protetice oferite de Straumann permite medicilor stomatologi să găsească varianta ideală de tratament pentru fiecare pacient în parte. Chiar și cei considerați neeligibili pentru alte tipuri de implanturi pot beneficia de soluțiile personalizate oferite de Straumann.

 

Pașaport de autenticitate și garanție pe viață: Toate produsele Straumann sunt însoțite de un pașaport ce conține datele de identificare ale fiecărui produs utilizat. Astfel, pacientul este asigurat că produsele folosite sunt 100% originale. În plus, toate implanturile Straumann beneficiază de o garanție pe viață, oferind pacienților liniștea că aleg o soluție durabilă și de încredere pentru restabilirea sănătății și esteticii orale.

 

Inovație constantă prin cercetare și dezvoltare: Investițiile constante ale companiei în cercetare și dezvoltare științifică au permis dezvoltarea unor inovații remarcabile în domeniu. De la suprafața SLActive care accelerează procesul de osteointegrare, la materialul ROXOLID ce aduce beneficii substanțiale implanturilor dentare Straumann, compania rămâne în fruntea tehnologiei implantologice, asigurând pacienților cele mai bune soluții posibile.În concluzie, indiferent de tipul de implant folosit, pacienții se pot bucura de beneficiile pe termen lung oferite de implantul dentar. De asemenea, marea varietate de implanturi dentare care există pe piață astăzi, permite oricărei persoane să beneficieze de acest tip de tratament și să evite alte probleme de sănătate orală, fiind multe opțiuni accesibile din punct de vedere al costurilor.  

 

 

Întrebări Frecvente

Ce este un implant dentar și cum funcționează?

 • Un implant dentar este un dispozitiv chirurgical care este inserat în osul maxilarului sau mandibulei pentru a înlocui un dinte lipsă. Funcționează ca o rădăcină artificială, oferind un suport stabil pentru o coroană dentară sau o proteză dentară.


Care sunt contraindicatiile implantului?

 • Insuficiența osoasă
 • Afecțiuni precum boli cardiace severe, diabet zaharat necontrolat sau imunodeficiențe,
 • Fumatul
 • Prezenta unor tumori, procese inflamatorii, boli generale ale organismului
 • Pacienți aflati sub tratamente cu chimioterapie, radioterapie


Care sunt tipurile de implanturi dentare disponibile pe piață?
Există mai multe tipuri de implanturi dentare, iar unele dintre cele mai cunoscute includ Straumann, Bredent, INNO, Megagen AnyRidge și altele.


Ce diferențiază implanturile Straumann?

 • Implanturile Straumann sunt recunoscute pentru calitatea lor superioară și inovația constantă în domeniu. Sunt cunoscute pentru durabilitatea și fiabilitatea lor.


Care sunt avantajele implanturilor Bredent?

 • Implanturile Bredent se remarcă prin designul lor special, care favorizează osteointegrarea rapidă și stabilitatea pe termen lung. Acestea sunt ideale pentru pacienții care caută soluții fiabile și durabile pentru înlocuirea dinților lipsă.


Ce caracteristici distincte are implantul INNO?

 • Implantul INNO se evidențiază prin suprafata sa special tratată, care facilitează integrarea rapidă în osul maxilarului sau mandibulei. De asemenea, este cunoscut pentru procedura de încărcare imediată și pentru reabilitarea totală a zâmbetului într-un timp mai scurt.


Care este inovația principală a implantului Megagen AnyRidge?

 • Implantul Megagen AnyRidge introduce conceptul de spire progresive Knife Thread, care asigură succesul tratamentului, indiferent de starea osului pacientului.


Cum pot alege cel mai potrivit implant dentar pentru nevoile mele?

 • Pentru a alege cel mai potrivit implant dentar, este recomandat să discutați cu medicul stomatolog. Acesta va evalua starea dumneavoastră orală și va recomanda soluția cea mai adecvată în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră individuale.

Nu ezitaţi în a realiza aici, la House of Beauty Clinic, această etapă de început a planului restaurării dvs. dentare, a obţinerii acelui zâmbet pe care vi l-aţi dorit dintotdeauna!

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.